Lykke Friis kunne ikke give Fjernvarmeforbrugerne nogle løfter

Debatmøde med Lykke Friis

Debatmøde med Lykke Friis. Foto: Jacob Hjul Seedorf

Venstreforeningen Hadsund og LOF Mariagerfjord havde mandag indbudt til debatmøde i Øster Hurup Multihus, hvor Klima- og energiminister Lykke Friis, samt et panel på yderligere 4 deltagere, skulle stå skoleret overfor frustrationen om de urimelige høje varmepriser i Skelund, Veddum og Øster Hurup.

Udover Lykke Friis bestod panelet af Folketingsmedlemmerne Birgitte Josefsen og Per Husted, formand for HMN Naturgas I/S, Jens Grønlund samt næstformand i Teknisk udvalg Søren Schnack. LOF´s skoleleder Jan Vestergaard agerede ordstyrer.

105 borgere var mødt op og flere af dem kunne give nogle skræmmende eksempler på familier, der er stavnsbundet via en varmeudgift på op til kr. 38.000,00 og andre havde både forslag og konkrete spørgsmål til panelet. En stor del af debatten gik på alternativt brændselsvalg, stigende gaspriser og faldende el afregningspriser, og der fremkom også forslag om at fjerne afgifterne på varmetabet som ligger meget højt i VSV regi.

Debatmøde med Lykke Friis.

Debatmøde med Lykke Friis. Foto: Jacob Hjul Seedorf

Der kom ikke konkrete løfter fra Lykke Friis om, hvornår forholdene bliver normaliseret for borgerne, der er ramt af Barmarkværkernes varmepriser, men både ministeren samt de 2 øvrige folketingsmedlemmer lovede, at de vil tage de konkrete forslag med til Christiansborg og forsøge at indregne det i forårets energiforlig.

Debatmøde med Lykke Friis.

Debatmøde med Lykke Friis. Foto: Jacob Hjul Seedorf

Efter debatmødet besøgte Lykke Friis Skelund-Veddum Fjernvarmeværk, og udover rundvisningen fik hun her flere indtryk og faktaviden om problemerne for vore borgere i Skelund, Veddum og Øster Hurup.

Latest Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *