Sissel og Jan flytter til skelund

Sissel og Jan flyttede til Skelund sidste år og de har sendt redaktionen deres historie med baggrunden for, at det blev Skelund de valgte at bosætte sig i, samt lidt om hvad de bedriver arbejds- og erhvervsmæssigt.

Her er beretningen.

Jeg hedder Sissel og er 48 år, norsk og boet hele mit liv i Norge.
Jan er 47 år, dansk og flyttede til Norge vinteren 2008.

Det var på Fjordline i juni 2009 vi mødtes første gang. Jeg blev mødt af smil fra Jan fra jeg gik om bord til vi var fremme i Stavanger.

Jeg havde egentlig bestemt mig for at snakke med ham, men da jeg endelig fik mod til det, så kunne jeg ikke se ham. MEN, da jeg kom til bilen igen, hvem andre end Jan sad i bilen ved siden af.
Heldigvis fik jeg taget hans bil nr. og siden sporet ham op ved god hjælp fra en veninde, så at jeg kunne sende ham en SMS som inneholdt følgende:

«Hej, var det dig som var på færgen for to uger siden? Jeg tror at du har bulet bilen jeg kørte i, Der var i hvert fald noget som ”ramte mit”. Hilsen hende med benet i bandage.”

Nogle måneder senere drak vi vores første kop kaffe sammen og siden er det blevet til mange flere.

Da Jan bodde i Norge rejste han hver 14. dag til Danmark for at være sammen med sin søn, Mikkel, som nu er 11 år og i den anledning var jeg ofte med til Danmark.

Foråret 2011 var vi i Randers regnskov og på hjemvejen kjørte vi indennom Mariager. Meget idyllisk by og jeg blev forelsket med det samme. Om sommeren havde vi den samme tur på ny og da vi sad i Mariager faldt det ud af mig: «Her vil jeg bo». Så var vi i gang. Det var lige hjem på internettet og søge efter boliger til salg. Vi så på flere huse i kommunen.

Nørkærvej 21 i Skelund ville jeg egentlig ikke se på, sagde jeg da vi så det på internettet. ”Jeg vil ikke ville bo på en brandstation” ! Det så nemlig sådan ud. Men Jan fik overtalt meg til at tage med ud og se på det. Jeg var ikke mere end kommet indenfor døren, så følte jeg meg hjemme. Det var som om Nørkærvej 21 bare stod og ventede på netop os.

Efter og have set på huset, kørte vi gennem centrum, hvor vi bl.a. så en «hjemmelavet» plakat om at det var fællesspisning den og den dato. Det virket da rigtig hyggelig.

Det blev vi så i alt fall overbevist om, efter at have været inde og læst på Skelunds hjemmeside. Vi fik et indtryk af, at her var menneskerne åbne for nye muligheder og sådan opfattede vi det ud fra alle de forskellige arrangementene vi læste om, og som havde fundet sted på Midtpunkt. Alt fra vinsmagning til strikkeaften. Det var vel netop det som gjorde at valget faldt på Skelund.

Det blev ikke Mariager, men Skelund, og vi tror ikke vi kunne have fundet en bedre plads som nyt hjem. Vi havde talt om at vi gerne ville starte noget selv, pludselig er vi her og med det lokale aktive miljø kan vi se mulighederne er her. Sissel har startet aromamassage og salg af diverse naturprodukter og glæder sig at se hvordan fremtiden kommer til at se ud.

Jan har planer om opstart af noget andet. Dejligt at lande her, håber andre kan se at Skelund er mere end tre huse man bare suser forbi.

Sissel og Jan.

Si-Ja Aromamassage

Pacem Consult

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *