Den Bette Skole

Beretning fra Skelund landsbyforening generalforsamling

Beretning 2019

Enhver må finde sig til rette i sit liv. Den sætning har jeg hørt meget på det sidste. Faktisk kan jeg godt lide sætningen. Der er bare også noget forkert i den sætning. For vil vi bo her ude hvor tingene tager den tid ting nu engang tager. Må vi anskue denne sætning som værende utilstrækkelig, for nogen gange må enhver også gøre noget for fællesskabet. Fælleskabe er lige det der kendetegner Skelund og alle der bor og lever her. Det er så vigtigt at alle indbygger i Skelund støtter op om de arrangementer vi har her i byen, det er også en del af at bo i et mindre samfund.

Så tak Skelund for at vi sammen stadig har fælleskabet, hinanden og vi er til stadighed et sted hvor man gerne vil bo, eller komme på besøg.
2018 har været et svært år, og vi her i bestyrelsen tænker ikke at det bliver nemmere, i årene fremover – desværre.

Faktisk må vi sige at vi er glade for at komme ud af 2018 med et underskud på 18.000 Vi er da godt klar over at sådan kan det være hvert år. Mere om dette når Bodil gennemgår regnskabet. Vi har brugt penge på nyt grej til bette skolen, såsom kaffemaskine og opvaskemaskine. Der har været faldende husleje indtægter. Manglende kontingent, så husk nu at få indbetalt. Dette kan gøres ved mobilepay nummer 88981. Vi har været behjælpelig med penge, til der hvor der har været behov.
Sankt hans aften indfriede vi et ønske vi har haft i flere år, nemlig fællesspisning. Det blev en succes, så det er kommet for at blive.

2018 har især John taget en kæmpe tørn med at få Elkæret til at se dejligt og kønt ud. Vi her fra bestyrelsen vil gerne sige tak til dig John, for at få byens perle til at skinne. Tak. Der er bestilt gardiner til bålhytten. Så den kan benyttes i alt slags vejr.
Hvad skal vi bruge petanque-banerne i Elkæret til? Skal de bruges til petanque eller skal det være blomsterbed?

Vi kæmper her i vores fælles byer for hele tiden at bevare det vi har. Vi har været til møder om børnehaven, bustransport, Brugsen, skolen. Det kan være svært at blive ved med at finde energien. Vi i bestyrelsen vil så gerne at vi sammen finder den energi og kæmper. Nu er tingene jo sådan, at vi altid har gået selv, og det skal vi blive ved med.
Vi skal spille på alle de instrumenter der laver larm, og lade violinen blive hjemme.
Vi skal snareste have en samtale med hinanden om hvor er vi, byen om 5-10 år. Hvor vil vi hen, hvad skal kendetegne os? Derfor forslår landsbyforeningen at vi får afholdt et møde. Et fremtidsværsted. Vi forstiller os at det bliver en lørdag hvor der bliver workshops, Work and talk, alle gode ideer skal belyses, så vi også om 5-10 år har en attraktiv by med masser af liv.

2018 bød også på Skelund bogen. Som er fortællinger om SIF, menneskerne og fælleskabet. SIF er og SKAL være byens samlingssted, det er vigtigt at vi har noget at mødes om. SIF har de sidste år har nogle udfordring, og som alle andre bestyrelser, har man kæmpet, og vi begynder nu at se at der er fremdrift, liv og glade dage på stationen.

Connie får flere og flere vare på hylderne og er nu byens samlingspunkt i hverdagen. Ved Connie løses stort og småt. Aftaler bliver indgået eller opløst. Ved Connie er ingen opgave for stort, alt kan løses på en eller anden måde.
Husmorforeningen har lavet et par arrangementer som også givet anledning til den gode samtale. Det er rart at se foreningerne lave gode arrangementer, der giver den gode historie nyt liv.

Bussen fra nordjyske gæstede også Skelund og det kom der bestemt også en god artikel ud af.

Basaren er blevet byens varetegn, det er nærmeste lidt som 5. Juledagsballet. Vi skal lige på barsaren for at få de sidste nyheder, og så er det jo helt fantastisk at vi også kan få fyldt depoterne.
Humanitær genbrug lokker også masser af mennesker til vores by, vi er stolte af at have en butik hvor der ligefrem er kø udenfor døren.

Her på falderebet skal lyde en tak. Tak for jer og tak til Skelund. Fællesskabet giver energien, glæden ved at være lige her.

Den Bette Skole

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *