Hærvejen. Var det middelalderens autostrada?

 

Den Bette Skole

Mandag den 4. oktober kommer historiker og fhv. generalkonsul Henrik Becker-Christensen til Skelund. Her vil han holde foredrag om Hærvejen.

Henrik Becker-Christensen var generalkonsul i Flensborg fra 1998-2017.

Han siger, at kært barn jo som bekendt har mange navne, og det gælder også den gamle nord-syd gående færdselsrute ned gennem Jylland og Slesvig-Holsten. Den vej som vi i dag kalder henholdsvis Hærvejen og Oksevejen. I middelalderen var den også kendt som ”Romavegr” – vejen til Rom. Det var de mange pilgrimme fra de nordiske lande, som bidrog hertil.

I foredraget vil H. B.-C. gøre rede for den sønderjyske del af Hærvejens forløb og historie mellem Kongeåen og Ejderen. Herunder vil han komme med nærmere omtale af dens funktion som ”hærvej”, pilgrimsvej, oksevej og rejsevej.

Foredraget kan høres i Den Bette Skole, Elkærvej 2 i Skelund mandag d. 4. oktober kl. 15.00-17.00
Pris incl. kaffe og brød: 80,- kr.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *