En hilsen fra Skelund Landsbyforening

December 2009. Information til alle borgere i Skelund, nye som gamle.

Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn – Skelund er en aktiv by med mange dejlige mennesker, natur, foreninger og erhverv. Aktivitetsmulighederne spænder bredt fra tennis, gymnastik, badminton, lokalhistorisk forening, fodbold i flere serier og et dejligt stadion med klubhus der de senere år har gennemgået en forvandling. Husmoderforening, Den Bette skole med sit store program og undervisning hver mandag eftermiddag. Vi har noget af Danmarks reneste vand, Skelund Midtpunkt med fredags åbent for alle, frisør, købmand, blomster og el-forretning, maskinværksted, Stald Solgården, murer og entreprenør forretninger, autoværksteder, tankstation, bilsælgere, reklamefirmaer, skole, kirke, lægehus, skove og meget mere. Der er således rig mulighed for alle, også nye tilflyttere, for at  bruge byen og alle de faciliteter der findes – kom og vær med – og er du i tvivl – så snak med købmanden eller Skelund Landsbyforening – eller mange af de andre, der har boet her længe – de kan hjælpe dig.  Skelund er kendt som en landsby hvor sammenholdet er stort.

Sket siden sidst:
2009 har været i forvandlingens tegn. I forbindelse med udviklingsinitiativet Skelund/Veddum har Nina Værum indrettet kontor på 1.salen i ”Skelund Midtpunkt” – og hele området har nu sin egen landsbykoordinator.
Året har også bragt et lokalt beskæftigelsesprojekt til byen, nemlig Virksomhedscenter Øst. Velkommen til dem begge. Der er igen i år et stort vinterprogram i Den Bette Skole. Se i Hadsund Folkeblad løbende. Husk i øvrigt at holde dig orienteret på Skelunds hjemmeside: skelund.dk
Der har været afholdt kræmmermarkeder henover foråret, sommer og efteråret. Alle har de været velbesøgt af kræmmere og folk der lige kom forbi. Borgere i byen er glade for at der ”sker noget” i Skelund og har gjort gode handler.

Udfordringer p.t:
En udfordring der ligger i fremtiden, er nok at Skelund og ”tvillingebyen” Veddum skal se på sig selv under en hat. Der skal i fremtiden arbejdes tættere sammen i forhold til den ”nye” store kommune – det kommer vi længst med.  Købmandsforretningen er just blevet sat til salg eller udleje og vi kigger alle efter en købmand( -sfamilie) der kan tage over.

Købmandsforretningen er en af byens livsnerver, og har man en købmand i maven er det med at henvende sig til nuværende ejer. Fjernvarme priserne i området er pebrede, men flere kræfter fra forsyningsområdet arbejder på at gøre noget ved det. Således har vi et godt fundament, et godt lokalsamfund som ramme om vores hverdag. Der sker noget i Skelund.

Vi er pt. ude i alle postkasser med en folder og et indbetalingskort og vi håber at I vil støtte/forny medlemsskab af”Landsbyen Skelund” med et mindre beløb i form af kontingent.

Vi tager gerne mod beløb i alle størrelser, og det kommer selvfølgelig til gavn for hele byen – tak for indsatsen i Skelund i 2009. Kontingentet er denne gang 30,- for enlige og 60,- for en husst. Der kan indbetales portofrit ved købmanden og frisøren. Som altid deltager du i en lodtrækning om en flaske Dr. Nielsen, hvis du indbetaler inden 31.12.09.

Landsbyforeningens bestyrelse vil gerne benytte lejligheden til at takke hjælpere og borgere for god indsats i 2009.
Husk altid at spørge dig selv hvad du kan gøre for Skelund – og knap så meget hvad Skelund kan gøre for dig. Så kan vi nå vidt.

Endnu en gang tak, og glædelig jul og godt nytår til alle.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen for Skelund Landsbyforening

Formand for Skelund landsbyforening
Jess V. Laursen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *