Energimesse & VE-dag i Skelund-Veddum Hallen

 

Fra initiativgruppen.

Energimesse med råd om store besparelser

Der er mange råd at hente om, hvordan der kan spares stort på vand- og energiregningerne, når Skelund-Veddum Hallen lørdag den 15. september slår dørene op til Energimesse.

Mange husejere vil gerne have en billigere energiregning, men er usikre på, hvordan det bedst kan lade sig gøre. Skal der solceller på taget, efterisolering i væggene, nye døre og vinduer eller nye lamper til? Eller er det muligt at styre varmen og lyset automatisk? Og hvordan kan der spares, hvis der ikke er råd til store investeringer? Det er nogle af de mange spørgsmål, som besøgende kan få svar på ved at besøge energimessen.

Råd fra fagfolk

Lokale virksomheder og håndværkere har meldt sig på banen med en stand, hvor de glæder sig til at fortælle besøgende om at spare og tænke smarte vand- og energiløsninger ind i sit hus, skole, hal eller forretning. Besøgende kan se varmefotos af huse, der afslører huller i isoleringen, høre om muligheder for at efterisolere, om pillefyr, solvarme og solceller, ventilation, styring af lys og varme og meget mere. Det er også muligt at høre om finansiering af energitiltag og om at aflæse forbrug automatisk og få personlig energirådgivning. Der vil også være spændende korte oplæg i løbet af messen, der starter kl. 11 og slutter kl. 15.

Brug Energitjenesten

Energitjenesten kommer for at fortælle besøgende om de mange tilbud, de har for rådgivning om energi. Til de heldige er der mulighed for at vinde et gratis besøg af Energitjenestens rådgiver med en snak om energiforbrug – og gode energiråd, overslag på besparelser og information om finansieringsmuligheder. Energitjenesten har lørdag flere arrangementer rundt om i Danmark i anledning af, at det er Vedvarende Energidag, VE-dag.

Aktiviteter for børn

Energitjenesten har også energiaktiviteter for børn, så de er beskæftiget, mens de voksne snakker energi. Børnene kan konkurrere om at lave mest muligt energi på en cykel, prøve en elcykel, lege med solceller, tjekke CO2-aftryk og deltage i en konkurrence. Rundt omkring i hallen er der sjove skilte med informationer vand- og energitiltag, der er lavet.

Hallen viser hvordan

Hallen er blevet energitjekket og der er lavet flere forskellige tiltag til at spare. Faktisk kan hallen se frem til at halvere sine udgifter til forbrug af el, vand og varme i de kommende år. Hvordan de gør, kan ses ved at gå på opdagelse rundt i og om hallen, hvor der er informationer om de forskellige tiltag.

Spar og Bazar

Samtidig med energimessen afholdes der Bazar på solgården i Skelund med salg af alt sjove, spændende, brugbare ting og sager. Så der er rige muligheder for at spare penge lørdag den 15. september, enten ved et godt energiråd eller ved et godt kræmmerkøb.

Energi i skolen

I ugen efter energimessen holder skolen i Skelund og Als energi- og ressourceuge med foksu på klimakunst, affaldssortering, energigennemgang, Vedvarende energi, livsstil og meget mere. Så den østlige del af Mariagerfjord Kommune syder af energiske kræfter i den kommende tid.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *