Danske forårssange i Skelund kirke

Lørdag den 21. marts besøger kammerkoret Al Dente Skelund Kirke og fra kl. 14.00 vil de synge en blandet buket af danske forårssange, iblandet satser med kirkeligt tekstindhold, og mon der ikke også er en enkelt eller to fra pop- og evergreenskuffen….

Al Dente kommer fra  Aalborg, og koret består af kun 14, men rutinerede sangere. Koret ønsker ikke at være større, det vil hellere finde det store i det små. Det startede for 20 år siden med ni sangere fra koret ved Vor Frue Kirke i Aalborg, som efterhånden voksede til 14 sangere.

Korleder Erik Nød Sørensen siger: Nu, som før, tilstræber vi et højt kunstnerisk niveau og vi udnytter de muligheder, som et lille kor har med hensyn til  fleksibilitet og dynamisk variation. Derfor navnet – Al Dente – som nok mest kendes fra gastronomiens verden – f.eks. pasta skal være ‘al dente’, altså ikke gennemkogt, men stadig med bid i. Og det mener vi, at vores musikalske udtryk har: vi lægger spræl til det traditionelle korudtryk.
Dette kor kan servere en populær sang, som Leonard Cohens “Hallejula”, så englene smiler.

Man vil også kunne høre populære ting som: Chrysillis, Den Blå Anemone og Clementine.

Det bliver en blandet buket af kirkelige og verdslige, af kendte og ukendte, af nyt og gammelt.

Bazar Skelund ligger lige overfor Skelund Kirke og 21. marts er markedet åben indtil kl. 14.00. De mange markedsgæster vil, kort tid før koncerten i kirken, få en lille forsmag fra Koret på deres forårs sange.

aldente

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *