Møde omkring Skelund Veddum Udviklingsplan

Mødet mellem Skelund, Veddum og MariagerFjord

Tirsdag aften, d. 30.06 mødtes repræsentanter fra Skelund Landsbyforening og Veddum Landsbylaug med både politikere og gode folk fra administrationen i Mariagerfjord kommune i Skelund Midtpunkt.

Gennem vinteren 08-09 har de to landsbyforeninger arbejdet med en fælles udviklingsplan for området, og den færdige plan blev forevist gæsterne.

Arbejdet er mundet ud i en såkaldt ressourceprofil for området, og der er flere udviklingspotentialer at arbejde videre med, men især et af potentialerne viser sig værdifuld at arbejde videre med.

Det handler om områdets forholdsvis mange nedslidte og udrangerede lejeboliger, ofte ejet af spekulanter der ikke har tilknytning til området.

Repræsentanterne fra kommunen lyttede og var i det hele taget meget konstruktive. De to landsbyorganisationer vil nu i samarbejde med landdistriktsområde Øst, arbejde videre med at kortlægge omfang, oplagte handlemuligheder og i det hele taget afsøge hvad man har gjort ved problemet andre steder. Der er gode erfaringer rundt omkring i landet, bl.a har man opnået gode resultater med at oprette udviklingsfonde med forskellige aktører: lokalbefolkning, kommune, lokale håndværkere og kreditinstitutter.

Det blev aftalt at arbejde videre med at konkretisere og afgrænse udfordringerne for Skelund/Veddum området.

På vegne af Skelund og Veddum landsbyråd
Peter Muhl

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *