Hjælp til foto fra 1923

Angående hjælp til foto fra 1923 efterlyst af Anne Mette Rasmussen, Aarhus https://www.skelund.dk/2016/11/11/hjaelp-foto-ca-1923/
Vi kan oplyse at huset er beliggende på Stationsvej 6 og er opført ca 1900, muligvis af smed Frederik Andersen som er den første vi kan finde tilbage til. Han havde værksted i et baghus, og hans kone Ine havde en lille forretning med garn og trikotage ud til gaden.
img-0100
Omkring 1920 sælges smedje og hus til smed Niels Jørgen Jensen, men da han ikke var grovsmed, blev der arbejdet mest med cykler og senere med biler, og den lille butik blev brugt som cykelforretning.
Ca. 1930 sælges hus og værksted til Marius Christensen som var mekaniker og arbejdede derfor mest med biler, men senere også med VVS.
I 1936 nedbrændte værkstedet, og til den brand var det sidste gang den gamle lokale brandsprøjte var i brug. Kort tid efter værkstedet var genopført blev det købt af Harald Borup, der drev det videre som autoværksted, men også med VVS, og der blev også udvidet med en benzinstander foran huset.
I 1950 sælger Harald Borup til Aksel Pedersen som ikke selv var mekaniker, men drev værkstedet videre med hjælp af Niels Korsgaard Sørensen.
img-0106
I 1953 køber Thilde og Johan Slejborg værkstedet som driver det videre til 1958, hvor de bygger en moderne servicestation på Nørrevangsvej. Huset og værkstedet købes af Marie og Jens Johnsen, værkstedet bliver ikke mere brugt, kun til udhus og garage. I den gamle butik indretter Marie Johnsen isbar og slikbutik.
I 1983 køber A, Midtgaard huset, forretningen er da nedlagt.
I 1988 køber Britta og Per Sørensen huset, og de renoverer huset både ude og inde.

Historien om elværket kan godt være rigtig. Elværket blev nemlig oprettet i 1919 hos snedker Chr. Sørensen, Skelund Hovedgade 32.

Mvh. Skelund Lokalhistoriske Arkiv

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *