Referat fra årets generalforsamling i SIF

Et år som så mange andre…

Det er nok ikke lige overskriften for SIF i 2023.

Året begyndte uden træner. Men på meget heldig vis og ved hjælp af SoMe lykkedes det os at få Christian i nettet, bedre kendt som Nelle. Vi lavede en 2-årig aftale men jeg kan nu løfte sløret for at det allerede er forlænget så vi har Nelle i 2025 også.
Vi startede året med 3 herre senior hold og et 7 personers damer. 1. holdet spillede i foråret i serie 3 men måtte desværre meget knebent ned i serie 4 og vende og desværre lykkedes det ikke i den 2 af 2 playoffkampe at komme tilbage i serie 3 i efteråret men det kommer vi lige om lidt. 2. holdet blev i serie 5 og det har lidt at gøre med hvor svært det kan være at stille hold somme tider. 3. holdet blev i sommer pausen lavet om til 7 mands da det kneb med at samle spillere men vi har desværre måtte trække det helt da der ikke er spillere nok/for mange undskyldninger for at skulle noget andet.
Dameholdet viste at de ville og i efteråret lykkedes det at kravle op ad stigen og ikke ende sidst, hvor især holdets første sejr blev til megen jubel.
Kirsebærløbet som er i samarbejde med Thor i Veddum så dagens lys for første gang og det er planen det gennemføres igen i år.

Aktivfesten vendte tilbage og det var en sammenslutning af flere foreninger der stod for det modsat tidligere hvor det blot var SIF. Det kunne bestemt mærkes at der var flere kræfter og der er bestemt ingen tvivl om at folk hade en fantastisk aften.
Premium sponsor er et nyt tiltag i klubben hvor en del firmaer bliver inviteret på tur 1-2 gange om året og i 2023 var det en tur til Stauning Whisky der var på programmet og det blev rost til skyerne. Der var i 2023 9 erhvervs drivende med og jeg kan fortælle at der allerede nu er 2 som har meldt sig klar til at være med fra i år.

Vi havde også besøg af Hobro IK i forbindelse med at klubben havde 85-års jubilæum. Der var nogle spillere som var meget betænkelige i at skulle møde et tidligere Superliga hold. Det blev til et knebent nederlag for vores mandskab som i dagens anledning havde hentet lidt forstærkning rundt om i klubberne, det skal dog siges det så meget sort ud efter små 10 minutter men selv de udefra kommende så/prøvede og mærkede Skelund ånden og alle kæmpede som en gal.
Kiosken fik igen i 2023 en lille overhaling og fremstår nu med meget nyt udstyr og er blevet meget mere overskuelig. Det er Rikke som har stået for bemanding i kiosken i 2023 og hun har indvilget i at gøre det igen i år. Det er dog vigtigt at vi alle hjælper Rikke når hun beder om hjælp da det ellers bliver en sur tjans og det skal aldrig være træls eller surt at komme i SIF.

Det skulle efter mere end 10 års kamp også have været i 2023 at Sorgenfri skulle drænes… men men men det nåede vi så ikke. Grunden til dette er at der simpelthen regnede for meget til at de kunne gøre det. Så kan man sige jamen det er jo derfor de skal dræne… Det er bare desværre sådan at firmaet som kommunen har hyret indtil det skal levere banen i samme stand som inden de gik i gang og med alt det vand der kom i efteråret, så ville det betyde en helt ny bane. Jeg prøvede selvfølgelig med alt hvad jeg kunne at sige det var en god ide, men den gik ikke. Det er nu planen at det sker i år, men hvornår vides ikke endnu.

Vores årlige idrætsuge blev som altid fristes man til at sige en stor succes. Det er dejligt for især os som bestyrelse at se den store opbakning der er til denne uge. Det er faktisk et rigtig stort stykke arbejde som bestyrelsen og heldigvis også en del frivillige ligger i at få ugen arrangeret men også afholdt.
Lidt renoveringer er det også blevet til. Vi havde desværre en vandskade i det ene omklædningsrum under gulvet og derfor blev det besluttet at omklædning 3 og 4 skulle shines op med klinker maling mm. Med stor hjælp fra Johnny (Gammelpot). Der er også kommet nye døre i ved toiletter mm. Players Lounge har også fået en tur og man må sige at det er også blevet brugt, men der er plads til mange flere timer så brug det nu endelig alle sammen.

Det blev også i 2023 at klubben kom på Instagram og det er en stor del af dameholdet der står for den del og tak for det.
Flere fra Bestyrelsen har været til Årsmøde i Region 1 i DBU Jylland og især ombrydning på serie 5 har vi kæmpet for at få afskaffet. Der var stor tilslutning til det på årsmødet og det hele blev afgjort til Nytårskur og delegeret møde i Herning d. 6. januar i år. Det blev et markant flertal for at få det fjernet igen og det var især for mig en kæmpe lettelse at det endelig lykkedes.

Jeg kan blive ved med at fortælle om året 2023 i SIF.
Jeg vil jo selvfølgelig nævne at vi har fået rigtig mange fonds midler det sidste år. Ja faktisk er det lykkedes bestyrelsen med en kæmpe hjælp fra Kim Rævsbæk at hente fonds midler hjem for over 1. mil kr.
Vi fik et tiltrængt nyt lys på træningsbanen af: Norlys, Svend Nielsen og Herdis Mygind Fonden, DIF og Mariagerfjord kommune.
Vi fik nye brusere og et kalk aflejrings anlæg af: Sparekassen Danmark Hobro fonden.
Vi fik nye borde og stole af: Nykreditfonden.
Vi fik nye Radiatorer i hele klubben af: Norlys.
Vi fik bygget skur i samarbejde md Tennisklubben af: Vindmøllepuljen og DIF.
Vi fik Rebounds til træning af: Sparekassen Danmark Hobro Fonden.
Vi fik/får ny yderdøre samt kiosk vindue af: Norlys

Vi fik af rigtig rigtig mange meget stor hjælp til at få alle disse ting lavet.
Ingen klub uden sponsorer.
Det gælder Hovedsponsor, Premium sponsor, Bande sponsor, Øl sponsor så en kæmpe tak til jer alle for at støtte op om Skelund if.

Der skal lyde en kæmpe tak til bestyrelsen, kridtholdet, bane John, vaskemanden, kioskpersonalet, grill folkene, rengøringsfolkene, håndværkerne, hold ved montørerne, alle dem som ”bare” lige bruger 10 minutter i og omkring klubben.

Kort sagt en kæmpe kæmpestor tak til alle som er med til at gøre SIF til byens hjerte lige midt i verdens navle.

Der var i dagens anledning besøg af Henrik Sloth fra DBU Jylland der havde disse ord:

Tak fordi jeg måtte komme forbi her i dag og sige lidt om DBU og specielt DBU Jylland som er jeres lokal union.
Når vi snakker DBU, tænker vi nok ofte på landsholdet og vores spillere der – og det er også mest dem og deres meritter der bliver diskuteret i medierne og ved frokostbordet eller i klubhuset.
Landsholdene er dog det mindste i DBU – DBU er tværtimod et fundament af alle de ca. 1600 klubber der er i Danmark hvoraf Jylland har ca. de 900 og ca. 160000 aktive spiller, og dermed er langt den største lokalunion i Danmark.
DBU Jylland er delt ind i 4 regioner hvor vi er region 1 og har ca. 34000 aktive spillere i vores klubber.
Så når vi snakker DBU og specielt DBU Jylland er det jer her i klubberne der er kerneopgaven – og jer der sidder med de bestemmende stemmer i forhold til ændringer af regler og valg af personer til eks. bestyrelser/udvalg osv.
I region 1 sidder der en lokal bestyrelse hvor jeg er medlem af – og hver år afholdes der årsmøde hvor indkomne forslag omkring eks. turneringer osv. behandles ligesom der er valg til bestyrelsen.
Herunder sidder en masse udvalg – seniorudvalget, vinterudvalg, børneudvalg, ungdomsudvalg og i disse er der placeret klubfolk og andre med interesse for fodbolden i Jylland.
Hvorfor nu denne opremsning af noget I måske med rette tænker: HVAD VEDRØRER DET MIG?
Fordi jeg gerne vil vise jer, at DBU er et politisk system hvor der vælges til – og I derfor med jeres 2 stemmer i klubben til årsmødet i region 1 og til det endelige delegeretmøde i Herning i januar har magten sammen med de andre klubber til, at ændre på tingene.
Et godt eks. er det forslag Skelund stillede i 2023 om afskaffelse af ombrydningen i serie 5. Det blev nedstemt af de Jyske klubber i 2023 men genfremsat i 2024 og her stemt igennem – så nu er ombrydningen afskaffet.
Så derfor er det vigtigt I tager aktivt del i DBU Jyllands arbejde og gør jeres indflydelse gældende.
Hvad kan I ellers bruge os til:
UDVIKLING AF KLUBBEN MED KONSULENT
TRÆNERKURSER I KLUBBEN – BILLIGT
BESØG AF KLUBRÅDGIVER DER HJÆLPER JER MED ALLE UDFORDRINGER
NETVÆRKSMØDER MED ANDSRE KLUBBER
FORMANDSKLUB HVOR FORMANDEN BLIVER KLÆDT PÅ TIL ARBEJDET SOM FORMAND
PÅSKØNNELSE AF FRIVILLIGE MED UDDELING AF NÅLE FOR KLUBARBEJDE I EKS. 20-25-30 ÅR

Så mit korte budskab til jer er – at I skal deltage når DBU kalder sammen – og bruge DBU i jeres klub da der er rigtig ting de kan hjælpe med og inspirerer jer til.
Tag fat I Søren hvis I har gode ideer eller kunne tænke jer, at være i DBU systemet – og så skal han nok gå videre med det i systemet.
En af de ting jeg synes I skal gøre noget mere ved er at indstille til påskønnelse af nåle og hædersbevisning.
Det er en nem måde at påskønne nogle som år efter år gør et kæmpe frivilligt arbejde – og uden hvem vores klubber ikke ville kunne over overleve.
En af de nåle man kan indstille, er DBU Jyllands sølvnål som gives for minimum 15 års ulønnet leder og træner i en klub. Eks. bestyrelse, udvalg, træner.
Sådan en skal nu uddeles i jeres klub til en der er til stede i dag.
Han startede sin aktiv karriere som dreng – på et hold (som han selv siger) stort set aldrig vandt en kamp.
Udover, at spille har han været træner og holdleder for utallige hold i klubben
Derudover har vedkommende været med i bestyrelsen i flere omgang – dels som formand (også når andre ikke vil). Han kom i bestyrelsen i 1989 og har været aktiv i klubben siden – 34 år hvor han er kommet i klubben og taget ansvar for udviklingen både når der var gode og mindre gode tider.
34 år – det er lang tid hvis man lige tager sig selv i dag og tænker 34 år frem som aktiv i klubben.
Jeg har regnet lidt på hvor mange timer det kunne svare til og med en sæson på 9 måneder og ca. 10 timer pr. uge her i klubben er det ca. 14000 timer han har leveret eller
Jeg lyver ikke når jeg siger, at man bliver helt forpustet når man læser hans egen beskrivelse i bogen SIF – der er stort set ikke det i klubben han ikke har været inde over eller haft sine fingre i. Jeg er også sikker på, at det er ham man nogle gange lige trykprøver nye ideer på – og høre hvad han tænker.
Når han samtidig er en utrolig flink fyr og en man kan stole på, gør jo ikke påskønnelsen mindre fortjent.
Jeg har selv haft fornøjelsen af at arbejde sammen med ham i flere sammenhænge og kan kun sige, at påskønnelsen er fuld fortjent – og at påskønnelse jo næsten ikke kan gøres op da den må kun under betegnelsen EN UUNDVÆRLIG FRIVILLIG I SIG GENNEM 34 ÅR.
Nogle af nok gættet hvem der – men det er en stor fornøjelse, at bed MULLE komme herop og modtage jeres hyldest og DBU Jyllands påskønnelse.
Stort tillykke MULLE.

På foreningens vegne.
Formand Søren Engelhard.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *