Skelund Landsbyforening – julehilsen 2011

Glædelig jul og godt nytår til alle

Opgaverne i en landsby som Skelund er store, vi kæmper mod høje varmepriser og deraf ledige lejemål og huse der står tomme og som ikke bliver solgt. På trods af det, har det ikke været billigere at købe hus end lige nu – jeg vil gætte på at mange mindre landsbyer i bl.a. Mariagerfjord Kommune har lignede opgaver i fremtiden. Vi skal alle ”trække” i ”Landsby- trøjen” og lave den gode positive omtale.

Tiden er måske kommet til, at der skal laves et energi tjek på vores huse og enkelte banker har pt. gode tilbud på en energi gennemgang og efterfølgende løsning for energibesparelse ved en mindre investering. Vi skal have varmeudgiften ned for at blive konkurrencedygtig og komme til at handle med huse igen.

Der har været afholdt flere borgermøder i forbindelse med situationen om vores landsby-købmand. Det giver byen en opgave i forhold til at finde en ny købmand. det kan fortælles i skrivende stund at der stadig er nogle der har interesse for at være købmand i Skelund. Men der er ikke noget afgjort med fremtiden… Landsbyforeningen håber endnu og arbejder videre med opgaven – men det er os borgerne og kunder der bestemmer om der skal være en dagligvarehandel i Skelund i fremtiden. Valget er vores eget og ”Købmands – situationen” optager mange. Hvor skal de ældre handle ind?, – hvad med os der selv kan køre bil?, og hvordan kan bybilledet af Skelund Hovedgade komme til at se ud uden købmand?

Skelund er en aktiv by med mange dejlige mennesker, natur, foreninger og erhverv- vi rummer ”noget” multi etnisk, så der er også plads til dig.

Vi har en velfungerede skole med indskoling fra 0 til 3 klasse i 2 spor, og et fantastisk god og udbygget bus ”kryds” som giver mange busser igennem Skelund, byen summer af aktiviteter med sport og kultur i hallen, SIF, Den Bette Skole og Skelund Midtpunkt.

Tak til alle hjælpere og borgere der er med til at gøre Skelund til et godt sted at bo, leve og arbejde. Skelund landsbyforening er altid meget interesseret i at høre om nye tiltag som kan ”søsættes” og afprøves i fremtiden – så du er meget velkommen til at tage kontakt med os i Landsbyforeningen.

Hvad kan vi alle gøre for Skelund?

Med glædelig julehilsen
Skelund landsbyforening
Jess V Laursen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *