Royalt besøg i Skelund!

Trods ihærdige forsøg lykkedes det desværre ikke at få Skelund på besøgslisten den 25. maj når Dronningen og prinsgemalen besøger Hadsund, men så må vi bare tænke som det gamle ordspil; når man ikke kan trække hesten til truget, må man bringe truget til hesten!

Den tudsegamle Visborggaard dør har jo været i Skelunds eje i mange år, først som inventar på Skelund Kro, så på lageret hos Jess, og i forbindelse med Kulturugen sidste år blev den monteret i Det Gamle Bageri. Ved samme lejlighed blev den udsmykket med 6 oliemalerier, udført af portrætmaler Torben Pape, som her skildrede historien om Dronning Margrethes farfar, Christian X og hans hvide hest, da han red over grænsen i 1920.

Det færdige resultat i Kulturcentret

 

Peninna og Kiss styrer håndværkerne

Peninna Risgaard kender mange som ildsjælen og kunstneren med Art Doors, som jo er projektet hvor mange kunstnere udsmykker gamle døre, som så skal sælges til erhvervslivet. Og pengene skal gå til at redde regnskov ude i verden, samt til at plante klimaskove i Danmark, hvor den første af slagsen skal ligge her i Skelund, nærmere betegnet Sandgraven hvor vi allerede har startet skovprojektet med de første 600 træer.

Art Door er på gæstelisten og Peninna skal i Hadsund Kulturcenter præsentere projektet for Dronningen og da Visborggaard også er på gæstelisten var vi hurtige og fik aftalt med Peninna, at Dronningen naturligvis skulle have oplevelsen at gå gennem den samme dør, som hendes tip-tip oldefar måske også havde benyttet (kan ikke kontrolleres, så det har vi besluttet at han gjorde).

Døren er nu monteret i Kulturcentret og NORDJYSKE havde lørdag en større omtale af monteringen og dørens historie. Se den her http://nordjyske.dk/artikel/10/2875/15/3869595/4/historisk%20hul%20i%20kulturcenter .

I forbindelse med det Royale besøg har vi yderligere en markering, hvor Skelund og Veddum er synlige overfor Dronningen, men det er indtil videre en overraskelse som indgår i Peninnas præsentation. Og vi har lovet at vente med omtale heraf til besøget er overstået, så hold øje med Skelund.dk der, som sædvanlig, er først med nyhederne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *