Svend Madsens skolepenge

Bestyrelsen og ledelsen på Havbakkeskolen har foreslået at lukke den ene afdeling for dermed at løse skolens økonomiske problemer.
Jeg har i et debatindlæg argumenteret med, at det ikke løser noget som helst, fordi problemet er elevtallet på årgangene kombineret med en økonomisk tildelingsmodel, der ikke tilgodeser denne skolestørrelse.
Elevtallet på årgangene bliver ikke ændret ved at nedlægge en afdeling – kun ved at nedlægge hele skolen!
Netop deri ligger den store fejl i bestyrelsens udspil, at det bringer hele skolen i fare, og for den sags skyld også Assens skole, hvad man kan se af Svend Madsens begejstrede indlæg om mulighederne med ”uvildige” konsulenter og ”kloge kvadratmeter”.
Så kom jeg for skade at påstå, at Rosendalskolen kunne lægge 1 mio. til side i 2017, hvilket Svend Madsen forarget benægter. Derimod havde de et underskud på 300.000, skriver han!
Jeg blev lidt rystet over at have taget så meget fejl, så jeg rekvirerede de korrekte tal fra forvaltningen: Rosendalskolen overførte 2.9 mio. til 2017 og 2.6 mio. til 2018. Så skolen har endnu flere penge til overs end jeg påstod!
Men Svend Madsen mener, det er fair at store skoler kan spare op, medens mindre skoler ikke engang har råd til én lærer pr. klasse!
Han argumenterer med at det er et spørgsmål om ligeværdighed. Hvis vi ændrer modellen vil elever på store skoler få mindre end elever på små skoler. Det passer jo simpelt hen ikke!
Men de store skoler vil få mindre og de små skoler vil få mere. Hverken elever eller forældre vil være skuffede over det, for de store skoler har stadig økonomi til at give eleverne god undervisning og gode oplevelser. Men eleverne på de mindre skoler vil opleve et løft, som de og deres forældre vil være taknemmelige for!

Jan Thøgersen
Veddum Hovedgade 66
Jante54@gmail.com

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *