Foredrag om kulørte fortællinger fra danske slotte og herregårde

Den Bette Skole

Det afholdes af den lokale historiker og kunstmaler Niels Pedersen. Han vil fortælle om adelens rolle i samfundet i perioden 14-1900. Han vil komme ind på, hvordan adelen hævdede sin ret, og hvordan det kom til udtryk via herregårdene og om begrebet ”ærefuld vold”, som handler om retten til at fejde sin nabo.

Niels Pedersen vil også berette om Bagge Griis, Skipper Clement og Jørgen Lykke til Overgaard, der blev Danmarks sidste ridder. Vi vil fra Visborggård få at høre om et maleri, der straffer og fra Thygeslund om den berømte novelle af J P Jacobsen.

  • Og skulle der være noget om snakken, at Ingeborg Skeel på Voergaard klippede fingrene af børn, der samlede aks på marken?
  • Vi får høre.

Foredraget kan høres i Den Bette Skole, Elkærvej 2 i Skelund mandag d. 20. sept. kl. 15.00-17.00
Pris incl. kaffe og brød: 80,- kr.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *