Jeg kondolerer!!!

Den aktive initiativgruppe, som over de seneste mange måneder, har arbejdet på, at få en friskole på benene i Skelund, erklærede på et borgermøde i Skelund Midtpunkt mandag aften friskolen for død!!

Meningen var, at der i forbindelse med borgermødet, skulle afholdes stiftende generalforsamling for en friskolebestyrelse, men det viste sig desværre, at der ikke var den nødvendige opbakning til en sådan bestyrelse!! Mange vil nok mene, at man ikke kan give byrådet skylden for den manglende opbakning, men Mariagerfjord Kommunes byråd har fra første færd modarbejdet initiativgruppen og må nok siges at være hovedansvarlige for projektets stille død.

For det første overholdte kommune IKKE den fastsatte lukningsvarsel, men kunne åbenbart dække sig ind under, at Skelund Skole de seneste år har fungeret som en underafdeling af Havbakkeskolen i Als! Men Skelund Skole, bliver stadigvæk betragtet som Skelund Skole i vores del af kommunen – og dermed basta!!

For det andet – og det der nok betragtes som det afgørende slag mod friskoleprojektet – valgte et flertal i byrådet IKKE at imødekomme initiativgruppen ønske om, at udsætte Skelund Skoles endelige lukning med et år (til august 2020), således at friskolen kunne have haft mulighed for at etablere sig. Det er nemlig sådan, at der ifølge gældende lov, skal gå et år, fra friskolen bliver anmeldt og til den rent faktisk må tage nye elever ind. Men som det rent faktisk er blevet – og KUN på grund af byrådets modvillighed – lukker Skelund Skole ned med dette skoleårs afslutning og en friskole ville først have mulighed for at starte op til august 2020 – og der findes jo næppe ret mange forældre i området, som flytter deres børn til en ny skole i år for at flytte tilbage til en ny friskole næste år!!

Kommunen brænder nu inde med nogle fine bygninger placeret midt i Skelund og som ikke kan benyttes til ret meget andet end skoledrift og som det givetvis bliver vanskelig at finde en køber til.

Det er et stort tilbageslag for Skelund/Veddum og for hele området, at vi nu mister vores skole og de siddende byrødder kan nok være glade for, at der (desværre) er ret lang tid til næste kommunalvalg!

Per Værum Mikkelsen
Højskolevej 8, Skelund

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *