Veddum-Skelund trues på livet

Skelund-Veddum bliver nedlagt

Der er desværre stor risiko for at det kan blive den skinbarlige sandhed, ikke kun i Veddum og Skelund, men ALLE landsbysamfund i hele Mariagerfjord Kommune. For vores politiker har valgt en selvdestruktiv linje, der går ud på, i centraliserings- og effektiviseringens navn, at kvadre alle livsnerver efter tur, for til sidst at drukne al håb om fremgang og vækst.

Vores børnehave i Veddum har det håbefulde navn STJERNEN. Ikke kun fordi børnene er vores alles små kommende stjerner i vores byliv. Men også fordi de er personificeringen af håbet og ønsket om, at vores lille samfund vil forsætte vores gode progressive fremgang med tilflyttere, nybyggeri og erhvervsvækst.

Dette ønsker kommunalbestyrelsen ikke. De ønsker, at børnehaven lukkes og de 24 børn flyttes til Als, hvor der ikke er kapacitet til dem. Eller rettere, det konsulentfirma, kommunalbestyrelsen har hyret ind til at tage beslutningen for dem, synes det er en god idé. Måske med den bagtanke, at hvis man tvinger børnene i modsat retning af hvor forældrene arbejder, og giver børnene dårligere vilkår, så flyttes der automatisk det overskydende antal børn til andre steder i kommunen.

Hvorfor er det så, at udvalget er kommet til denne drastiske beslutning, at lukke vores livsnerve, vores børnehave?
Jo, kommunen mangler penge – rigtig mange penge. For der er kludder i Mariagerfjords regnskaber. Igen har kommunalbestyrelsen indkaldt et eksternt konsulentfirma ind, for at lave et husholdningsbudget over 2019 og få styr på diverse tilskud og indtægter. For vi har åbenbart ingen kompetente medarbejdere ansat på kommunekontorerne, der kan finde ud af at bruge en regnemaskine. Desuden er det jo dødsmart at kunne tvære ansvaret af på nogle andre. Lidt ligesom at give Djævelen skylden for ens egne synder.

Det dyre konsulentfirmas første gennemregning viste et underskud på 19 mill. kr. Ikke godt, men dog til at redde, hvis man lod være med at hyre så mange eksterne konsulenter ind i 2019. Der er dog nogen der har glemt at kigge side 2, og modregne diverse udligninger og tilskud, som åbenbartikke var helt fastsat endnu. Ups. Det var ikke så godt, for nu lander vi på 123 mill. kr. i underskud.

Det er så her, i kaosset af forskellige modarbejdende udvalg, tvivlsomt kompetente eksterne
konsulenter og vakkelvorne politiker, at børnehaven STJERNEN dukker op. Børnehaven med de 24 uskyldige gidsler i de voksnes magtspil og inkompetencer. Disse 24 børn skal medvirke til at få kommunens økonomi på rette køl. Kigger man på de, indtil videre, offentliggjorte tal fra det eksterne konsulentfirma, så har de da også ret. Besparelsen er da til at få øje på, og STJERNENs lukning vil jo indhente underskuddet allerede om 150 år.

Det er jo simpelthen fantastisk, som ofringen af kun 24 børn og deres børnehave, kan redde en hel kommune.

Belinda Vendelbo
Veddum

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *