Fælles logo Skelund-Veddum

Hvordan skal Skelund/Veddum tage sig ud i fremtiden

-og hvordan får vi selv indflydelse på det?

Hvis du har holdninger til disse spørgsmål, skal du overveje at komme til borgermøde i Veddum sal d. 2 sep. kl 19.00.

I mine øjne er der tre perspektiver:

Det første handler om de begrænsninger man kan møde hvis man overvejer vedligeholdelse eller tilbygning af  sin ejendom. Hvilke begrænsninger er der rent faktisk, og hvad betyder det for projektet. Kan man bare lægge et nyt tag på og kan man selv bestemme hvilken slags.?
Begge byer består af ældre huse der skal vedligeholdes henad vejen, og jeg mener ikke det kan nytte noget, at den nuværende lokalplan dikterer et bestemt ( ofte dyrt ) materialevalg. Det er bremsende for vedligehold/projekter – og det er unødvendigt.

Det andet perspektiv går på risikoen for at byerne kan udvikle sig til ”Klondykes” hvor det ”samlede indtryk” næsten ikke kan anes, og hvor det hele stritter i alle retninger. Det ville jo være en skam.

Det tredje handler om de bevaringsværdige bygninger der er; ( jow – der er faktisk nogle stykker !).
Disse bygninger behøver nok en slags beskyttelse. Hvad med dem?

Det er  ingen hemmelighed at byerne langt overvejende har en ældre og krævende bygningsmasse. Der er igennem den sidste tid blevet revet en del af de helt dårlige huse ned – og det er godt. Men hvordan skal vore byer fremstå om 10 år?.
Hvordan kan vi herude håndtere tendensen med koncentrationen omkring de store byer rent planmæssigt?

Fakta:
Lokalplan 6.10 Hadsund Kommune er p.t gældende for Skelund.
Lokalplan BL 04.01 Hadsund Kommune er p.t gældende for Veddum.

Vi ses.

Med venlig hilsen

Peter Muhl
Nordtoften 3, Skelund.
Byrådsmedlem (A).

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *