Foredrag med Jes Dige fra skyggebørn: Hvem sagde, at barndommen er sorgløs?

Tirsdag den 17. januar kl. 19.00 taler Jes Dige i Visborg kirke. Han er stifter af SKYGGEBØRN (sorggrupper for børn og unge). Foredraget er gratis.

Jes Dige skriver om foredraget: Et meget stort antal børn og unge har mistet en forælder eller en søskende, oplever vold i hjemmet, lever med en psykisk syg forælder, har en forælder i fængsel, lever med en forælder med et misbrugsproblem, er skilsmissebørn eller døgnanbragte udenfor eget hjem.
Et ukendt antal børn og unge lever med forældre eller søskende med en livstruende eller uhelbre-delig sygdom. Hvis vi hertil lægger de mange børn og unge, der bare ikke, så taler tallene deres eget sprog. Så hvad er det, vi voksne mener, når vi siger, at barndommen er sorgløs? Er det også børnenes virkelighed og deres egen oplevelse af deres hverdag?
Hvordan kan vi møde børn i sorg? Hvordan udfordrer vi os selv i forhold til fastlåste ideer om-kring sorg? Hvordan kan børns sorg udvikle sig progressivt i takt med deres modenhed? Hvordan støtter vi bedst et barn i sorg? Det og meget andet omkring sorg og børn i sorg bliver det fælles omdrejningspunkt for aftenen.

Jes Dige er pædagogisk-psykologisk konsulent i SKYGGEBØRN. Han har siden begyndelsen af 90erne arbejdet med børn i sorg, først i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, siden som frontfigur i foreningen SKYGGEBØRN.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *