Michael Kræmmer fortæller om kong Erik og de fredløse

Mandag den 11. april klokken 15 – 17 i Den Bette Skole Elkærvej 2 Skelund.

Vi får besøg af historiker og forfatter Michael Kræmmer, han vil fortælle om kong Erik og de fredløse. 22. november 1286 blev kong Erik Klipping myrdet i Finderup Lade. Året efter dømtes Marsk Stig Andersen, Rane Jonsen og greve Jacob af Halland og flere andre fredløse.
Det blev starten på 32 års konflikt mellem de fredløse og den nye konge, Erik Menved. Det er udgangspunktet for Michael Kræmmers foredrag, hvor han bl.a. vil fortælle om den magtfulde Hvide-slægt, der i generationer sad på de mest magtfulde poster i samfundet i 1100 – 1200 tallet og som fik afgørende indflydelse på en af de mest dramatiske perioder i Danmarkshistorien. Det bliver en spændende eftermiddag.

Pris incl. kaffe & brød 80,- kroner.
Alle er velkomne
Arr. Seniorklubben Den Bette Skole Skelund.

finderup

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *