Skelund-Veddum trådte et skridt frem

Lørdag d. 22 april blev der afholdt syrisk aften i Skelund- Veddum hallen. Omkring 90 voksne og 20 børn var mødt frem. Men allerede dagen før, var forberedelserne i fuld gang. Specielle grøntsager og krydderier blev hentet i Hobro og selve tilberedningen af maden gik i gang umiddelbart efter hjemkomst.

Sawsan Ejo, en af hovedkræfterne, udtalte til forsamlingen lørdag aften: ” Kultur er så meget mere end musik, billedkunst og teater. Formidlingen af madtraditioner er et vigtigt indlæg når man skal lære hinanden at kende. Vi præsenterer her i aften nogle af de mest kendte retter fra vores land.”

Også tre piger fra Eritrea var med og havde lavet nogle af deres hjemegns retter.

Under spisningen blev der kommunikeret ivrigt blandt alle deltagere, og der opstod mange nye bekendtskaber.

Hallen var i dagens anledning delt op, så der også var legeområde til børnene, der jo også møder nye kammerater.

På billedet præsenteres buffeten, og man kan næsten ikke undgå at blive imponeret over hvad der blev fremstillet i løbet af et lille døgns tid.

De mange deltagere havde selv en egenbetaling, men også Dansk Røde Kors, Hadsund og Frivilligcenter Mariagerfjord har støttet arrangementet.

Både bestyrelsen i Skelund Midtpunkt, Hallens bestyrelse og Skelund Idrætsforening ( da der lige opstod en såkaldt utilsigtet hændelse) skal have stor tak for hjælpen, før under og efter arrangementet.

I skrivende stund er der ikke gjort økonomisk op, men et evt. overskud tilfalder den tirsdagcafe der samles hver tirsdag kl. 17.00 på Havbakkeskolens Skelund afdeling.

Tak for opbakning til arrangementet.

/peter muhlLeave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *