Lyset og livet

Der var fest i mere end én forstand, da Skelund kirke søndag den 3. februar sidst på formiddagen fyldtes af forventningsfulde børn i selskab med forældre, bedsteforældre og søskende.

Det var kyndelmissesøndag, og det var årets mini-konfirmation. Indbydelserne var gået ud og langt de fleste af årets mini-konfirmander havde takket ”ja” til at være med til både festgudstjenesten i kirken og til den efterfølgende mini-konfirmationsfest i Skelund Præstegård.

Gudstjenesten i kirken var en helt særlig oplevelse for både store og små. Temaet var naturligvis mini-konfirmationen. Udgangspunktet var JESU lignelser, som der i særlig grad var blevet arbejdet med i undervisningsforløbets sidste del.

Det passede meget fint sammen med, at dagens prædiketekst netop var én af JESU lignelser, der som omdrejningspunkt havde GUDs rige kærlighed og nåde.

Tekster, salmer og sange bandt det hele flot sammen til glæde for hver og én af de fremmødte.

Efter gudstjenesten havde præsteparret Bente og Finn Carpentier med Skelund Menighedsråd som backinggruppe inviteret på frokost i Skelund Præstegård. Her mødte flere end fyrre af gudstjenestedeltagerne frem og tog del i arrangementet, der blev indledt med sangen ”der var engang en bondemand” fra Sigurd fortæller Bibelhistorier.

Derpå kom dagens ret, friskbagte pizzaer, på bordet, og der var god appetit. Der gik svind i de mange pizzaer og i de ledsagende salatskåle. Efter pizzabordet kom der kyndelmissepandekager og is på bordet og til sidst kaffe med hjemmebagt kage.

Og så skulle der ellers quizzes og konkurreres. Quizzen først, der var en Bibelquiz til lejligheden stykket sammen af Bente Carpentier. Den var svær, men retfærdige vindere blev dog fundet.

Så blev der lige plads til at synge én mere af Sigurds fine Bibelsange. Denne gang var det ”talentsangen”, der nærmest fik hele huset til at vibrere ikke mindst under omkvædet, der slog fast, at vi skal bruge vores evner ”til noget”.

Foto: Finn Carpentier

Derpå var der ”fugleskydning” eller skattejagt i den vinterklædte præstegårdshave, og fuglene blev ramt, det vil sige, at alle blev fundet – og naturligvis var der også præmier i den anledning, en omgang flødeboller til det vindende hold, og det samme til alle de andre. Sådan skal det være, når der er rigtig fest.

Eftermiddagen sluttede med at alle deltagerne fik overrakt et fint stearinlys som et minde og til at tænde ved en særlig lejlighed. Derpå blev alle mini-konfirmander stillet op i en rundkreds på præstegårdens gårdsplads. En stjernekaster blev tændt af en hjælpsom deltager, og ved den blev andre stjernekastere tændt som et symbolsk udtryk for, at vi mennesker skal tage imod lyset udefra og række det videre til de mennesker, vi møder.

En flot afslutning på lysets festdag, kyndelmisse, og en mindeværdig dag for mini-konfirmanderne og deres familier.

Tak for året, der gik.

Bente og Finn Carpentier
Skelund Præstegård.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *