Kultur i landdistrikterne

Farvestrålende musikalsk og kulturel brobygning – nu også med Lasse & Mathilde

Som led i projekt ”Kultur i Landdistrikterne – Kultur i Himmerland”, der er et tværgående samarbejde mellem Vesthimmerlands-, Mariagerfjord- og Rebild kommuner, bliver duoen ”Lasse & Mathilde” fællesnævneren for kulturelle brobygninger i Landdistrikterne.

Som musikere er Lasse & Mathilde, ifølge Fyns Musikkontor, kendt og respekterede for at sætte musik til kendte danske lyrikeres ord i sådan en grad at de som formidlere af folkelig kunst, i høj grad har sat deres præg på den danske musikscene. De har medvirket på mere end 40 udgivelser og har i løbet af deres lange karriere været med til at holde liv i den danske sangskat / danske lyrik med fortolkninger af bl.a. Højskolesangbogen samt sat musik til tekster af foruden Tove Ditlevsen, P.H, Niels Hausgaard, Martha Christensen, Knud Holst og mange andre.

På den seneste udgivelse fra 2007, ’Spor’ med Piet Hein tekster, alle sat i musik af Lasse & Mathilde, medvirker flere danske kunstnere som Niels Skousen, Anders Matthesen, Niels Hausgaard og Trine Dyrholm på en spændende rundrejse i Piet Heins forunderlige univers. Udover at være et unikt og velspillet album, er det også en vedkommende kommentar til den tid, vi lever i lige nu. Udgivelsen blev fortjent nomineret til en Danish Music Award i 2008. Lasse & Mathilde kan i 2010 fejre 35- års jubilæum og står som ambassadører for dansk kultur.

Fredag d. 27. november indleder de i samarbejde med ”Kultur i landdistrikterne” en 3-dages kulturrejse, som starter i Sønderup kultur- og forsamlingshus og om lørdagen i Hornum Markedshal, hvor fællesnævnerne er fællesskab og netværk. Rejsen afrundes søndag d. 29. november i Veddum sal, hvor der er noget for både mave, hjerte og øjne m.m.. Dansk musikkultur mødes med bosnisk madkultur og Faketa Leto, som kommer fra Bosnien, vil med bosniske juleretter, ord og dias fortælle om sit hjemland.

Alle 3 koncerter er annonceret i lokalaviserne og tilmelding sker ved Brugsen i Veddum eller Spar i Skelund. Flere oplysninger om tider, priser og tilmelding på www.kulturihimmerland.dk

Her er mere info

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *