Projekt ”Midtpunkt som omdrejningspunkt”

Projekt ”Midtpunkt som omdrejningspunkt” er en udløber af den udviklingsplan, som blev udarbejdet for Skelund og Veddum fra efteråret 2008 til forår 2009.

Den overordnede idé med projekt ”Midtpunkt som omdrejningspunkt” er at skabe et fælles landsbysekretariat/landsbykontor for Skelund og Veddum. Kontoret har til huse i Skelund Midtpunkt.

Landsbykontoret har som primære opgave at servicere de frivillige kræfter og foreninger i lokalområdet. Kontoret skal fremme og koordinere eksisterende såvel som nye initiativer og projekter, som bidrager til at styrke lokalsamfundet socialt som fysisk. Der skal endvidere arbejdes for at styrke sammenhold, kommunikation, integration og gensidig inspiration på tværs af sociale, kulturelle, alders- og erhvervsmæssige skel.

Landsbykontoret har konkret tre hovedarbejdsområder:

  • Servicering af de frivillige kræfter
  • Skelund-Veddum Energiforsøgsby
  • Byfornyelse og byforskønnelse

Disse overskrifter dække bl.a. over fundraising, markedsføring, administration af udviklingsfond til opkøb og istandsættelse af misligeholdte boliger i området m.v.

Pt. søges LAG-Himmerland om opstartssøtte i ét år. Støtten går primært til ansættelse af en landsbyudviklingskoordinator samt mindre projektansættelser til eksperthjælp. Derudover søges støtte til lidt inventar og markedsføring.

Projektet er et samarbejdsprojekt mellem Veddum Landsbylaug, Skelund Landsbyforening, Skelund Midtpunkt I/S, Virksomhedscenter Øst, Energigruppen Skelund-Veddum samt Projektværkstedet Værum Zeidler.

Projektansøgningen kan ses her

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *