Indvielse af Virksomhedscenter Øst

Fredag i sidste uge var der indbudt til indvielse af Virksomhedscenter Øst i Skelund, hvor de 2 initiativtagere, Jan Vestergaard og Jess Laursen, kunne fremvise centerets lokaler og faciliteter.

VCØ er etableret i samarbejde med Jobcenter Mariagerfjord som har leveret 10 ledige til jobaktivering i centeret og de første 3 uger af i alt 13 er allerede gennemført.

Centerleder Jan Vestergaard bød velkommen bl.a. med ordene, at man i Skelund/Veddum ikke kender til ordet mindreværdskompleks. ”Faktisk betragter vi Skelund/Veddum som Himmerlands hovedby nr. 1…der hvor tingene sker og kan ske, og der hvor der altid er ildsjæle til at finde på, og til at gennemføre det man har fundet på” var et af flere budskaber fra Jan Vestergaard.

Ved fredagens indvielse var det Finn Cilleborg, formand for Arbejdsmarkedsudvalget samt folketingsmedlem Birgitte Josefsen der klippede snoren, og forinden havde begge sagt et par bevingede ord om initiativet.

Finn Cilleborg nævnte bl.a. at der, ham bekendt, ikke var andres steder i Danmark hvor man tænker på, lokalt at tage ansvar for de lokale ledige og arbejdsmarkedsudvalget vil med interesse følge VCØ og se frem til de resultater der opnås med denne nye tankegang.

Birgitte Josefsen tog udgangspunkt i det faktum, at livet hurtigt kan ændre sig for os alle, og at alle pludselig kan stå i situationen som ledig.

Skelund er eksempel på, at ildsjæle og opbakning i lokalsamfund er vigtig. Det er faktisk det der bærer Danmark, idet man her oplever og mærker begejstringen. Og slutbemærkningen fra Birgitte var, at socialt engagement er enormt vigtigt og det viser man her i Skelund.

Efter talerne var der sund buffet og alkoholfri drikkevarer, da centeret naturligvis er alkoholfri, og de ca. 50 gæster nød godt af den sunde mad, som centerets 10 ledige naturligvis var ansvarlige for.

[nggallery id=12]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *