Svend Madsens stråmand

Svend Madsen (V) fra Hobro er formand for børn- og familieudvalget i Mariagerfjord kommune.
Han er tydeligt optaget af at bevare gode økonomiske vilkår for de store skoler i Hobro.
Det kan man læse i en artikel i Nordjyske 19.november 2017, hvor han forsvarer Rosendalskolens økonomiske tildeling. Han kalder den retfærdig, selv om skolen i -17 har kunnet lægge 1 mio. til side, samtidig med at Havbakkeskolen ikke har råd til én lærer pr. klasse!
Nu ser Svend Madsen så en mulighed for at udnytte det røre, som Havbakkeskolens bestyrelse og ledelse har skabt med forslaget om at ”lukke en af afdelingerne af skolen og samle den på én matrikel”.
Han vil gerne fjerne fokus fra de økonomiske problemer pga. tildelingsmodellen og hellere benytte lejligheden til at få lukket små skoler.
Det ligger jo lige til højrebenet, når bestyrelsen selv foreslår det!
Men Svend Madsens ønske er, efter alt at dømme, at få lukket Havbakkeskolen både i Skelund og Als til fordel for en stor Hadsund Skole.
Ved samme lejlighed kan han måske få lukket Assens Skole til fordel for Mariager Skole, hvis han kan få et konsulentfirma til at foreslå det. (Nordjyske 17.11.17, 18.4.18 og 21.4.18)
Her kommer stråmanden ind i billedet. En stråmand bruges til at få en ulden økonomisk transaktion til at se legitim ud, og sådan bruger politikere eksterne konsulenter til at fremsætte de upopulære forslag, så de ikke selv skal tage ansvaret.
Men altså, det Havbakkeskolens bestyrelse og ledelse har fået sat i gang er, at skolen i Skelund er truet, men også overbygningen i Als og Assens og på lidt længere sigt sandsynligvis skolen i Als og Assens i det hele taget!
I stedet burde ledelse og bestyrelse have fokuseret udelukkende på at den økonomiske tildeling skal ændres hurtigst muligt!

Jan Thøgersen
Veddum Hovedgade 66
9560 Hadsund
Jante54@gmail.com

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *