Ny skorstensfejer med flotte karakterer

Jacob Seedorf Sørensen, Skelund, har bestået sin svendeprøve som skorstensfejer med: Særdeles veludført.Ikke mindre end tre 12 taller fik Jacob på skolen i Tønder, der er landets eneste skole for skorstensfejere.

Jacobs læremester skorstensfejer Jørgen J. Simonsen, Skelund, er stolt af sin lærling og hans fine karakterer, og er glad for at han fortsætter som svend i firmaet.

Jacob er oprindelig uddannet automatikmekaniker, men efter at han en dag havde været med Jørgen Simonsen på job, viste han, at det var skorstensfejer han fremover skulle være.

Uddannelsen tager normalt 4 år, men Jacob fik 1 års merit, da han jo havde en anden uddannelse, og skulle derfor kun bruge 3 år for at blive skorstensfejer.

Jørgen Simonsen har udover Jacob, der nu er svend, en lærling med navn Aske Ussing, og hans fornavn har de meget sjov med i firmaet.

Med de mange nye udstykninger af grunde i området, og de populære brændeovne, som også bliver installeret i ældre huse, bliver Jørgen, Jacob og Aske aldrig arbejdsløse, og så har de jo et eventyrligt, godt arbejde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *