Borgermøde torsdag den 22. september – Købmandslukning

Ved borgermøde i august blev der nedsat arbejdsgruppe, der skulle trække i arbejdstøjet med opgaven, at afdække og måske endog finde løsninger på den bebudede lukning af SPAR i Skelund.

På dette borgermøde var der en lille dør på klem for en løsning, hvor Susanne og Oluf fortsatte som købmandspar, men efter tænkepausen indtil det nye borgermøde, der blev afholdt den 22. september, har begge meldt ud, at de stopper med udgangen af februar 2012.

Opgaven er derfor nu helt klar: Hvis ikke landsbyen skal stå uden dagligvarebutik 1. marts næste år, skal der findes en ny købmand til butikken på hovedgaden!

Den nedsatte arbejdsgruppe kunne på mødet ikke bidrage med nyt i forhold til det, der tidligere har været fremme af løsninger, men de arbejder naturligvis videre på at finde løsningsmodeller, og positiv fra borgermødet var det, at flere meldte sig til at deltage i arbejdsgruppens udfordring.

Arbejdsgruppen orienterede dog om den løsning, en anden landsby med samme problemstilling havde valgt; Udbyhøj Købmanden og fra deres hjemmeside er her en beskrivelse af, hvordan de har tacklet situationen.  Historien Udbyhøj Købmand

Flere Skelund-borgere har allerede stillet gratis arbejdskraft i og ved butikken til rådighed, for at holde købmandens omkostningsniveau nede, men det er som nævnt ikke nok til, at Susanne Buus vil være med til at fortsætte. Problemet med Skelund-butikken er omsætningen. For mange borgere i byen lægger deres handel andre steder, og bruger så kun den lokale butik til køb af småting. Det kan en købmand ikke leve af.
Der er nu lagt op til, at der skal holdes et ny borgermøde i oktober måned, og formand for landsbyforeningen Jess V. Laursen håber, at der her kan lægges en lang række gode ideer på bordet så det, også efter februar 2012, er muligt at handle dagligvarer i landsbyen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *