Fængslende julemøde i Skelund Præstegård

Fængslende(!) julemøde i Skelund Præstegård.

Julemødet i Skelund Præstegård byder i denne omgang på et helt særligt program. Det er lykkedes at få præst ved Statsfængslet i Østjylland, Annelise Brok, til at komme og fortælle om, hvordan man fejrer jul ”indenfor murene”.

Annelise Brok har været præst ved Statsfængslet i Østjylland – det, der tidligere hed Horsens Statsfængsel – siden år 2000 og har således været med til at ”opbygge” og skabe rammerne for det nye fængsel, efter at det gamle ”tugthus” i Horsens var blevet nedlagt.

Det nye fængsel, der ligger 10 km vest for Horsens, blev indviet i oktober 2006.

For mig personligt bliver det et meget spændende møde. Det gamle Statsfængsel lå kun få hundrede meter fra mit barndomshjem, stort, bastant, kompakt. Vi vidste, det var der, men ikke ret meget om, hvad der var ”indeni”.

Det bliver spændende at få løftet lidt af sløret herfor, men det bliver også spændende at mødes med præsten, som er én af mine gamle gymnasiekammerater.

Spændende bliver det også at høre nærmere om den problematik, der dukkede op kort før jul, og som fortæller om, at man i visse fængsler har begrænset eller ligefrem forbudt fangers deltagelse i fængslets gudstjenester af frygt for uro og voldelige episoder.

Som vanligt byder eftermiddagen i Præstegården på kaffebord med hjemmebagt kage, julehygge i stuerne og gode sange og salmer.

I år er dagen henlagt til lørdag 7. januar 2012. Vi begynder klokken 14.30 og slutter klokken 17.00.

Velkommen.

Finn Carpentier

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *