Als skole bør bevares

Der går rygter om, at der er faglige og personalemæssige problemer i Als-afdelingen af Havbakkeskolen, som fører til at politikerne vil lukke afdelingen og dele eleverne mellem Skelund og Hadsund, så overbygningen kommer til Hadsund og Skelund udvides til 6.klasse.
Det er dog et meget tvivlsomt rygte, som man ikke bør fæste lid til!
Ganske vist kan Skelund-Veddum området have glæde af det højere aktivitetsniveau, som en større skole vil give, for man vil nok skulle bygge lidt til for at rumme klasserne.
Og ganske vist vil Hadsund Skole kunne tilbyde et langt bredere fagligt miljø for overbygningen end Als kan.
Men hvis tildelingsmodellen bliver ændret, så de økonomiske muligheder er til stede i Als, vil man også her kunne tilbyde en spændende og udviklende faglig vifte til overbygningseleverne. Og arbejdsvilkårene for lærerne vil blive mindre stressende.
Vi i Skelund-Veddum bør ikke lade os forblænde af mulighederne for ekspansion, men tænke på børnene.
De små elever trives i det trygge og stimulerende miljø med et overskueligt antal børn.
Når de i 4.klasse flyttes til Als, er de modnet til nye udfordringer og udviklet til at kunne overskue noget mere, især hvis Als-afdelingen virkelig skaber en pædagogisk gennemtænkt overgang, så eleverne ikke går i stå, men får et personligt og fagligt boost!
Desuden bør vi være solidariske med folk i Als, som vil være kede af at miste byens skole!
Hvis der er problemer i Als-afdelingen, bør de løses der, og det må også være muligt, hvis de får økonomien til det. Men det bør ske hurtigt, inden folk begynder at flytte deres børn, fordi de ikke trives!

Formand Veddum Landsbylaug
Leo Korsgaard
Veddum Hovedgade 70
9560 Hadsund

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *