Legal Race i Skelund

Redaktionen har modtaget flg. på mail fra Michael Zaar Lassen:

Da jeg nu gennem de sidste 10 år, har kørt legal race, dvs. race på lukkede baner, eller veje, og nu atter er flyttet til Skelund, har jeg gjort mig de tanker, at flyvepladsen, vil være et sted, der vil kunne afholdes et sådan arrangement, man er velkommen til at stille op med sin egen bil, så man kan se, hvor hurtigt den kan klare en dragsterkørsel, dvs. man holder stille, og når en grøn lampe tænder, så er det sømmet i bund, og man slipper først, når man passere stregen efter 400 meter.
Ved et sådan arrangement er der altid masser af højt humør, mandehørm, og store amerikanske muskelbiler, hotrods og costumcars.

Jeg vil en af de nærmeste dage tage kontakt til Hadsund Flyveklub, og høre hvordan mulighederne er, og skal så tjekke, om det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, at afholde et race på banen, den skal være min. 1000 m, af hensyn til standselængde, bremse eller styresvigt, og der skal være så stor passage, at udrykningskøretøjer uhindret kan passere i tilfæde af uhel i,d, eller brand i et køretøj, hvis der er stemning for et sådan arrangement, må der gerne sendes besked til mig pr mail, så vil jeg kontakte Streetfire, og høre, om de kunnevære interresserede i, at afholde et race her, det ville skabe en masse opmærksomhed omkring Skelund

9 Comments

 1. Rigtig godt med alt lovlig race, men husk lige at smide asfalt på ude hos Hadsund Flyveklub, deres start plads er som jeg kan huske det græs………

  Så kom bare igang..

  • Jeg gør så lige opmærksom på, at selev flyvepladsen ikke vil blive benyttet til sele racet, men som p-plads for kørere og tilskuere, jeg har d.d. været rundt med div. myndigheder, så man kunne se, om der er en brugbar strækning på en af vejene i området der vil kunne bruges, det kræver, at der er en strækning på 600 m. der er plan, og lige, da der ikke må være risiko for drifting, eller at bilerne letter fra vejen, det er enorme kræfter, der bliver sluppet løs, jeg kører selv i en Mustang Shelby GT fra 67, der har en fået ilagt en 10,2 l motor, og den yder efter modificering med powercharger 2000 hk.
   Det der nu skal ske er, at jeg skal afvente myndighedernes svar, og håbe på, at de velvilligt giver tilladelse, de er dog ikke glade for alle de marker, der er i området, da sådanne races kun kan afholdes om sommeren, så de vurderer måske, at brandfaren er for stor

 2. Rigtig god ide, måske kunne man kombinere med et “lille” træf for motorcykler, om ikke andet ville det trække mange folk.

 3. Det vil måske ikke være umuligt, vi har i de forskellige amerikanerklubber kontakt med flere mc-klubber, prøv evt. at gå ind på min fb profil, og se hvilke biler jeg taler om, der er et lille klip fra vi kørte hjem fra et race i Greve, jeg kørte selv i en 69 Chevelle, den blev desværre totalt skadet i Jönköping, da vi skulle køre omgangstider i april måned i år, for at få vores licenser, til at køre i Sverige, derfor har jeg nu en 67 Mustang Shelby Gt

  • Det kunne være fint hvis der kunne komme noget tilbagevendende hvert år, sikkert masse af folk herude der elsker lugten af brændstof.
   Måske lidt sponsorer på, lad os da få noget liv og nye traditioner.

 4. det var da en kanon ide hvad med om man også lavede plads til en bil klub træf ved siden af også jeg kommer gerne og kigger med jeg kommer selv fra arden af men kender til området selv

  • Som jeg tidligere, har oplyst, er det nu helt op til myndighederne, om de vil give tilladelse til, at der afholdes et legal race, men et træf med både MC, og Amerikanerbiler, er absolut letter, at få gennem, det kræver ikke de samme sikkerhedsforanstaltninger, som et legal race, og hvis det ikke lykkes, at få de fornødne tilladelser til et race, vil jeg absolut overveje et træf, det lugter da lidt af det samme, og er jo en event hvor alle kan få en god oplevelse, man skal dog huske at medbringe hagesmæk, hvis man skal savle lidt over de ekstremt flot stylede biler,mundvand pletter, når det løber ned på blusen,

   • Så kom der endelig et dog nedslående svar fra myndighederne, Politiet vil ikke give tilladelse til, at der afspærres et stykke af en vej i området til Legal Race, de mener ikke det kan sikres forsvarligt nok, de gør dog opmærksom på, at hvis jeg kan finde et indhegnet areal, hvor det er lettere at føre adgangskontrol,og at sikre selve banen, så vil de meget gerne bakke op om ideen, hvis de mener, at det sikkerhedsmæssige er i orden.
    Jeg vil nu prøve, at se, om der skulle findes et område, hvor det vil være muligt, at afholde et race.

 5. Så kom der endelig et dog nedslående svar fra myndighederne, Politiet vil ikke give tilladelse til, at der afspærres et stykke af en vej i området til Legal Race, de mener ikke det kan sikres forsvarligt nok, de gør dog opmærksom på, at hvis jeg kan finde et indhegnet areal, hvor det er lettere at føre adgangskontrol,og at sikre selve banen, så vil de meget gerne bakke op om ideen, hvis de mener, at det sikkerhedsmæssige er i orden.
  Jeg vil nu prøve, at se, om der skulle findes et område, hvor det vil være muligt, at afholde et race.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *