Et nyt vådområde i Mariagerfjord er tæt på at blive realiseret og det sker hos os i Skelund, nærmere betegnet i Å dalen der afgrænses af Teglbakkevej i Øst og Aalborgvej i Vest.

Realiseringen vil være et stort plus for Skelund/Veddum området og igen sætte fokus området som stedet, hvor man bør bosætte sig. Endnu er det usikkert, men formentlig bliver området med mulighed for gåture i Å dalen, som både vil være til glæde for lokale, for vore turister og alle andre borgere der elsker natur.

På kommunens hjemmeside kan du finde meget mere info under link

http://www.mariagerfjord.dk/Borger/Natur%20og%20miljoe/Vandloeb%20og%20soeer/Vaadomraader.aspx

Baggrunden for etablering af vådområder er, at alle kommuner i Danmark med oplande til fjorde – og hvor miljøforholdene er dårlige – er af staten blevet pålagt at gennemføre tiltag til forbedring af miljøforholdene.

For Mariagerfjord Kommune gælder det primært Mariager Fjord.

I øjeblikket er det eneste værktøj til forbedring af miljøforholdene i fjorde, etablering af større vådområder. For Mariager Fjord er det beregnet, at vådområder skal spare fjorden for 38,9 tons N (kvælstof) årligt. I oplandet til Mariager Fjord har kommunen kun kunnet finde et enkelt sted, der var velegnet til et større vådområdeprojekt. Det er i forbindelse med Korup Å mellem Aalborgvej og Teglbakkevej. Dette projekt er beregnet til at kunne spare fjorden for 25 tons N på årsbasis.

Vådområder

 

One comment

  1. Hurra for spild af 32 mil. skattekroner, og velkommen til tonsvis af myg når projektet er realiserret

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *