Fjernvarmen, hvor meget må det koste?

Jeg har i dag som nok mange borgere i Skelund fået min opgørelse for Veddum-Skelund-Visborg Kraftvarmeværk.

Da vi flyttede til Skelund fik vi at vide at det er fyre et hus op her var lidt dyre en Randers hvor vi kom fra, vi fik oplyst et normalt forbrug for en familie på 2 voksne og et barn var omkring 25.000 kr. I Randers kostede det os at fyre et hus i samme størrelse, i 2 plan 20.000 kr. inkl. Strøm. Så det gik jo nok, det var til at overleve og vores nye hus i Skelund havde brændeovn, miljø rigtig opvarmning her i en tid hvor alle taler om at vi bruger ALT for meget af de fossile brændstoffer.
Vi havde ikke mere end skrevet slutseddel da vi fik oplyst at varmen var, steget en lille smule, så ved den første aflæsning i 2006 var vores forbrug 18,52 MWH. Ved aflæsning 2007 var aflæsningen 16,68 MWH en besparelse på 10 %, det var jo dejligt, nu så det ud til vi kunne holde det lagte budget, men ak ak, der gik ikke længe inden vi modtog en skrivelse om at varmen steg igen så vi skulle betale over 32.000 kr. for at varme et hus op på 145m2, hertil kommer så strøm på ca. 4.000 kr., alt i alt for varme og strøm 36.000 kr., vi besluttede at vi virkelig ville gøre nu, vi sparede på varmen, brugte alle de råd om hvorledes vi kunne skåne miljøet, vi ændrede vores vaner med hensyn til brug af strøm, for nu var smertegrænsen nået.

Vi har nu gået i spænding og ventet på opgørelsen for varmeforbrug, og jaaaaaaaaaa vi har kun brugt 14,77 MWH en besparelse på 13,5 % i forhold til året før og 20,25 % siden vi flyttede ind, det er da noget der vil noget…………….

Men glæden vare kort da vi læser opgørelsen og budget for næste år, forbruget er sat til det samme som i år men vi skal betale 30.600 kr. for at få varme det næste år, HVAD ER DER GALT??

Jo det ses så at enhedsprisen sidste år er 575 kr./MWH og er sat op til 685 kr./MWH en stigning på 16% i forhold til sidste år.

Den faste afgift er steget 16.6 % Transmissionsafgiften med 19 % alt i alt giver det for vores familie en stigning på 16.7 % i kr. 5.097.

For det første kommer vores aflæsning meget sent, begrundelse der er kommet nye administrator til, ja tak skal du ellers have. Rygterne siger vi skal have nyt måle udstyr der vil koste den enkelte flere 1000 kr. Ligeledes er det hørt at nylig solgte hus er solgt, men købere fravælger fjernvarme med det samme. Ligeledes betaler længe boende beboere sig ud af fjernvarmen, efter sigende 75.000 kr. (det kan betale sig)

Nu er mit spørgsmål så, finder vi os i at være kastebold for fortidens dårlige investeringer, en total ublu varmeregning, er det den måde et lille samfund overlever på, NEJ det er det ikke.

Jeg vil opfordre alle til at vi starter en dialog omkring vores “varme situation” vi indleder her efter ferien et arbejde på at finde alternativer til vores eksisterende guldbelagte anlæg, så har du interesse i at sikre dig og din familie varme til overkommelig pris, så mail til mig på [email protected] Der vil blive udfærdiget analyse på hvorvidt alternativer er rentable og hvorledes denne kan forrentes, ved at man framelder sig fjernvarmen.

Deltag i kampen mod den guldbelagte varmeforsyning og få økonomisk overskud

Med venlig hilsen

Erik Byrgesen
Teglbakkevej 60 Skelund

219 Comments

 1. Varmen er ikke for dyr, forbruget er for højt!
  Indtil midten af 2005 boede vi i Veddum i 160 M2 og brugte ca. 23 MVh. Så satte nye vinduer i huset og kom ned på ca. 19 MVh. Før vi fik fjernvarme brugte vi ca 3300 L olie om året .
  Vi glemmer vi somme tider at olien også er steget.Vi besluttede i 2005 at bygge et nyt hus i Skelund. Her opvarmer vi i dag 160 M2 hus med knap 6 MVh og 4 rummeter brænde. Jeg synes måske at den faste afgift er for høj når den udgør mere end 50 % af min varmeregning, men lad nu det ligge.
  Nogle biler kører 10 km/l andre kører 20km/l det får os jo ikke til at nedlægge den lokale tankstation i galskab.
  Der er flere tiltag i gang for at reducere varmeprisen. Når der så er nogle stykker der melder sig ud, får vi samtidig nedbragt restgælden med deres frivillige indbetaling, til glæde og gavn for alle os der holder ud.
  Jeg tror på at vi inden for en tidsramme på 5-10 år har konkurrence dygtige varmepriser i vores værk. Jeg vil kæmpe for vores alle sammens varmeværk.
  Med venlig hilsen Keld Gerts

 2. Hej Keld
  Nu ligger det jo således at vi ikke bare alle kan bygge nyt hus. hvis du har læst mit indlæg så vil du også se at vi har gjort noget for at nedbringe vores forbrug, vi ligger faktisk en del under gennemsnit forbruget for en familie på 3 personer. Det eneste der skete var at vi fik en stigning på forbruget så vi ligger 5.000 kr. over det vi betalte i år. Jeg syntes det er en afgant holdning af have af vi bare bruger for meget, tror ikke mange har midler til bare at bygge ny eller bruge et større beløb på forbedringer. I det rigtige er det således at udbud og efterspørgsel hænger sammen, det gælder bare ikke med vores fjernvarme. Jeg vil for øvrigt henvise til det nyoprettet forum bliver taget i brug til denne form for diskutioner.

  Mvh

  Erik Teglbakkevej

 3. Hej Erik
  Fjernvarme er naturligvis en god og fornuftig løsning hvis den er konkurrencedygtig. En stor del af fornuften strøg sig en tur da man valgte at sende varmt vand til Visborg. Jeg ved ikke hvor mange der er tilsluttet der, men mon den faste afgift derfra kan betale det ledningstab der er på 1,4 mil. At der er valgt naturgas er jo heller ikke gunstigt når prisen følger olieprisen. Vi skal vist nok være glade for den sidste milde vinter, men bliver den kommende vinter hård, så har jeg faktisk slet ikke råd til ikke at tænke i alternativer.
  Men den høje udmeldingspris som jo nu skal kaldes en “frivillig indbetaling”, er jo en hel gidselaffære. Skulle den egentlig ikke fremgå,- tinglyses, når man køber huset.
  Det er jo ikke vores allesammens varmeværk.
  Nogle af os er meldt ind af andre, som måske er koblet på for en halvtredser.
  Kan det ikke levere varen, når man tager stordriftsfordelene i betragtning, (dog måske om 5-10 år), så synes jeg egentlig ikke det har nogen berettigelse. Jeg vil da gerne slå et slag for
  at det lukkes. Til slut vil jeg da lige sige til den der med at “varmen kke er for dyr,-det er forbruget der er for højt “, – den sved sørme- Ih hvor jeg følte mig ramt. Nej varmen er rigtig dyr her i Skelund, og at vente i 5-10 år på at prisen bliver fornuftig er jo det rene galimatis.
  d.b.h.
  Søren Jørgensen

 4. Jeg er glad for vi aldrig fik fjernvarme, men istedet investerede i fyring med træpiller.
  Jeg kan huske at vi fik tilbud på fjernvarme og vi blev lovet at prisen ville være ca. 80% i forhold til fyring med olie. Den faste og meget dyre (syntes jeg) afgift, samt at der ingen mulighed var for at lave alternativ opvarmning fraholdt os fra at vælge fjernvarme.
  Alle som vi efterfølgende har talt med er blevet chokeret over deres fjernvarmeregning.

  Vi har 150m2 bolig med min. 22 gr. og 70m2 hobbyrum som min. er 15 gr. samt garage på 120m2 som opvarmes ved behov. Vores hus er ikke topisoleret, men alligevel ligger vores varmeforbrug “kun” på kr. 18.000 om året. Hvis vi havde valgt fjernvarme havde det måske ligget på kr. 45.000.
  Jeg skriver ikke dette for at træde i såret, men jeg har aldrig forstået hvorfor fjernvarme nogle steder er uforskammet dyrt. Det var ikke det der blev lagt op til da “de fine fup” sælgere kom rundt.

 5. Kære kommentargivere.

  Varmen er klart meget dyr leveret fra Veddum-Skelund- Visborg kraftvarmeværk.
  Besøg på Energitilsynets hjemmeside viser med stor tydelighed dette.
  tatistikken er fra 21.august. 2008 og giverforbrugspriser inkl moms for standard enfamiliehuse på 130 kvadratmeter med et årligt forbrug på 18,1 Mwh. Statistikken omfatter 447 værker. Her ligger vores værk som den næstdyreste med kr 33.691-/ år. Den dyreste er på kr 34.739-/ år. Den tredie er Øster Hurup med kr 31.375-/ år.
  Den laveste er Mariager med Kr 5.447-/ år.
  I Hadsund kr 12.063-/ år.
  I Hobro kr 9.063-/ år
  I Als Kr 11.340-/ år.
  I Arden kr 17.613-/ år
  I Assens kr 11.163-/ år
  Noget må gøres.
  Kan værkets drift optimeres.? Det er tvivlsomt det kan give nok.
  Kan politikerne gøre noget?
  Det kunne man nok, men vil man gøre det nødvendige ?
  Kan borgerne gøre noget?
  Det kan man måske, men kan man blive enige?

  Med venlig hilsen

  Knud Christensen

 6. Hallo – er der nogen?
  Jeg har med bekymring set det begrænsede antal kommentarer lige her, og undret mig over hvad det skyldes?. Der er flere end os som er, endog meget utilfredse.
  Jeg har også noteret mig at der kommer nogle beretninger fra ” et bar marksmøde”, hvor alle bedes om at gå hjem og optimere driften,før formanden kan gøre noget. Hadsund fjernvarme roses også, vistnok i samme indlæg, for den indsats der har bragt os næstøverst på sejrsskamlen over de værker der har de mest betalende kunder for samme ydelse. (blandt 447 værker).
  Den ene ide om at sløjfe forbindelsen Visborg-Skelund er således den enste der lever.
  Kunne vi eventuelt få en skrotpræmie for rørene.
  Er der evt. nogen der ved hvad transmissionsafgiften eller bidraget betyder ?.
  Er der nogen der kender en officiel begrundelse for, hvorfor der ikke er frit brændselsvalg?.
  Hvad med en låneomlægning.
  Hvad med et stort jordvarmeanlæg under bondemandens mark, drevet med egenproduceret strøm, som supplement.
  I Øster Hurup har de foreslået det samme med solvarme,- lige en tand for langhåret. Hvem skal feje alt det glas når det sner?.
  Hvad med en underskriftsindsamling.
  Hvor kunne man evt. lægge en liste?.—-
  Hvor mange tror det nytter at møde på generalforsamlingen?.
  Bliver fjernvarmen lukket hvis man ikke betaler?.
  Kan man gøre fjernvarmebestyrelsen ansvarlig økonomisk ?. Det burde man kunne.!
  I håb om en varm vinter!
  Søren Jørgensen

 7. Hej Tak til jer der deltager i denne dialog. Jeg har fået en skrivelse fra HEF om hvorledes det beregnes hvad det koster at komme af fjernvarme, den er her:
  Andre interesserede skal bruge deres eget opvarmede boligareal iflg. BBR: 26.990.681,60 kr./74.304 m2*145 m2= 52.670,77 kr. Eller de kan henvende sig hertil. De skal dog i øjeblikket være forberedt på ventetid.
  Jeg håber klart I møder op til generelforsamling for at få svar på de spørgsmål der måtte være.

  Med venlig hilsen

  Erik Byrgesen

 8. Jeg er lige blevet bekendt med dette forum vedr. Skelund .
  Vi er glade for at bo her men prisen på Fjernvarmen ødelægger meget for os . Jeg kan også huske hvad vi blev lovet med pris niveau . – Lokkepris 125.kr. – .Vores pris er ca. 28000 kr. Vores forbrug er varmt vand og lunt på to badeværelser. vi er to personer på adressen . Har forhørt om prisen for at slippe ud af dette Mareridt – ca. 125000.kr. SÅ ER MAN STAVNSBUNDET . Hilsen Børge Vad

 9. Vi har haft fat i sammenslutningen af fjernvarmeværker i danmark, for at høre dem om hvad mulighederne er for alternativt brændsel. Der er tilsyneladende ikke nogen muligheder, da politikerne i københavn, har fastlagt at så og så mange værker SKAL bruge naturgas, og at naturgassen skal følge olie priserne.

  Det vil sige at man egentligt burde tage fat i politikerne på dette punkt!

  Man kan ikke holde bestyrelsen økonomisk ansvarlig, som nogen har foreslået. De har ikke magt over politikere, eller olie priser, eller andre udefrakommende udgifter! Da værket blev etableret, så var der vel heller ikke nogen der havde forudset at oliepriserne ville stige SÅ meget, som de er gjort inden for det sidste år..

  JEg sidder ikke i bestyrelsen, jeg er også blevet fanget i varmeværkets prishelvede. Da vi købte hus i Veddum, blev vi lovet en varmepris omkring 20-25.000 om året. Forbruget blev efterfølgende sat til 32Mw, og med en pris på 1000 kr / Mw (incl. faste afgifter etc). betalte vi 32000 det første år (2006/2007), så steg priserne, og vi sparede på varmen.. I øjeblikket er vi sat til 17Mw i den nystartede fyrings sæsson, og skal betale 34.000kr.. Altså, vi har halveret det forventede forbrug, men betaler mere end det første år vi boede her ude..

  / Thomas

 10. Hej
  Jeg gættede på at der var nogen der var blevet koblet på for en halvtredser. Sammenligner man Børge Vads udmeldingspris med den der gælder for vores, må vores være en af de ejendomme. Hvis man altså ved indmeldelsen har betalt pr. m2.
  Med stor fare for at skade min egen sag,(hvilket jeg har et særligt talent for), men også for iøvrigt,at få flere oplysninger ind i debatten, vil jeg her anføre at hvis tilkoblingsprisen fra starten ikke har været relateret til antal m2, mener jeg heller ikke at det må være tilfældet når man melder fra. Hvis denne tilgang til prisfastsættelsen stammer fra meddelelsen om, at enhver skal betale efter hvor meget man belaster værket, må den instans der har udformet dette krav være ansvarlige for at skaffe de penge der evt. er tabt i forhold til en gennemsnitsbetaling. Hvilket så bringer mig til spørgsmålet om hvor mange der er tilsluttede.
  hvem ved det?
  En beslægtet problemstilling i dette er?-
  Belaster vi værket efter hvor mange m2 vi har.
  På mit loft står termostaterne på frostsikring, på nær den uge hvor vi har overnattende gæster.
  Det er muligt at dette ikke gælder min nabo, men det tror jeg faktisk at det gør.
  Nu bruger man i en anden sammenhæng det gennemsnitlige forbrug gennem 3 eller 5 år.
  Dette var måske et bedre udtryk for belastningen!?
  Dernæst følgende teoretiske spørgsmål :
  Har jeg en lille virksomhed på 200 m2 hvor jeg dampbøjer træ i store mængder (300 MW), svarende til 17 husstande, hvad er udmeldingsbeløbet så.
  Til Thomas: Det var vist mig der kom med den om bestyrelsens ansvar, – og det holder sevfølgelig ikke vand. Den virkelig ansvarlige er naturligvis staten, som er interesseret i at sælge et produkt hvori den har økonomiske interesser.
  Det er også en form for tvangsmonopolisering af fjernvarmemarkedet, og kan ikke have noget med miljø at gøre. Så lad os i fællesskab finde de politikere der står inde for det her, og få dem ud i kulden.(til os andre)

  Dbh
  Søren Jørgensen

 11. Da jeg var forhindret i at deltage i mødet omkring fjernvarmen denne uge , tænkte jeg om en af læserne herfra kunne give et referat og en konklusion

 12. Hej Søren, Erik og andre interesserede
  Ærgerligt at I ikke havde mulighed for at deltage. Vi har lavet et referat af mødet. Referatet kan læses via et link på V-S-V.dk under menuen seneste info.

  Med venlig hilsen
  Keld Gerts

 13. Tiden nærmer sig nu igen hvor nok mange af os, venter med bange anelser for vores varmeregnskab. For mit vedkommende er vi sta til 18MW for året og kan se af siden den nye måler kom på har vi brugt lige godt 12MW. Spørgsmålet er kommer der igen en efterregning eller får vi penge tilbage for, for meget indbetalt? Stiger prisen pr enhed igen, eller/og stiger den faste afgift? Grunden til jeg nu igen sidder her ved tasterne er, at jeg ved der bliver sat huse til salg ene og alene fordi udgiften til opvarmning overstiger det folk har råd til. lavede for sjovt lige et regnskab over vores forbrug på el, varme og vand, det gav et tal på ikke mindre end 41.500 kr, hvis budget tallende holder, til sammenligning så er de resterende hus udgifter, så som lån, ejendomsskat og ligende 42.000 kr. Ja jeg blev igen overreaket næsten 50% af de årlige udgifter på hun er lys, varme og vand. Forsikringer er ikke medregnet da de kanvariere voldsomt alt efter den enkeltes behov. Nu er det så jeg spør igen, skal vi blive ved med at acceptere de høje priser for opvarmning, skal vi acceptere at beborer i vores ellers dejlige landsby, må flytte fordi der ikke er råd til at varme huset op og kan det være acceptabel at nogle af vores ældre borgere ikke kan få deres hus solgt på grund at den dyre varme. Er jeg den eneste med den holdning eller hvor mange er vi?

  mvh

  Erik Byrgesen
  Teglbakkevej

 14. ja så kom den jo, opgørelsen.
  Jeg er rimelig imponeret over at man har kunnet forudse beløbet hertil så tæt (-285 kr.). Alene fordi at vinteren har været så lun at jeg ofte valgte at tage pilotjakken på istedet for at tænde for varmen. Jeg tror ikke der er mange banker der låner ud til usælgelige huse. så spørgsmålet er, hvad gør vi nu?. Hvordan bringer vi den velstand til Skelund som savnes for at vi kan løse problemet med fjernvarmen. Jeg har luftet dette før men der er ikke nogen der svarer. Hvad sker der hvis vi stopper indbetalingerne.
  Hvem kan komme med et worst case scenario.
  Hvis vi stopper med at bruge varmen overhovedet hvad kan der så ske. Skal vi stadig betale transmissionsafgift.
  Iøvrigt er der i den sidste meddelelse jeg har fået
  vedr. afgifter sat 2 priser,- 7000 for varmeaftagere og 5000 for vandaftagere.
  Jeg har til min forbløffelse hørt at der er indgået aftaler om yderligere aftag af naturgas. Hvem har dog gjort det?. skam dig,- det ville være en velsignelse hvis der ikke var gas og måtte lukke.
  Nyd sommeren.
  søren jørgensen

 15. Hej Søren

  Hvis vi stopper indbetalingerne ? Tja jeg vil mene at kommunen træder i bestyrelsens sted da den jo i tidernes morgen har afgivet en lånegaranti til kommunernes finacieringsinstitut.
  Det vil så sige at det bliver en embedsmand der ikke har nogensomhelst tilknytning/kendskab til vores område der indtræder i rollen som opkræver. Det betyder også nul generalforsamling, nul indflydelse ( selv om den nogengange er lidt pseudo), og ingen mulighed for at undersøge eller handle i forhold til fremtidige nye muligheder for at optimere drift og dermed økonomi.
  I følge beregninger vil vores fjernvarme pris falde med rundt regnet en tredjedel når værket er færdig financieret i 2015. I 2014 falder prisen på transmissionsafgiften med 70 % ifølge referat fra det møde der er afholdt mellem formænd for barmarksværker i Mariagerfjord kommune, lokalpolitikere og folketingspolitikere. Et referat findes på værkets hjemmeside. Bestyrelsen gør hvad den kan, i den overbevisning at det er et dårligt alternativ at aflevere nøglen til kommunen.
  Det er rigtigt at energipolitikken på dette område er fuldstændig skæv, at det er de mindre værker der kommer til at holde for når naturgassen skal realiseres. Det er et energipolitisk, nationalt problem, og som sådan er det blevet tacklet, senest ved at indkalde til mødet som beskrevet ovenfor. Min personlige holdning er dermed at vi ikke skal “aflevere” nøglen ” til vores fremtid, men blive, tage den sidste kamp og aflevere et færdigfinancieret værk i 2015, og derfra se på mulighederne. Hidtil har det udelukkende været “krisestyring” og jeg kan love dig for at bestyrelsen har gjort sit bedste ud fra de muligheder vi har haft.
  Men i nogles øjne ikke godt nok. Og så må disse komme ud af busken og søge indflydelsen, sætte sig grundigt ind i tingene og tage ansvaret.

  Go dsommer til dig også.

  mvh

  Peter Muhl.
  Bestyrelsesmedlem VSV Peter Muhl.

 16. Hej Peter
  Tusind tak for dit meget informative svar.
  Hatten af for at I gerne vil aflevere et færdigfinancieret anlæg i 2015.
  En embedsmand som opkræver?, ja hvorfor ikke.
  Uden tilknytning til området?, ja hvorfor ikke.

  Han skal gøre sit optimale, hvilket formentlig ligger implicit i hans jobbeskrivelse, og havde den model været gældende fra starten var værket formentlig aldrig blevet til noget. Desuden ville han altid kunne stilles til ansvar,eventuelt på sin indkomst, (ligesom f.eks de arbejdsløse her i landet), og skal derfor kunne dokumentere sine handlinger,- jvf. iøvrigtLars Løkke.
  Når nu VÆRKET er betalt og vores frihed og velstand er nær og vi skal til at optimere det hele hvad venter så. Der er ingen mulighed for at overgå til andre fyringsformer. Staten plomberer alle de målere, de finder i jagten på indtægter. Hvad vil I så,?- mere skum omkring rørerne eller blødere bøjninger hjælper ikke. Sparer I, sætter staten afgiften op. De gør det samme som I gør over for os, hvis vi sparer eller forsøger at ændre på forbruget. Det er kort sagt umuligt at ændre på sit hus med de derved opståede udgifter, for at spare. Enhver investering bliver øjeblikkelig straffet med prisforhøjelser på varmen og er dermed ubetalelig.
  Jeg har hørt mange grimme historier om hvordan fjernvarmeværkerne blev solgt her på østkysten og det er uden al tvivl en form for
  bondefangeri.Og dem der egentlig burde straffe sådanne ting er nok fanget i, på dette område, magtens manglende tredeling. Långiveren her er en del af den afgiftspålæggende myndighed og det i sig selv kan ikke gå andet end galt. Uden kommunegarantien var dette ikke sket og uden det meget kreative firma der solgte løsningen, støttet af initiativer fra staten, var det heller ikke sket.
  Og Peter,- et par spørgsmål til hvis du stadig hænger på. De 2 afgifter vi betaler. Hvem får dem. En afgift skal ifølge normal sprogbrug betales til det offentlige. Er det tilfældet her. Eller er der tale om informationsforvanskning ligesom når teleselskaberne taler om opkalds”afgift”. Jeg kan jo forstå at transmissionsafgiften er en ren afgift, da den jo falder som du siger, og ledningstabet falder jo ikke. Så afgiften må vel være lagt på jeres mulighed for at benytte jeres rør til at føre varme rundt i,- eller er det jeres betaling til DONG for gassen hertil?.
  Nå.- mange har ret i at det ikke er godt nok.-Og jeg tror I får svært ved at blive afløst. Men man kan da opfordre alle, der egenhændigt har underskrevet en tilmelding, til at komme på forsamlingen. Jeg vil ikke, da jeg stadig undersøger juridiske muligheder for at blive ansvarsfri, da jeg ikke kendte noget til det. Hvilket jeg vitterlig ikke gjorde.
  Det er en næsten uoprettelig situation.
  Lige et par “Varmtvandsvittige” forslag.
  1..Alle barmarksværker betaler et beløb til en lobbyist for at bearbejde politikere og medier samt EU.(X kr pr offer)
  2. Sælg værkerne til Dong der i forvejen driver en del værker, bl.a. også nogen der kan fyre med hvad som helst. De har nok også en væsentlig mere glidende dialog med politikerne.
  De har muligvis pengene nu, da jeg ikke har set nogen sponsorater i fjernsynet et stykke tid.
  Venligst
  Søren Jørgensen

 17. Til energigruppen
  Godt at se at der er fokus på energi i samarbejdet mellem veddum skelund.
  Må man komme med et forslag til jer, så skulle det være at det område der skulle udlægges som en form for park, jo nok skal udsættes for en del jordarbejde. I den forbindelse kunne der måske være en løsning i at lave et større jordvarmeanlæg som supplement til fjernvarmen. Jeg er generelt mod investeringer som skal understøtte naturgassen og den nuværende fjernvarmeløsning, men jordvarme er generelt hurtigt indtjent.
  mvh
  søren jørgensen

 18. I Gram by i sønderjylland har man investeret i et solfanger anlæg som er opstillet på en mark, og tilsluttet fjernvarmen som tilskudsvarme.
  Anlægget er det 2. største i verden. Det er ikke længe siden det er blevet indviet, og man har allerede planlagt en udvidelse.
  Det er måske ikke særlig kønt, men det lugter ikke, sviner ikke, varmen er gratis så det er kun investering og vedligehold der koster.
  Solvarme bliver så vidt jeg ved ikke pålagt nogen afgift. (endnu)

 19. Hej
  Ja der er kommet mange holdnings ytringer her i dette indlæg om fjernvarmen.

  Vi er nu indkaldt til generalforsamling d. 21-09-2009 kl. 19 i Veddum Sal. Jeg vil opfordre alle til at møde op og tilkendegive jeres holdninger og mere vigtigt så indsende forslag der ønskes behandlet denne aften så vi kan få sat arbejdet igang med alternativer til det eksisterende anlæg som vi nok alle er meget lidt tilfredse med når alt kommer til alt.

  Mød op og lad din stemme blive hørt.

  Mvh

  Erik B

 20. Skønt at se nogle reagerer.
  Mht. solvarme har jeg ikke rigtig andre kommentarer end at hvis man skal have en løsning bør man nok bruge en der tonser varme ind i beboelsen når der er brug for det. (vinteren). Læser man reklamer for solvarme går det nok mest på brusebad og håndvask om sommeren, og instalation og vedligehold er rimeligt dyrt, i forhold til udbyttet. Samtidig skal der være en vis leveringssikkerhed.
  Jeg blev lynhurtigt lidt forelsket i ideen om jordvarme fordi den kunne indkoopereres i den åbenbart kommende “naturpark”. Jeg tror også der kan være tilskudskroner i det.Eller.
  “Skelund – Veddum – Visborg” – Danmarks største jordvarme anlæg”. Rundvisning 150 kr pr. person.
  mvh Søren Jørgensen

 21. Hej
  Er der nogen der erindrer det brev vi fik fra HEF omkring betaling af obligationsrestgælden, og samtidig forbliven i fjernvarmen.
  Konstruktionen gav så vidt jeg husker en fradragsret er det ikke korrekt. Hvorfor har vi ikke fradragsret på vores bidrag?
  dbh
  Søren Jørgensen

 22. Jeg har så netop erfaret at Erik Byrgesen stiller op for venstre. Erik har fler indlæg her og sådan set den der fik lov at komme ind med en blog. Jeg vil gerne opfordre til at der ikke går partipolitiske tendenser i debatten omkring fjernvarmen. Der er ingen hjælp at hente i partipolitiske tilhørsforhold. Jeg for min part vil gerne advokere for at vi skal gå langt uden om politik og koncentrere os om økonomi. Uanset tilhørsforhold vil vi jo alle gerne have billig fjernvarme. Jeg vil hellere fortsætte med de nuværende priser end jeg vil se en venstremand mere, trods at jeg har stemt venstre de sidste to gange. Jeg kan godt begrunde hvorfor, men det vil være at indføre politik her i bloggen og det synes jeg ikke vi skal.
  Dbh søren jørgensen

 23. Hej.

  Jeg har været ude at se på et hus i Veddum og er nu interesseret i at vide, om der er mulighed for at købe sig ud/fri af fjernvarmen. ?

  Hvad det evt. vil koste?

  Har tjekket hjemmesiden for kraftvarmeværket, hvilket jeg ikke får noget ud af.

  På forhånd mange tak!
  Mvh Lone Sørensen

 24. Ja du kan godt købe dig ud men hvad det koster er der stor tvivl om idet nogle snakker om m3 priser og det ser ikke rigtig ud til at passe . formlen her fra siden gav mig en pris på 52000 og senere steg det så til 75000.
  Henvend dig til HEF som administrerer økonomien
  venig hilsen søren

 25. Et PS
  jeg har hørt om folk i Veddum der har købt sig ud for 25 0g 35000 kr.
  Også for et rimeligt antal m2. Ovenståend indlægs angivelse skulle selvfølgelig være m2
  Hilsen igen

 26. Godaften.
  Tak for din hurtige tilbage melding, Søren Jørgensen.
  HEF… er det en person der sidder i bestyrelsen?
  Eller ?

  Mvh Lone

 27. Nej HEF er Himmerlands ElForsyning men skriv trygt til Erik Byrgesen som jeg er sikker på kan hjælpe dig.
  hilsen søren

 28. Hej igen 🙂

  Jeg siger tak til jer begge 2 for jeres venlighed.
  Prøver at kontakte HEF på mandag så jeg kan få noget på skrift – det er til at forholde sig til.

  Mvh 🙂

 29. Hej Lone
  Inden du melder dig ud vil jeg anbefale dig at du kontakter et af bestyrelses medlemmerne eller varmemesteren så du får korrekt information.
  Vi der sidder i bestyrelsen har indgående kendskab til værkets drift og fremtidig økonomi.
  Vi der sidder i bestyrelsen er FOR udvikling i værket og lokalsamfundet og ikke interesseret i afvikling.
  Varmepriserne er faldende og om bare 6 år falder varmepriserne med 1/3.
  Det er også muligt at betale husets andel af restgælden i værket og fortsat modtage varme så er du også med når varmen bliver billigere.
  Du er meget velkommen til at ringe til mig for yderligere info eller aftale et møde næste gang du alligevel er i området. Mit tlf.nr er 40944006
  Med venlig hilsen
  Keld Gerts

 30. Hej Keld
  Nu var Lone jo interesseret i en afmelding.
  Hvad har du egentlig i tankerne. Skal hver husejer i Veddum der sætter huset til salg, sende sin køber ind omkring jer. I burde simpelthen være så anstændige at nu hvor bestyrelsens formand har udtalt sig i fokebladet, på den måde han har, sende en årlig orientering om hvad udmeldingsprisen er i den enkelte måned for den enkelte matrikel. Jeg ville da ønske at jeg havde fået “varedeklarationen” inden fruen købte huset med øjnene, så vi kunne have holdt os langt væk. Det er jo også lige før at de 45 % varmespild burde erklæres en national katastrofe. I disse tider er det gode danske ord svineri jo ligefor.
  Desuden har du jo i et tidligere indlæg selv hilst udmeldingerne velkommen. Hvad er ændret.

  vh søren J

 31. Jeg har tidligere nævnt at vi bør holde partipolitik udenfor fjernvarmesnakken.
  Godskesens læserbrev i folkebladet peger på det samme. Lad os ligeledes holde dårligt informerede menneskers direkte dumme synspunkter, som f.eks. at det er gunstigt at der etableres en fjernvarmeledning omkring hele fjorden, borte fra vores bestemmende instanser.
  Godskesens indlæg i folkebladet fortjener at vi støtter op om det, og det kan anvendes i kommende “kampe” , når tegnsætningen kommer på plads. Skal vi gøre noget ved paragraf 15? . Jeg synes at vi skal starte der og det sætter også bestyrelsens arbejde i et positivt relief. Jeg kan så ikke forstå at bestyrelsen har anbefalet fjernvarme i forhold til oliefyr+ service, da det er vildt dyrt i forhold dertil. (Man får mange oliefyr for 180000×1,25×2 =/(450000kr) .
  v.h. søren jørgensen

 32. Følgende er sendt til Teknik og Miljø:
  Vil I mon bondefange landsbyerne igen?
  Første gang vi blev bondefanget, var da myndighederne støttede kraftvarmeprojekterne i landsbyerne – de såkaldte barmarksværker. Borgerne i landsbyerne blev lokket med gratis tilslutning, ja enkelte fik endda et kontant beløb for at tilslutte sig.
  På den måde fik man overtalt de skeptiske, så tilslutningsprocenten blev høj nok til at projektet kunne gennemføres. Gældsbelastningen blev et stort problem for værkerne, som de ansvarlige vel kunne se dengang!?
  Barmarksværkerne blev ved folketingsbeslutning forpligtede til udelukkende at fyre med naturgas. Det var jo en af de samfundsmæssige gevinster, at landsbyerne på den måde kunne finansiere naturgasledningen fra Nordsøen – en rigtig bondefangerfidus!
  Derefter føjede folketinget spot til skade ved at liberalisere elmarkedet, så kraftvarmeværkernes elproduktion pludselig intet var værd! Så nu var der kun varmesalget til at betale gassen, som blev dyr sammen med olien, for når naturgassen havde monopol, kunne man kræve den højest mulige pris.
  I Veddum-Skelund-Visborg kraftvarmeværk har man oven i købet så lange transmissionsledninger, at det 46% af varmen går tabt inden det når forbrugerne. Men den tabte varme skal forbrugerne også betale afgift af.
  Alt i alt betyder det at en standardforbruger hos barmarksværkerne betaler tre gange så meget for varmen som en forbruger i et almindeligt fjernvarmeværk. (Als: 11340kr/år, Veddum-Skelund-Visborg: 33691kr; Kilde: Energitilsynet) Rigtig mange har varmeregninger der ligger på 40.000-50.000kr.
  Syntes i, i udvalget, at dette er rimeligt at man vil tvinge disse enorme udgifter på forbrugerne mange år frem i tiden ved at følge direktørens indstilling?
  Det er dette i skal tage stilling til på næste møde mandag d 30/11 under punkt 264. på dagsordenen .
  Vi ved at det er umuligt for hele udvalget at sætte sig helt ind i problematikken med barmarksværkerne og vil henstille til at problematikken bliver helt belyst inden i tager beslutning i denne sag som har så store økonomiske konsekvenser for mange familier
  Situationen i disse landsbyer er nu, at varmeudgiften i mange huse er større end prioritetsudgiften, selv med isolering og brændeovn. Og folkepensionister må nøjes med at opvarme et enkelt rum for også at have lidt at leve af!
  Nogle af forbrugernes økonomiske smertegrænse er for længst overskredet, så de meldte sig ud, betaler deres del af restgælden og investerer i eget varmeanlæg.
  Det forlyder imidlertid, at Mariagerfjord Kommune vil stramme tolkningen af lokalplanerne, så der reelt er forblivelses- og tilslutningspligt. At lave en sådan stramning på forvaltningsniveau, uden politisk behandling, kan vist ikke være korrekt? Ydermere indgår der efter sigende overvejelser om generel forblivelses- og tilslutningspligt i arbejdet med kommunal varmeplan.
  Det ser ud til, at man først har lokket os ombord på en dødssejler, og man nu vil låse døren, så vi er sikre på at drukne!
  Derfor kære kommunalpolitikere: Bondefang os ikke for anden gang?
  Hvis varmeprisen er rimelig, vil alle foretrække fjernvarme. Dér ligger den politiske opgave. Tvang er ikke løsningen!

 33. Kort men brugbart svar på ovenstående punkt.
  “Stillingtagen til dispensationsansøgninger afventer varmeplanen.”
  Så er det NU der skal kommes med konstruktive forslag til en løsning, ellers er jeg bange for at der bliver stemt for når varmeplanen er på plads!!!!

 34. Hej Søren

  Jeg skal forsøge at uddybe kort.

  Sagen er den at der skal udarbejdes en kommende varmeplan, her er lagt op til at de områder der er dækket af vores værk, skal der laves en tilslutnings pligt, det vil sige at ALLE skal på, selv dem som har meldt sig ud og betalt mange penge for at komme af, skal på igen uden økonomisk kompensation.

  Derfor er det vigtigt at vi som brugere kommer ud af busken og kommer med brugbare forslag til andre løsninger for os, der er så heldige at være tilsluttet barmarksværket.

  Hvis vi ikke kommer ind i debatten omkring den kommende varmeplan, ja så………… kan jeg kun frygte for fremtiden…

 35. Hej Erik
  Det var da noget af en udmelding.
  Skal alle, selv de der har andre opvarmningsmetoder end fjernvarme, tilsluttes denne håbløse sag med kæmpe varmespild- det vil jo blive meget værre. Sådanne foranstaltninger kan da kun være relevante i nybyggede områder. Man kunne også mistænke at varmeafgiften går til kommunen. Det er ligefør man burde overveje at købe en brugt barnevogn og en thermojakke. Har du læst mit sidste link. Dette er en sag der bør ryge lige til toppen både juridisk og forvaltningsmæssigt.
  Vi bruger alt for mange kulbrinter på at holde varmen. Varme bør komme fra CO2 neutrale kilder.
  Er der en dato- for vi skal da vælte nogle magtcentre inden.
  Jeg har ikke engang fantasi til at forestille mig at det er rigtigt det du skriver.
  søren

 36. Så lad os da alle tage over og deltage i topmødet og fortælle alle hvad det er for noget svineri der foregår i danmark.
  søren

 37. Er det Socialdemokratisk lokal politik eller en national beslutning. Selv om jeg egentlig er socialdemokrat så er maarup ikke min kop te. “Det er mit ønske at være borgmester i næste valgperiode”. Officialpligten overholdes jo ikke.
  Klam kal.
  Er der kun terroisme og sabotage tilbage så —
  Anonym

 38. Kan man i givet tilfælde plædere for at gælden til værket skal stå i alle indgåede skøder.?
  Kan man i givet tilfælde forlange at løsningen er co2 neutral?
  Jeg vil kappe løsninger der ikke er co2 neutrale.
  anonym

 39. Hej Søren – Hej Erik.

  Man kunne få den tanke at lokale politikere kun er sat i verden for at genere sine borgere mest muligt.
  Det tror jeg ikke er sandt!

  mvh

  Peter Muhl –

 40. Det gode er at hvis man presser denne varmeplan ind er det i strid med venstres skattestop , ellers skal kommunen selv betale.
  Os andre over skatten.
  Fordelt over hele Mariagerfjord.
  anonym

 41. Uanset om det er sandt så er det åbenbart en realitet. Der må være en grund til at du tager det personligt Peter. Det skal du ikke. Du må samarbejde på tværs og vælte dem der går ind for dette. Dette med lokalkendskab er jo vigtigt. Som en rigtig politiker med en personlig ideologi. Kan du huske “smør 40”
  Nu er det “Fjernvarme 45”
  Anonym

 42. PS: Vi sætter ikke lokale politikere i verden.
  Vi vælger dem,- ud af dem der er her i forvejen.

 43. Hej igen Peter

  Men hvorfor du ikke vælter nogetsomhelst er jo nok fordi du har denne dobbeltrolle som bestyrelsesmedlem i vsv. Jeg vil bede dig om at tænke over om ikke alle de ny tilsluttedes faste bidrag ikke går tabt da højere fremløbstemperatur giver større spild som også skal afgiftsbelægges, og således ikke bidrager til bedre økonomi.
  Søren

 44. Nu er det ikke for at vi skal angribe personer. fakta er som beskrevet og for at det ikke bliver en realitet er det nødvendigt at komme med realistiske konstruktive forslag. Vi fik i første omgang teknik og miljø udvalget til at udsætte en beslutning til der forlægger en varmeplan, NU må vi så sammen komme med brugbare argumenter og forslag der gør at i første omgang får udvalgsmedlemmerne til at tænke anderledes, men det er ikke noget jeg som ene person kan gøre, det kræver fælles fodslag og samarbejde, spørgsmålet er så bare, er det en fælles vilje til dette, eller er de fleste bare ligeglade? jeg er ikke ligeglad, men står jeg med få andre med dette her så lykkes det ikke og så er konsekvensen at vi må flytte hvis vi kan få solgt, eller når pengeposen løber tør flytte efter en tvangsaktion. jeg har desværre ikke den nødvendige kompetence til at gøre mere en jeg gør nu, jeg kunne ønske at de med kompetencen ville indkalde til dialog men borgerne for sammen at få fundet en løsning der tilgodeser både værket og ikke mindst borgerne….. hvem tør tage initiativet fra kommunen og stå forrest i kampen om varmen??

 45. Man kan godt komme til at tro at der ikke er noget større problem m.h.t fjernvarme og politik her i Skelund, når man læser kommentarerne her. Problemer og løsninger får ingen kontakt. Realiteten her i Skelund vil overhovedet ikke røre nogen folkevalgte fra
  området. På nær måske Erik Byrgesen, som slider, med sit eget koncept. Jeg hadede at stemme på ham, “Venstre”, men jeg kan ikke have at gøre med et parti “socialdemo” der siger at hvis ikke du stemmer på mig går din stemme til borgmesterkandidaten. Det ville være mere positivt hvis man anbefalede nedad. Kan det overhovedet lade sig gøre.? Nej?
  Jeg har ikke talt-(eller tællet), men der er altså et behov for at alle her i det område der dækkes af VSV giver deres mening til kende. Skal vi sætte folk op ved købmanden til at samle meninger ind?. Jeg tror at de der tror at vi sætter politikere i verden kunne lære noget om alm. ting.

 46. Hej Erik
  Har netop læst din kommentar.
  Jeg kan forstå at du læser mine kommentarer som angreb hvilket jeg ikke betragter det som.
  Når man skriver vil man bare gerne have at det betragtes som et konstruktivt indspark.
  Hvad er det for løsninger exact. du efterspørger her, så får du nok løsninger, men kommer de videre.?

 47. Jeg har set en fejl i et af mine ovenstående indlæg hvilket jeg meget beklager da det er forstyrrende for mig og for jer,,, Citat “der siger at hvis du ikke stemmer på mig går din stemme til borgmesterkandidaten”. Det skullle naturligvis være at “hvis du stemmer på mig og jeg ikke opnår valg, går din stemme til borgmesterkandidaten”

 48. Jeg har hørt at forskelige amerikanske aviser er efter det danske fordi der ikke overholdes alm. regler for hvordan tingene skal foregå. Man burde forklare dem vores situation. Skal vi invitere.?

 49. Hej Erik
  Så fik jeg ovenikøbet læst dit tidligere indlæg færdigt. Det er utoligt at vi bliver tvunget udi den slags valg. Når du skal sælge får du et kæmpe tab. Ingen kan sælge og vi bør sagsøge kommunen hvis det er rigtigt det du tidligere fortalte. Det er en form for insider viden der forsøges påtvunget os ,”Vi ved jeres omk. stiger,så I har bare at blive boende”. og det er ganske sikkert strafbart.

 50. Jeg synes at det er nogle interressante indlæg I har. Dog kniber det lidt for mig at nå at følge med, det går godt nok stærkt når man lige er kommet hjem fra arbejdet ;o}
  Jeg vil dog lige rette en misforståelse i indlæg nr.49 fra Søren.
  Med flere forbrugere bliver det ikke nødvendigt med højere fremløbstemperatur. Samtidig vil afkølingen blive forbedret, da der er flere aftagere til varmen der bliver sendt frem i rørene. Deraf mindre varmetab og bedre økonomi for værket og dermed for alle forbrugere.

  Mvh.
  Keld Gerts

 51. I kraft af at vi laver stigende besparelser på varme vil vores huse forfalde- Når det hele gøres op- efterspørgelse og opvarmning , så er der ikke noget ,der er noget værd ;- vi kan ikke gøre noget ved at andre mennesker værdisætter vores ejendom til intet.
  Vi bør stå sammen nu. Ellers går det galt.

 52. Hej Keld og velkommen til.
  Du har muligvis ret- Jeg tror ikke vi ved det.
  Det er rigtigt at jo flere vi er om dette jo billigere skulle det i teorien blive. Men det går mest på den faste afgift.
  Der skal sendes varme ud og det koster i øjeblikket 45 %.
  sænkede man fremøbet til 20 grader var tabet kun 10 %.
  Ingen kan i øjeblikket forudsige hvad der sker men jeg synes du skal komme med oplysningerne. Det valgte naturgas bør ikke anvendes til varme.

 53. Hej Søren
  Vi ved med sikkerhed at varmetabet er størst om sommeren når der ikke er nogen der har brug for varme, men værket skal stille varmt vand til rådighed hvis fru Jensen skulle få lyst til et varmt bad midt på dagen.
  Du har også fulkommen ret i, at med de nuværende vilkår er det ikke optimalt at bruge naturgas, men lige nu kan vi råbe og skrige og lige lidt hjælper det.
  Den eneste vej for mig at se, er at arbejde konstruktivt sammen om at finde ud af hvor varmen der skal igennem fjernvarmerørene skal komme fra, da princippet med fjernvarme er det rigtige.
  Vi kan vist alle blive enige om at det ikke er særligt behageligt at gå rundt i noget der minder om Klondike når vi alle fyrer op i vores brændeovne på samme tid. Jeg ved fra flere der har luftvejssygdomme at de har svært ved at få luft når der bliver fyret kraftigt.

 54. Måske burde vi vende tilbage til den store varmeplan. Hvis kommunen vil have os alle på fjernvarmen kræver det jo at de har et fjernvarmeværk at slutte alle på. De skal købe det. Hvad er “vores”
  værk til salg for?Endvidere er der lagt mange kroner i at alle tilmeldte opnår ejerskab- det er også penge værd. Udover hvad det er nedskrevet til, skal der være fuld kompensation til dem der er udmeldt,- det indebærer også kompensation for de udmeldtes senere anskaffelser til udstyr for varme. Set i lyset af vores kommunes status mht co2 skal brændselstypen også ændres. Ændres ejerskabet uden hensyntagen til ovennævnte er det en form for røveri. Og Keld- jeg synes fortsat det er uansvarligt at sende varme til både Skelund og specielt Visborg fra Veddum.,uanset det måske er co2 neutralt,da spildet fortsat vil være afgiftsbelagt pga alle de målere der er i systemet, og det ikke sammenlignes med vand.

 55. Til alles orientering blev jeg i dag kontaktet af en journalist der var ved at skrive en større artikel om vores dyre varme.
  Det ser endelig ud til at alt skriveriet har fanges interesse hos andre en os .
  Mere orientering når artiklen udgives.

  Og godt nytår alle sammen

 56. Det er godt nok synd for jer. Jeg er vvs-ingeniør på efterløn og var inde og studere priserne på fjernvarme på energitilsynets hjemmeside. I har den tvivlsomme ære af være Danmarks dyreste varmeværk. 10500 i fast afgift og 1,24 kr pr kwh
  Det er langt dyrere en ren elvarme, hvor der ikke betales fast afgift. i betaler 32899 for en standardbolig på 130 m2 og forbrug på 18100 kwh.
  Mit råd er: flyt til Mariager. De betaler 0,17 kr kwh og 3462 i fast afgift eller 6629 kr pr år

  største medfølelse. Jeg fyrer med brænde

  Vagn hansen

 57. Mest til Vagn Hansen ( håber jeg ! )

  Sikke et indlæg med en gang ren skadefryd. Det fremgår ikke af det, du skriver, hvor du selv bor. Men du må være en person med et stort overskud af viden på varme området. Så mon du ikke, som vvs- mand og med en solid uddannelse , i stedet for skadefryd, kunne komme med noget konstruktivt ?
  Man kan jo ikke bare flytte til Mariager, og man kan ikke bare skifte fra fjernvarme til fyring med brænde i eget fyr.
  Det er korrekt, at læsning af Energitilsynets liste
  om varmepriser fra diverse værker virker nedslående på borgere, der aftager varme fra værket i Veddum. Det er også korrekt, at det kunne være billigere at fyre med brænde i egen kedel. Det er der desværre mange, der godt ved.
  Jeg tror, vi er mange, der nu venter på, at du inden længe skriver om tiltag, der kunne hjælpe, og ikke bare er ren skadefryd og drilleri !

  Med ( forventningsfuld ) venlig hilsen

  Knud Christensen

 58. Stavnsbundne borgere har brug for hjælp

  Der var ingen ende på sammenholdet i de små landsbysamfund, da der for år tilbage blev bygget barmarksværker over hele landet – tilskyndet af politikerne på Christiansborg. Billig, stabil varmeforsyning, lokalt forankret, etableret og drevet af landsbyens egne folk. Et glimrende eksempel på, hvordan der også i mindre byer kan skabes udvikling til gavn for beboerne. Pionerånden drev borgere i de små byer til at bruge masser af fritid på at få skabt et selvstændigt lille varmeværk.

  Siden gik det jo som bekendt grueligt galt.

  Prisen på varme steg til uforudsete højder, og dét, der på papiret så ud til at være et fornuftigt og fremtidssikret projekt, blev i stedet til stavnsbinding og halvkolde huse, fordi ingen har råd til at skrue op for varmen.

  Mens beboerne i årevis har siddet småfrysende i deres hjem og med frygt ventet på den næste varmeregning, har politikerne på Christiansborg ganske enkelt glemt de løfter der blev givet om regulering af elprisen i forhold til gasprisen. En mekanisme, der skulle sikre en fornuftig pris på varmen fra de små værker. Med andre ord, der var ingen grund til at betænke sig på at skrotte oliefyret og melde sig til de nye værker. Elprisen ville blive reguleret på Christiansborg, så der hele tiden ville være en fornuftig balance i de små værkers økonomi.
  Da el-produktion på mindre og små anlæg er alt for dyr, fandt man på at bilde forbrugerne ind det med det miljørigtige og energiøkonomiske, og da man ikke kunne forestille sig, at el-forbrugerne frivilligt ville betale den høje pris, indførte man et CO -2 -tilskud pr. produceret kwt. Og hokus pokus, så havde man skabt en ny virkelighed, som bare ikke har ret meget med realiteterne at gøre.

  Men fra at være politisk bestemt gik prisen på el over til liberaliseret elmarked. Og siden har ingen for alvor interesseret sig for de mange tusinde mennesker, hvis økonomi er ramt hårdt. Landsbysamfundene er simpelthen for små til at have politisk værdi. Derfor har de nødstedte barmarks-forbrugere i årevis lidt under helt urimeligt høje varmepriser.

  Hvem er så de skyldige? Ja, efter min mening er der to parter. For det første er der politikerne, som med store ord og løfter om billig, miljørigtig og energiøkonomisk opvarmning fik lokket mange samfund til at etablere en kraftvarmecentral. For det andet er det de ingeniørfirmaer, som med overoptimistiske projektberegninger byggede videre på politikernes løfter.

  Lad os håbe, at politikere i Folketinget har vilje og mod til at handle, når borgerne nu er kommet i knibe i et politisk/økonomisk spil.

  Indtil da bør de nye lokale kommunalpolitikere, for hvem det er en hjertesag at skabe gode bosætningsmuligheder på landet, gå i aktion for at støtte de betrængte varmeforbrugere i området.

  En betingelse for at folk slår sig ned udenfor bygrænsen er, at de kan bo i huse hvor varmeregningen ikke er på 30- 45.000 kroner, sådan som beboere i Veddum-Skelund-Visborg oplever.

 59. Hej Niels

  Og tak for et godt indlæg. Jeg håber du sender den videre til andre relevante medier.

  mvh Peter

 60. Kære Knud Christensen.
  Det var bestemt ikke min mening af være skadefro. Jeg synes det er synd for jer. I er bl.a. offer for en total uduelig regering, som har været forhibbede på at deres Dong skulle sælge tilstrækkeligt meget gas, samlet med noget forkvaklet sludder om kraftvarme i små samfund. Jeg kender intet til Veddum, men har nu kunnet konstatere, at i ligger nær Mariager, som har Danmarks billigste fjernvarme. De har et stort halmanlæg, som tilsyneladende kører godt. Var det ikke en mulighed for jer. Afregningspris som kombination af m3 og kwh kunne måske hjælpe på det store ledningstab, idet man her kan straffe kunder der kun afkøler vandet få grader.
  Til sidst. En fuldstændig vanvittig idet at lave fjernvarme i så lille et samfund baseret på gas. Alle andre fornuftige steder har man da ført gassen rundt, og det er da meget billigere. Specielt ledningen til Skelund-Visborg. Den er på 4,3 km. hvor der kun er 1,6 km til Hadsund
  fjernvarmenet. Her er prisen 49 øre pr Kwh og kun 14 kr/m2 i fast afgift +1575 i adm. Det bedste måtte da være at i, hvis det var muligt kom på deres system fast og skrottede jeres eget anlæg.
  En anden løsning. Etabler halmfyr veddum-skelund og lad visborg få varme fra Hadsund. Så sparer i ledningstabet på 4,3 km

  Med venlig hilsen

  Vagn Hansen

 61. Det er da godt at se at der sker noget, og forhåbentlig inden jeg sidder alene tilbage med hele regningen. Jeg tror heller ikke på en pose penge men frit brændselsvalg ville være en god ting, som samtidig kunne drøje en smule på Danmarks egne reserver. Det er lidt fjollet at naturgas anvendes på en teknologi og et net med så lille virkningsgrad.

 62. Jeg har stadig stor medfølelse med jer, men indslaget om at i 2015 er værket betalt ud, og så sparer i 11000 kr/år, den køber jeg ikke. Jeres fjernvarmeværk med de få brugere tilsluttet og den ekstremt lange ledningsføring, vil aldrig komme til at køre fornuftigt med gas som energikilde. I har bl.a et tomt ledningstræk på 4,3 km involveret. Drop den forbindelse. De afskårne må kunne få varme fra Hadsund. I øvrige må focusere på alternativer og søge om at blive fritaget for pligten til at fyre med naturgas. Da den snart bliver en mangelvare, burde det være muligt. Kan i ikke blive forsøgsprojekt for solvarme, halm, biobrændel eller alt muligt andet, som lige netop ikke hedder noget med Dansk Naturgas. Kan de nye tiltag med solvarme og jordvarme ikke bruges hos jer. Find en aktiv person som kan gå lidt til politikerne, således at i kan få fjernet kravet om naturgas, fordi den form for energitilførsel i jeres område er rent energifrås og derfor også
  co2 forurenende. I skal slå på mindre co2-forurening.

  Jeg føler stadig med jer, men glæder mig over at min gamle morsø 1124 brændovn kører med billig, gratis pallebrænde. Jeg bor her i det fredelige Sengeløse, hvor jeg har indlagt gas, men kun bruger brænde og jeg betaler ikke for gas jeg ikke modtager, og jeg er ikke forpligtet til at modtage en vis mængde.

  De bedste hilsener

  Vagn hansen

 63. jeg har lige set det sidste tv-indlæg og jeg støtter helt kommentaren. At bare vi får frit brændselsvalg, så skal vi nok løse problemerne. I blev lokke og snyt til at tilslutte jer en kraftvarmeløsning med alle mere eller mindre beskidte midler taget i brug. Man var bange for ikke at kunne forrente investeringen i de dyre gasledninger fra Nordsøen. Nu hvor investeringen er tjent hjem, og gassen ikke længere er et overskudsprojekt, er det totalt vanvittigt at fastholde jer i pligten til at aftage gas på fjernvarmeniveau. Man burde gøre det muligt at få gassen via seperate gasfyr, og lade fjernvarmeværket vælge sit eget brændsel efter økonomi. I bor jo i et landbrugsområde, og Mariager har vist Danmarks billigste fjernvarmepris ved at fyre med halm. (vist nok 1000 tilsluttede). I dropper dem nær Hadsund og den 4,7km tomme ledning. Så fyrer i med halm og leverer max 40 oC varmt vand frem.
  Brugerne klarer de ekstra grader til varmt vand med el eller solvarme. Jeres varme er beregnet til gulvvarme og forvarmning og niks mere. Har brugerne ikke gulvvarme, må de skaffe det. Brugerne betaler til gengæld kun pr. m3 modtagen
  fjernvarmevand. De må afkøle så meget de lyster. jeg ved ikke om tankeeksperimentet vil kunne føres ud i praksis, men ideen er betagende.

 64. Kære Vagn

  Vi har aldrig bedt dig om at købe noget.
  Fakta er at vi afdrager lån og betaler renter i en sådan størrelse at det bliver ca. 11.000 kr/år pr. forbruger.
  Vi har lavet et regneark på vores hjemmeside hvor man kan se udregningen af hvad varmen vil koste når gælden i værket er betalt.
  Vi i bestyrelsen arbejder hårdt på at få prisen på varme ned, vi kæmper bla. med eksisterende lovgivning.
  “Byg et nyt halmfyret værk, invester i solvarme og tving borgerne til at indlægge gulvvarme.”
  Vi der bor her på egnen dropper ikke bare vores medmennesker og overlader dem til sig selv.
  Jeg er glad for at du ikke er en del af værkets bestyrelse, men det glæder mig at du kan sidde og hygge dig med andres ulykke.
  Husk, “den der ler sidst, ler bedst”. Om 5 år ligger vi i den billige ende med varmen og forbrugerne vender tilbage

  Mvh Keld Gerts

 65. Til Keld og alle I andre i bestyrelsen.
  Glæder mig meget til mødet d. 16, så får I lige tid nu til at forklare hvorledes I vil garantere besparelse på 11.000 kr. om 5 år når jeres ønske om frit brændsels valg er opfyldt.
  Hvor vil I finde pengene til omlægning/ombygning fra gas til andet brændsel, eller beregningen er måske baseret på forblivende på gas, som alle jo ved har en ende i nær fremtid.
  Vi snakkes ved d. 16,lad være med at svare her hvis der bare en en lille smule respekt så tager vi den, d. 16.

  Med venlig hilsen

  Erik B

 66. Kære Erik

  Jeg er nødt til endnu en gang at sætte dig ind i de faktiske forhold.
  De 11.000 er et genemsnit der er beregnet ud fra nøjagtig de samme vilkår som der gælder for værket i dag, dog minus værkets gæld.
  Dvs. at vi ikke skal finde penge til omlægning/ombygning af værket.
  Hvis vi investerer i anden teknologi bliver det på baggrund af en nøje beregning der giver yderligere besparelser samtidig med at den ny invstering betales.
  Der er ingenting der tyder på at verden løber tør for gas.
  Det eneste der spås om, er at Danmark løber tør for gas.
  Danmark løber måske også tør for olie, men derfor begynder vi jo ikke at sælge vores biler.
  Husk Erik, Tænk positivt. “Quitting is no option”.
  Skelund var en by i udvikling takket være driftige mennesker før du kom til byen, og er det også når du flytter fra den.

  Mvh Keld Gerts

 67. Syntes det er fedt at du/I bevare optimismen og tror på det I kæmper for.
  Jeg er ked af det med jeg tror ikke på det.
  Og du kunne ikke lade være med at svare til d. 16 hvor vi kunne se hinanden i øjnene……..

  Erik B

 68. Kære Gerts
  Så vidt jeg kan se betyder 11000 kr besparelse, at i stadig væk ligger i den dyreste del. Så længe i bruger 5 km på at forsyne 400 brugere nær Hadsund kan i aldrig få økonomi i jeres fjernvarmesystem.
  Fra starten af var det en totalt vanvittig ide at etablere fjernvarmeværk i jeres område med så få brugere. Nu må i forsøge at komme ud af det eller fremskaffe billigere brændsel end den meget dyr gas. I får jo heller ikke meget for jeres el længere.

 69. Jeg synes det er fint at Vagn kommer med nogle indspark helt ovre fra Sengeløse til os her i Varmeløse. Selvom vi fik et frit brændselsvalg vil vi fortsat få et stort ledningstab, og det synes jeg nok er værd at rode videre i.
  Kan man sende vores brugte varme vand til Visborg og så “booste” det der. Jeg har læst at 20-30 gr. varmt vand kun taber 10 %.

 70. Kære Søren Jørgensen
  Ledningstab i rør hidrører dels fra varmetabet, men i uvæsentlig grad også fra elforbruget til de pumper, der skal cirkulere vandet rundt i systemet. Når man går over til lavtemperatur får man besvær med afkølingen af vandet. Afkøler man nu 10 grader mod før 20 grader skal man jo alt andet lige transportere dobbelt så meget vand, og pumpeeffekten stiger med kvadratet på forøgelsen.
  D.v.s. fordobles vandhastigheden firedobles eludgiften til pumpe. Det er nu mange år siden jeg sad som ingeniør og projekterede vvs på Herlev Sygehus, så
  jeg kender ikke til konkrete tal mere. Min fornemmelse er blot at Visborg burde kobles på Hadsunds fjernvarme, og i skulle klare jer selv, evt med halmanlæg som i Mariager. Blot skal man være opmærksom på at halm måske senere bliver værdifuldt med 2.generations biogrændselsteknik, men det ligger måske alligevel en del år ud i fremtiden.
  Jeg håber for jer, at i finder en fornuftig løsning. I betaler i dag ca 11000 kr i fast afgift. Det er dem i kan spare i 2015. Derudover betaler i ca 1,30 kr/kwh. Elprisen ligger idag i jeres område på ca 1,8 kr/kwh. Med en luft/luft varmepumpe til 15000 kr installeret og en brændeovn til spidsbelastning ville i spare rigtig mange penge. Kan i ikke finde en god uafhængig ingeniør, som er inde i sagerne til at udregne generelle løsninger.

 71. Hej Vagn

  Jeg vil lige benytte lejligheden til at sige dig tak for dit konstruktive indput, jeg kan kun beklage at nogen har valgt at kommentere dine indlæg i en yderst nedgørende og negativ tone, det fortæller jo langt mere om dem.

  Det var i starten mig der startede hele denne tråd om fjernvarme, og derfor kunne jeg godt på et tidspunk tænke mig et snak, de jeg ud fra dine indlæg kan se du føler med os der fryser og du har en erfaring inden for området.

  Mvh

  Erik B

 72. ET PS.
  Jeg tror ikke det var Kelds mening at nedgøre nogen. Det bunder nok i at Vagn refererede med “vi”, og derfor måtte keld tydeliggøre at han ikke solgte gulvvarme, men fjernvarmeandele.

 73. att. Søren Jørgensen
  jeg har forsøgt at læse linket, men jeg kunne ikke rigtig forstå meningen.
  En varmepumpe skaber jo ikke varme i sig selv. Fidusen er, at den henter varme fra steder vi ikke bruger og som ikke direkte påvirker vor bolig. Fra luften der omgiver os. Vi henter et par grader der. Fra jorden. vi henter et par grader af varme i 1 m. dybde under jorden. I løbet af sommeren, hvor vi ikke bruger systemet, varmes jorden igen de få grader op igen, og næste vinter kan vi igen hente et par grader af den accumulerede varmemængde.
  Fjernvarmevandet er jo ikke en gratis varmekilde, så man kan ikke hente gratis kalorier ud af vandet, selv om det er 20 grader varmt. Det skal stadig varmes op igen. Varmepumpe i forbindelse med fjernvarme skulle være at man lavede et helt enormt jordvarmeanlæg, som skulle forsyne jer alle, modsat at i selv lavede jeres egne jordvarmeanlæg. Det kunne så kombineres med solvarmeanlæg. Men løsningen vil kræve enorme investeringer, og det er nok ikke det i går efter. Jeg mener stadig at halmfyr, hvis i kan skaffe halmen, vil være den bedste løsning på alternativet at lukke værket.
  I alle tilfælde og alle forslag har jeg kappet brugerne nær Hadsund by.

 74. Det er rigtigt at det er dyrt. I Frederikshavn laver man varme brønde hvor vand, opvarmet af solvarme over sommeren, puttes i brønde og derved varmer området op. Så regner man en faktor 8 på varmepumpen.I vores scenarie kan bruges fremsendt fjernvarmevand istedet(hvor ledningstabet er minimalt på trods af (pumpeenergi i anden) betragtningen). Skal det bruges med den i linket omtalte sløjfe skal man have 20 gr. varmt vand frem og en dyrere varmepumpe.. Minimalt spild-. Pumperne er ikke det der koster. Vi går fra 45 % til 10 % i ledningstab. Strømmen til pumperne kan vi vel købe af os selv med naborabat.

 75. Kære Søren Jørgensen. Bemærk at i Frederikshavn bruger man varmepumper i forbindelse med gratisvarme (solvarme). Så kan økonomien hænge sammen. Du vil bruge varmepumper til at hente energi ud af dyrt opvarmet fjernvarmevand. Hver eneste kwh der hentes ud af ledningen er i forvejen betalt med 67 øre, hvilket er ca. kostprisen på kwh-prisen på naturgas. Jeg kan ikke forestille mig at økonomien på nogen måde kan hænge sammen. Ledningen til wisborg bør sløjfes.
  Den er jo åbenbart også dårligt isoleret, så lad 10 brugere slå sig sammen og brug den som nedgravet jordvarmekabel, hvor ledningen henter varmen fra jorden.(grundet dårlig isolering)Det sidste var nok mest ment som en vits.

 76. Det ser da godt ud Erik.
  Måske kunne vi få mere fart i processen hvis vi holdt op med at indbetale noget til fjernvarmen, og istedet satte pengene “et hemmeligt” sted. Det i 2015 lovede fald er slet ikke godt nok i betragtning af at vi derefter slæber rundt med et 45 % ledningstab. Vi aftager desuden naturgas fra en organisation hvor den politisk udnævnte direktør ikke oppebærer løn, men nærmere det der kaldes apanage. Der er en stadig pengestrøm ind i værket og at obstruere denne bør give den ansvarlige leverandør af brændstof betænkeligheder. Nu kommer sommeren og varmt vand i hanerne kan leveres af en elvandvarmer. Derefter kan vi installere luft til luft opvarmning. Vi skal tvinge værket ud i at reducere ledningstabet i første omgang, for hvis det ikke bliver gjort, er det slet ikke værd at købe varme derfra.Det er noget pjat at der ikke tages fat på det væsentlige problem at reducere varmespildet, da der nok er flere penge i det end bortfaldet af lånet.Desuden er det forkert at spilde energi i disse tider. Er der nogen der er med på den?- for jeg tør ikke gøre det alene!

 77. I er nødt til at droppe den 4,5 km tomme ledning. Så vidt jeg kan forstå fra diverse samtaler har man også anvendt billige fjernvarmerør med stort varmetab for at spare på anlægsudgifterne. Det kommer aldrig til at køre fornuftigt på den måde. Brug solvarme, el til brugsvand, og luft-luft varmepumper. Alt andet end de i gør idag er billigere.

 78. Sidder og bliver lidt urolig over, den med garanti efterregning på varme, fra bramarksværkerne der kommer i år. hvor skal forbrugerne finde penge til at betale en efterregning når de i forvejen har store problemer bare at betale normale ydelse????

 79. Ja hvis det er i ekstrabladet sååå måske.
  Jeg så dog til min store ærgrelse at en person fra jylland havde en kommentar om at det vist kun var på “djævleøen” det var så galt fat. For her i Jylland var der skam styr på sagerne. Måske en fra Mariager.? eller-

 80. Til Erik B. vedr. indlæg d. 3/8-10 – 21:16.

  Jeg må jo tilstå, at jeg sidder lidt på sidelinjen og følger debatten, men derfor kan jeg jo godt blande mig lidt.

  Jeg undre mig lidt over, at du stiller Keld G. et spm her i forummet, men vil helst ikke have at han svare samme sted? Spørgsmålet er jo også relevant for andre, hvorfor svaret i allerhøjeste grad også er. Dette er vel netop et af fordelene ved sådan et forum – at det ikke kun er et fåtal af mennesker, der kan få glæde af informationerne.

  Mvh
  Jesper Østergaard Eskildsen

 81. Nu er vi jo udnævnt som ejere af værket, så hvad med at bore lidt mere i fradragsretten,som jeg har lidt svært ved at se, ikke skulle være gældende. Den kunne da financiere noget af den kommende ekstra regning.

 82. En helt anden ting. Den måde hele vores fjernvarmedebat bliver behandlet på minder mig om den debat der var om sikkerhedsudstyr i biler, hvor det handlede om de størst mulige afgifter i forhold til anskaffelsesprisen udefra. Det er sørgeligt at vi i den grad er ofre for et budget, istedetfor at vi kunne dokumentere vores forsøg på at vise vores ønske om at understøtte “rigtig energi”. Nogle har åbentbart ment at fordi vi bor i udkant områder så skal vi bare af med kassen. (den kasse vi faktisk ikke havde da vi valgte at flytte hertil). De boligpriser der er blevet antydet er fuldstændig ude af trit med hvad vore boliger er værd, men vi har ingen muligheder for at låne pengene til at ændre vores varmeforsyning,efter Bjarne har givet den dobbelte pris (salgsmæssigt) for at vi kan sælge og komme ud af det. Så medmindre Bjarne fra nyboig kan komme med løsninger burde han nok tie stille.

 83. Undskyld Bjarne- Det var ikke personligt.
  Kan du ikke bare introducere realkreditlån med første prioritet til at ordne de sølle 100000, det for mange drejer sig om.Det er trods alt et spørgsmål om rådgivning.

 84. Det er da skønt at skøjte rundt herinde uden tanke for hvad “Skelundere” egentlig forestiler sig om egen situation. Bortset fra det er vi nødt til at tænke på at få vore “fjernvarmebetaling” ned i et realistisk leje. Vi har åbenbart en repræsentant på Christiansborg, Hvad gør vi der.?

 85. Søren Jørgensen.

  Du nævner folketingsmand og Christiansborg! Han,Per Justesen,har fået lukket
  munden af Josefsen.
  Han prøver, men som jeg læste op på generalforsamlingen,er Minister
  Lykkes svar ikke særlig hjælpsomme.
  Spredte fægtninger er ikke nok over for et folketing, der med en viften med
  hånden, åbenbart kan holde Per Husted på afstand.
  Er det, han har igang, i det hele taget afstemt med det vores bestyrelse
  mener skal ske?
  Nej, jeg tror stadigvæk bestyrelsen må gå i direkte kontakt med kommunen,
  og beskrive den stemning, der også var på generalforsamlingen, at mange flere udmeldelser kan komme inden længe.
  Der må da være nogle socialdemokrater ved Borgmesteren, og i Udvalget, der i samlet trop kan få direkte kontakt med kernen af Socialdemokrater i oppositionen. Det kunne vel være et forsøg værd.
  Det makværk, som nogle kalder det, er bygget, må kernen af socialdemokrater vel stå i spidsen for at få gjort godt igen!

  Med venlig hilsen

  Knud Christensen

 86. Hej knud.
  Jeg tror da heller ikke overhovedet på at Per Husted kan gøre noget. Men nu har borgmesteren i Mariager Fjord kommune sat ham på opgaven.Han kom vist til at sige noget og alle omkring ham satte det i værk. Og der stopper det.Vi er så dårligt hjulpne at det virker som om lokummet skyller den forkerte vej. Der er ingen hjælp at hente overhovedet og det kan vi først som sidst acceptere. Hvad bestyrelsen ønsker kan man kun gisne om.Jeg kan ikke huske formandens udtryk men han lod til at synes det var sjovt, eller underholdende eller et eller andet. Socialdemokrater. muligvis og hvad så. Der er vist kun en vej og det er ud.

 87. Kære Søren
  Først en rettelse. Jeg har ved en fejl skrevet Per Justesen, det skulle jo være Per Husted. Undskyld, især til ham. Jeg har fået ny computer, og det gør, at manøvreringen af den tager meget af min koncentration.
  Vi framelder forsyningen nu. En anden metode skal findes,men det er der jo mange mere eller mindre gode råd om.

  Med venlig hilsen
  Knud Christensen

 88. Godt gået Erik.
  Men der er nok flere tilflyttere end dig,- bl.a. mig og hvis du vinder en sådan retssag kommer det jo til at se meget værre ud for de resterende.
  Jeg var på “kursus” med en rørsmed som havde hørt fra en repræsentant i et vvs firma at lovgivningen nu er at hvis man skifter fra fjernvarme til jordvarme eler anden form for energi, – måske CO2 neutral, så skylder man ingenting. Man skal bare sige til værket at de skal hente deres L—. Pronto. Kompressoren skal stå der.
  Jeg ville være meget nervøs ved at trække nogen i retten her. Naturgasmanden har mere indflydelse end man lige tror.
  Men jeg synes da ligesom dig at ejerskabet savner retsgrundlag. Man har jo ikke engang fortalt os hvor meget vi kan trække fra. Forøvrigt et skønt tæppe du har. Er det til salg når du er ude.?

 89. Kan det lade sig gøre med den nye lovpakke om tilskud til omlægning fra fjernvarme til jordvarme at forlade fjernvarmetilslutningen, er det da bare med at komme igang. Lad så bare fjernvarmeværket gå konkurs. Dem der har lokket jer på ideen, har tjent rigeligt.

 90. Fra: Per Husted [mailto:[email protected]]
  Sendt: 4. april 2010 23:13
  Til: [email protected]
  Emne: SV: Skelund fjernvarmeværk

  Mange tak for din Mail Vagn

  Der er sket mange fejl i fortiden i den sag. Men jeg er ikke i tvivl om, at det var gode hensigter alle havde, da det blev lavet i sin tid. Dette udfra den viden man havde på det tidspunkt og ønsket om at understøtte et naturgasnet i Danmark. At tiden siden har vist noget andet kan vi i dag kun beklage og så arbejde på at finde en god løsning for barmarksværkerne nu.

  At lade dem gå konkurs er ikke en god løsning, da brugerne – ved udmeldelse – hæfter for gælden og kommunen i sidste ende har givet en kommunegaranti. Så brugerne vil hæfte for det. Vi skal finde en løsning, hvor vi beholder værkerne. Jeg tror et fleksibelt brændselsvalg og så renovering af de dårlige rør er den bedste løsning. Og efter min mening skal der ske noget hurtigst muligt! Vi kan ikke være bekendt at forbrugerne – uforskyldt – skal trækkes med så høje varmeregninger!

  Fortsat god påske!

  Med venlig hilsen

  Per Husted
  MF

  Medlem af Folketinget (S)
  http://www.perhusted.dk

  Christiansborg
  DK-1240 København K.

  Tlf. +45 33 37 55 00
  Dir. +45 33 37 40 95

  http://www.ft.dk

  OBS:
  Har fået lov til at offentliggøre mailen af Per Husted
  Admin – Jacob Hjul Seedorf

 91. Kære Per Husted.

  Nu har jeg arbejdet i VVS-branchen i 30 år, og jeg kan ikke genkende de positive hensigter med at lave fjernvarmeforsyning i små landsbyer som noget alle troede var positivt. Det drejede sig kynisk om at få solgt naturgassen, koste hvad det ville. Projektet ville med en saglig ingeniørs bidrag aldrig have været gennnemfør. Først 2 og dernæst 5 km. Tomledning.
  Og så for forsyning til 500 borgere. Man brugte så elsalget som parameter, og snød samtlige borgere, for selv med elsalg til ”overpris” har værket aldrig været fornuftigt.
  Det er plattenslageri, så det batter.
  Kan brugerne melde sig ud ved skift til jordvarme, så er det da bare om at komme i gang. Sidder kommunen tilbage med sorteper, bliver det jo delt ud på alle borgere i kommunen, og vil derfor kun ramme Skelund brugerne begrænset.

  Jeg fornemmer dig som politiker, som gerne vil frem, men ikke som en person, som har styr på noget som helst. Udskiftning af dårlige rør på en 5 km strækning. Er du helt bims.

  Med venlig hilsen

  Vagn Hansen

 92. Dette var mailen jeg fik svar på fra Per Husted.
  Lidt bagvendt, men jeg kunne ikke sende hele forløbet i et hug.
  Min rolle i sagen er kun en pens. ingeniør, som følte sig stødt på jeres vegne over samfundets udnyttelse af små troskyldige borgere, som gør hvad “eksperterne” fortæller jer i skal gøre, velvidende at der ikke er den store forskel på Roskilde Bank, og det i har været udsat for, eller dem som hoppede på skibsanparter i sin tid. (Det gjorde jeg, og det gjorde ondt)Hvis der er hul i loven så i kan skifte til jordvarme eller andet så gør det. Der er ikke så vidt jeg kan forstå tinglyst forpligtelse til fjernvarmeværket på jeres ejendomme. Det har man tilsyneladende glemt i forbifarten.

  Fra: Vagn Hansen
  Sendt: 3. april 2010 13:48
  Til: Per Husted
  Emne: Skelund fjernvarmeværk
  Jeg har skrevet en hel del indlæg i debatten vedr. Skelund fjernvarmeværk. Første var et sarkastisk indlæg vedr deres priser kontra Mariagers priser. Landets dyreste og landets billigste med en afstand på kun 20 km. Det vidste jeg ikke, da jeg i starten ikke anede, hvor Skelund lå på Danmarkskortet. Jeg havde kun studeret fjernvarmepriser, og var her faldet over plattenslageriet med salg af gas til små urentable fjernvarmeværker, med tilskud til elproduktion, som man siden hen droppede, men fastholdt afhængigheden af gas.
  Det var vist nok socialdemokraterne, der stod bag dette plattenslageri. De har ikke været én kvalificeret ingeniør involveret i sagen her, idet man jo valgte at lægge billige rør i et omfang, som får guderne til at dåne. 7,5 km tomledning i billige rør.
  Med en kwpris på 1,3 kr kontra elpris på 1.8kwh er værket dybt urentabelt. Lavpris varmepumper med coop på 5,0 vil være langt billigere for forbrugerne. Jeg mener forbrugerne skal søge at skifte til jordvarme med de nye regler, og lade fjernvarmeværket gå konkurs så hurtigt som muligt.

  Hvad er din mening, når det drejer sig om den direkte økonomi for brugerne

  Med venlig hilsen

  Vagn hansen

 93. Kære per Husted.

  Har du grundigt sat dig ind i om brugerne hæfter for fjernvarmeværkets gæld.
  Hvilke dokumenter viser dette. Er du sikker, eller er det blot en politiker påstand. Hvis man andre steder i landet grundet nuværende energitiltag kan skifte fra fjernvarme til varmepumpe, hvorfor skulle denne lovgivning så ikke gælde i Skelund. Har i ikke en jurist i området som kan hjælpe jer uden at ruinere jer. Jeg er ikke jurist, men vil gerne uden beregning gennemlæse jeres kontrakter og forsøge at hjælpe jer videre, hvis det har interesse.

 94. Hej Erik.

  med hendledning på dit indlæg af 04.01 2010 sender du et link, hvori det fremgår du er ved at stable en retssag på benene, vedr. din påstand om manglende tinglysning for tilslutningspligten af fjernvarmen.

  På nedenfornævnte link kan du se at der allerede er folk der har forsøgt sig i den retning uden held:
  http://www.dinepenge.dk/bolig/artikel/kommuner-ma-tvangsindlaegge-kunder-fjernvarme

  Så er det så op til dig om du stadig vil i den retning.

  Men jeg mener grundlæggende det er en vigtig debat for vores samfund og støtter op om din interesse og indsats på dette punkt.

  vh
  Jacob, Nordtoften 12

 95. Hej Jacob

  Nu er det Bolius der har fortolket tingene på deres måde i det indlæg,og det gør de for egen regning.

  Jeg har ingen planer om retssag.

  Til din orientering så så kan du ikke drage sammenligninger med sagen i Hundested, for vi har ikke tilslutningspligt her, endnu!!!!

  Mvh

  Erik

 96. Det er anden gang på kort tid at vi hører, at man ikke vil ændre indgåede forlig. Det er da sørgeligt at man lader en dårlig lovgivning leve fordi den er led i et forlig. Er det noget med at et ord er et ord og politikere er m/k-er af ære. Nu er den gældende opposition også i overskud af stemmer (i målingerne), og der er nok noget om at der ikke er stemmer i det her, men det har meget store afledte konsekvenser, i områder som vores, der ligeså godt kan beskrives som udkants danmark. Det lyder selvfølgelig fint at vi herude varmer vejene op om vinteren med afgiftsbelagt naturgas,fordi vi er lavt prioriteret i snerydningen.Det er en sørgelig opposition der lader deres magtiver gå ud over sagesløse.

 97. Et ældre indlæg i Nordjyske af Niels Lund som jeg mener er en læsning værd. Han svarer jo som mange af os har det mht. fjernvarmen:

  http://nordjyske.dk/nyheder/barmarksvaerkerne-efterladt-i-en-haabloes-situation/fffcf7f0-d8b6-47fa-825b-87175ba664c7/4/1513

  Grundlæggende tror jeg der skal tænkes alternativt/kreativt i forhold til problematikken for de skyhøje afgifter der ødelægger den oprindelige gode hensigt med værket. -Men tror i selv at hverken regering eller opposition er velvillige til at eftergive afgifter i en tid som denne – og i det hele taget? næppe…

  Kan vi være kreative? er der muligheder – og i så fald hvilke? og er der opbakning til dette – Der må være lignende værker der har har/ har haft lignende situation vi kan spejle os i?

  Kan vi gøre noget aktivt hver især må det være på høje tid

 98. Tak for linket, Jacob. Det har jeg ikke læst før. Det er seriøst og burde svide nogle steder. Jeg tror ikke vi kan gøre noget hver især, men måske burde vi opgøre vore aktiver og muligheder. Bare for øvelsens skyld kunne vi jo overveje nogle muligheder for at demonstrere situationen. Landsby til salg o.s.v. Ud med fiktive prisskilte evt. -200000, varmepris o.s.v. Vi har også Per Husted som burde støttes meget mere herfra siden. Niels Lund kan selvfølgelig ikke inddrages uden accept, men hans indlæg er perfekte. En gående demonstration,fra Mariager til Øster Hurup hvor hastigheden tilpasses efter varmepriserne, her i sommer hvor turisterne skal ud og overtage sommerhuset lørdag middag. Jeg tror ikke andre værker har haft en så slem situation som vi, så vi skal nok være foregangs område. Iøvrigt havde Keld Gerts god kommentar på et af de links der kom idag. Hvordan kan man organisere aktiv modstand. Vil vi vort eget bedste burde vi kunne samles fysisk, samt støtte op om bestyrelsen, som, trods alt har påtaget sig jobbet, hvilket ingen af os andre kunne drømme om.

 99. Jeg har flere gange fået opfordringer – bl.a. fra Jacob – til at skrive her på Skelunds flotte side. Det gør jeg nu. Jeg har læst de mange kommentarer på siden – nogle er jeg enige med andre synes jeg knap så godt om. Men det betyder ikke så meget. Niels Lunds læserbrev fra 2008 er meget præcist og tankevækkende. Det er skrevet for 2 år siden, og passer stadig i dag. Det er pinligt for Folketinget og dermed mig, at der ikke er sket noget.

  I dag har en god delegation fra bestyrelsen været på Christiansborg for at forklare problemerne for Det Energipolitiske Udvalg. De gjorde det suverænt godt og ingen i udvalget kan bagefter være i tvivl om, at det er et stort problem. Det var et rigtigt godt oplæg til de forhandlinger, som der snart skal finde sted omkring mindre værkers brænselsvalg. Baggrunden for bestyrelsen besøg på Christiansborg var et spørgsmål jeg har stillet til Energiministeren om V-S-V ville blive omfattet af regeringens landbrugspakke, som bl.a. omfatter et frit brændselsvalg for små værker. Ikke for at hjælpe værkerne men for at hjælpe landbruget. Svaret var, at det er V-S-V ikke, så det vil ikke løse problemet.

  Jeg skal for mit parti deltage i forhandlingerne omkring energidelen i landbrugspakken. Jeg vil arbejde for, at det laves således, at også V-S-V vil blive omfattet af muligheden for frit brændselsvalg.

  Jeg er inviteret til Skelund som taler til Sankt Hans aften. Selvom det skal være en hyggelig aften, så vil jeg nok ikke undlade at komme med kommentarer til den sag vi i fællesskab arbejder på at løse. Håber vi ses (hvis I har spørgsmål til mig, så kom med dem inden talen – jeg har aftale andet sted lige bagefter, så jeg er nødt til at køre lige efter). Jeg kommer i god tid.

  Per Husted

 100. Kære Per Husted – og alle andre interesserede læsere.

  Det er med undren når jeg igen må indrykke følgende link (http://www.altinget.dk/energi/artikel.aspx?id=112611) der så fint forklarer hvem der egentlig vil hvad. Som jeg ser det, er det jo oppositionen der forsøger at spænde ben for den del af pakken, der netop lægger op til lempelse af de krav der er pålagt de små værker. Der må jo have løbet mere vand i bækken sidenhen, siden du og S vil støtte et frit brændelsvalg igen? Ja, en partikollega mener endda det er en genistreg med både el og varmen, men glemmer nok de tårnhøje afgifter der ødelægger ideen totalt.
  Jeg er HELT klar over der er tale om politik uden for min fatteevne, men jeg har dog forstået så meget, at mit varmeværk er blevet/ fortsat bliver et tilfældigt offer i en større forhandling, der ikke specifikt og præcist omhandler netop frit brændelsvalg til barmarksværkerne eller ændring af afgifterne for at mindske fjernvarmepriserne i V-S-V. Jeg er glad for Hr. Per Husteds interesse i sagen og den indsats han foretager for lokalområdet generelt. Det er bare frustrerende på forhånd at vide vores lokale problem fylder så lidt i den store overordnede beslutningsproces i forhandlingen, når den fylder så ekstremt meget i grundlaget for hele 3 lokalsamfund i den gamle Hadsund Kommune. Vores lokale problem frygter jeg fortsat bliver offer for “noget-for-noget” politik, hvor man opgiver sine holdepunkter (f.eks. fjernvarmen VSV) for at at opnå andre og mere betydelige kompromisser, der i sidste ende handler om at partiet har sat sit historiske fingeraftryk på et helt 3. emne.

  Jeg er fløjtenes ligeglad hvilken farve “blokken” har – rød eller blå – så længe vi kan få gjort noget konkret i nærmeste fremtid. Som du også skriver Per, så må det være pinligt for folketinget helt grundlæggende, at Niels Lunds indlæg 2 år efter det er offentliggjort stadig rammer 100%.

  Men godt gået Per – at du, ind imellem alt det øvrige arbejde du har, kæmper for vores sag og landsbyens fremtidige overlevelse.

 101. Hej igen
  Jeg kender udmærket den artikel du henviser til Jacob (N. Hansen). Og indholdet i den tror jeg alle partier faktisk grundlæggende er enig i. Jeg ved det kan lyde ulogisk, men forklaringen er, at vi udnytter energiindholdet i brændslet bedre, hvis vi samtidig både producerer el og varme. Det er sund fornuft, og bør være gældende for alt hvad vi gør i energipolitikken. Vi skal udnytte ressourcerne bedst muligt.

  Problemet for V-S-V er, at elmarkedet ikke fungerer, som det var tænkt oprindeligt, da barmarksværkerne blev etableret. El liberaliseringen har ændret forholdene for salg af el negativt ligesom afgifterne på naturgas er høje samtidigt med, at der ikke er afgifter på biobrændsel, som andre værker bruger.

  Det korte af det lange: V-S-V og andre små kraftvarmeværker er blevet taberne i en ellers fornuftig energipolitik, hvor vi søger at udnytte ressourcerne optimalt. Det er ikke rimeligt, og det er det jers bestyrelse på rigtig seriøs vis arbejder på at ændre, og hvor jeg har lyttet meget til argumenterne og søger at fremme ændringer, så I får rimelig varmepris. Hvad jeg er glad for er, at samtlige partier i Folketinget har givet udtryk for vilje til at rette op på skævhederne. Hvad der er uenighed om lige nu er, hvad der skal gøres. Pga. det gode lobbyarbejde fra jeres bestyrelse er jeg blevet overbevist om, at et frit/delvist frit brændselsvalg vil være den bedste løsning. Men kommer der fra sidelinjen en genial og sikker anden løsning, så skal vi lytte til det. Det kunne være nedsættelse af afgifterne på gas – det tror jeg dog ikke, at der er politisk vilje til!

  På Facebook søger jeg løbende at opdatere om mit arbejde, ligesom jeg på min hjemmeside http://www.perhusted.dk en gang imellem også opdaterer. Jeg skal også søge at skrive her på siden, men jeg har fået rigtigt mange henvendelser fra andre barmarksværker, som fortæller om deres problemer, så det er svært at opdatere alle relevante steder. Jeg forsøger dog efter bedste evne

  God weekend (og forhåbentlig god fodboldkamp i aften)

 102. Jeg ved ikke hvorfra Per Husted har fået ideen om at man udyttter brædsele bedre i småvarmeværker ved at producere el som sidegévinst. Det bør han da sandelig dokumentere, for det er da en ubyrlig påstand, hvilket i så sandelig da også mærker på varmeregningen. Det ville være dejligt hvis hr Per Husted var lidelsesfælle med jer, d.v.s. tilsluttet jeres varmeværtilk. Så ville han nok sætte sig mere grundigt ind i tingene. “politisk plattenslageri for at få rigtig mange brugere til at tilslutte sig gas, på et tidpunkt hvor man var bange for at gassen ikke kunne afsættes i tilstrækkelige mængder”
  Alt andet lige bør i have mulighed for at afbrænde jeres egen halm, i jeres fjernvarmeværk.I bor i et landbrugsområde, i er landmænd, og i har sikkert masser af halm, som i selv kunne bruge meget bedre end at sælge den til Mariager, som har Danmarks billigste fjernvarmepris.
  Men husk nu at drop den 7 km energitunge ledning og lad dem tilslutte sig Hadsund fjernvarme.

  De bedste hilsener fra
  Vagn, som bor på Sjælland og tilfældigt kom ind i debatten

 103. Fremdateret udmeldelse af VSV.
  Jeg er ved at forfatte en sådan men er der nogen der kan hjælpe mig med datoer.
  De datoer jeg mangler er (1) hvornår jeg skal betale den sidste rate af obligationsrestgælden og (2) den sidste frist for udmeldelse hvor jeg efter (1) kan kobles fra. Ifølge N.J.Godskesens indlæg i en lokaldebat eksisterer der ikke nogen barmarksværker efter 2015, og vi kan ligesågodt alle melde ud hvor vi står. Vi kunne også lave en underskriftsindsamling men jeg synes dether vil virke bedre. Jeg tror dog ikke der kommer ret mange fremdaterede udmeldelser,set på baggrund af deltagelsen her på debatten, men jeg synes faktisk vi skal til at tage os sammen, istedet for at gå i flyverskjul.
  Jeg har tænkt mig en tekst som følgende,- suppleringsforslag er velkomne.
  Jeg tror faktisk at VSV`s bestyrelse lige nu har behov for en sådan tilkendegivelse.

  Fremdateret udmeldelse af VSV.
  Jeg vil hermed gerne udmelde mig af VSV. Udmeldelsen skal træde ikraft på den dag da mit sidste bidrag til VSV`s obigationsrestgæld er betalt, med mindre der ikke i den kommende fyringssæson (2010-2011) – (primo November 2010, er indført frit brændselsvalg og ordningen er indført i praksis).
  M.V.H. osv.

 104. Finanslovforlig hæver afgiften på fjernvarme.
  Finanslovforliget kommer til at koste landets 1,6 millioner fjernvarmeforbrugere, det er konsekvensen af, at regeringen og forligspartierne, DF og Kristendemokraterne, forhøjer afgiften på overskudsvarme fra kraftvarmeværkernes arme forbrugere. Også forbrugerne hos barmarksværker, der er naturgasfyrede, bliver ramt af afgiftsforhøjelse på 4,2 %. Det er nu offentlig kendt, at regeringen og forligspartierne, DF og Kristendemokraterne vil hæve varmeprisen yderligere for hårdt trængte forbrugere af barmarksværkerne.

 105. Det får vist aldrig ende dette her. 3 store tabere bliver: 1. vedligeholdelsen af vore boliger som kunne bruge en del af de 25000 årlig, jeg mener fjernvarmen er for dyr, samt 2: købmanden og 3: os selv .
  En del af fjernvarmeforbrugerne vil ikke kunne mærke dette her, men os tilsluttet barmarksværker kommer det da til at ramme hårdt.

 106. Så er det vist min tur igen. Jeg mener at have hørt at Lykke Friis har været i Skelund for at snakke med specielt hårdt ramte barmarks(fjernvarme)brugere. Har hun evt. bedt de udvalgte om at tie omkring forløbet eller hvad er der sket?.Jeg har ikke set nogen referere til det, men måske snakkede hun så hurtigt at ingen forstod det?. Jeg så da et par rigtig flotte biler i Skelund på tidspunktet for snakken. Nu er der så åbenbart møde i Øster Hurup. Jeg vil derud på mandag og kan godt have et par stykker med. Ring på 24 84 81 96 mellem kl. 9 og 9.45 da jeg så ved om jeg kan komme. Så henter jeg dig. Jeg synes det er vigtigt vi kommer.

 107. Skal vi ikke snart have hende Løkke Friis på det rene. Såvidt jeg ved- og I er velkomne til at korrigere- er hun ikke valgt ind i folketinget. Hun er hentet ind af Venstre fordi hun har sat nogle solpaneler (eller var det varmepumper) op i en ny bygning på universitetet i københavn. Hun er desværre ikke at betragte som en der kan redde hverken CO2 situationen, eller barmarksværkerne. På mødet i Øster Hurup snakkede hun om varmepatroner, ?, og forsvarede at nogle værker der leverede varme til nogle boligblokke slap fri. Per Husted forsøgte hun at nedgøre fordi han ikke havde været i “tinget” ligesålænge som hende. Hun er forhåbentlig snart historie. Hun har hverken indsigt eller mulighed for at klare barmarksproblemet.

 108. Udenom al politik, som jeg stadig ikke synes skal være her, synes jeg at Per er vores bedste kort “Barmarksmæssigt”,og iøvrigt også erhvervsmæssigt. Jeg mener at han egentlig kom ind som suppleant, men der skal jo være en indgang.Egentlig bør han have 3-4 stemmer fra os hver, men det har vi jo ikke hver især. Så dem synes jeg vi skal gå ud og stampe op af jorden.

 109. Jeg har dommen liggende af 22 sept. liggende i en sag der er fuldstændig som vores.

  det fantastiske er at den IKKE blev anket, det vil sige at nu er dommen endegyldig og vil blive brugt som præcedens for ligende sager. alt sammen til VORES fordel.

  Ønsker du kopi af dommen mail mig så sender jeg den.

  Mvh Erik B

 110. Er det så ikke at udvise rettidig omhu hvis værket nu går igang med at undersøge hvem de har en aftale med og hvem de ikke har aftale med.Jeg tror desværre ikke der er kommet nye forbrugere til siden vi købte hus. Jeg har ikke forstand på at læse domme, men af den smule jeg fik ud af at læse på http://www.fjernvarmeinfo.dk/ får jeg da bekræftet hvad jeg hele tiden har ment, nemlig at jeg er blevet ufrivillig deltager i et ulovligt financieringscirkus, som staten har profiteret af længe.Da der ikke vil være penge til at jeg får for meget betalt tilbage,skal jeg da eftergive gælden eller kan jeg få (for dyr) varme for den. Jeg synes stadig det er noget svineri at værket kører med det varmetab det gør,specielt set i lyset af CO2 belastningen, men endnu mere specielt set i lyset af prisen.Hvad gør vi, der nu kan tage vort gode tøj og gå, for at hjælpe de der sidder i saksen.- Jeg kan kun se katastrofale konsekvenser, og jeg tror at der kommer lovindgreb hvis vi henholder os til disse domme.
  mvh sørenj

 111. Hjælp
  Jeg søger adresser på VVS`ere der vil koble mit fjernvarmeanlæg fra og levere en anden løsning. Helst en lokal. Det har ikke kunnet lade sig gøre før, da VVSèrne har samarbejdet med fjvarmen,og kun ville ændre noget hvis der var 2 vekslere. Nu skulle det vel, på baggrund af seneste dom være muligt at få hjælp.

 112. Det kan forekomme utidigt at udtale sig om solvarmen før vi overhovedet ved hvad det går ud på, men sådan er det altså når der lægges op til en lukket salgspræsentation. Det minder faktisk allerede lidt om de beskrivelser jeg har hørt om hvordan man solgte barmarksværker ned langs østkysten. Det undrer endvidere at rapporten ikke allerede er sendt til os, Gerne uden afsnittet om de samfundsøkonomiske virkninger. Det er formentlig kun medtaget for at stille en kommende, formentlig offentlig , garantistiller tilfreds. Det bliver spændende at se hvad sådan en rapport koster. -(og det får vi vel lov til at se hvis vi har været med til at betale den- eller hvem har så). Den må jo være færdig når bestyrelsen har bestemt sig for at anbefale at der gås videre med projektet.
  Det er umiddelbart et projekt i tidens ånd, fjernvarmen vil lægge frem. Men er det sådan at vi nu skal investere i et solvarme anlæg, behæftet med 45% ledningstab, diverse afgifter og 25% moms på den indfangede varme. Mon ikke det vil være billigere for den enkelte selv at gå i gang med det. For mig at se trænger vi til en pause fra dette investeringshalløj så vi kan få råd til og fokus på at isolere husene og undgå nogle tvangsauktioner. De sidste 3 år har man frygtet for at der skulle blive præsenteret sådanne investeringstunge løsninger. Når det er præsenteret, vedtaget og sat i gang er der ingen der hjælper os de næste mange år, hvor vedligeholdet nok skal kræve sit. Aluminium og glas eller ej.
  Vi har været bundet til kulbrintegassen i så mange år. Hvis ikke vi gør os fuldstændig fri for den og bruger noget andet i stedet for den, så er der ikke noget specielt grønt ved løsningen, for gassen bliver hurtigt sat ind når der er mangel på solvarme.

  • Hej Søren. Ja vi giver dig fuldstændig ret ,var du forøvrigt til møde i veddum sal i går aftes den 8 febuar om samme?? jeg spørger blot fordi jeg desværre ikke kunne være der pga sygdom.
   Eller ved du noget om hvordan mødet gik og hvad kommunens mand sagde til det forslag.
   mvh birthe Ungermann

 113. Hej Birthe
  I tal skal der investeres ca. 10 mill i solfangere, og da de kun arbejder ordentligt om sommeren skal de primært bruges til at lave varme til brugsvand og mindske det dyre ledningstab om sommeren. For et “normalt” varmeforbrug på 18,1 MWh vil regningen blive på 18700kr om året. Der vil være forblivelsespligt hvis det går igennem og man arbejder også på tilmeldingspligt.Løsningen kan være gennemført om 1½ år.
  Det er for mig at se en fornuftig løsning hvis tallene holder, men jeg tror aldrig vi får lov til at gå over på alternativ brændsel hvis den bliver gennemført.- derfor vil vi på sigt tabe mange penge på det. Kommunens mand var meget begejstret, og jeg tror allerede garantien er bevilget. Jeg savner information om hvilke betingelser der skal være opfyldt for at vi kan fyre med alternativt brændsel. Bestyrelsesformanden lovede at arbejde videre med det, men jeg tror der er andre interesser der arbejder på en noget højere timeløn et andet sted.
  hilsen søren

 114. Man kan nu se de slides der blev vist på informationsmødet på fjernvarmens hjemmeside, og det fik mig lige til at huske at hvis værket lukkes skal vi betale for fjernelse af hele molevitten. Ca. 30.000 pr. andelshaver. Det er ikke bare “håndjern”. Det er også fodlænker , en sæk over hovedet og et gevær i ryggen. Jeg er sikker på at de der har meldt fra ikke har betalt dette og der har bestyrelsen vist gjort i nælderne.

  • Hej Søren.Tak for dit svar ,jeg håber da at hvis kommunens mand på nødet gav jer det indtryk at kommunen allerede havde givet deres ja på forhånd,så håber jeg også at mariagerfjord kommune i samme åndedræt har husket at sætte et ret stort beløb af til bla, vi pensionister,for bliver vi tvunget til at være tilsluttet varmeværket,så bliver det nødvendigt for mange af bla, os pensionister enten at få en ekstra stor varme check eller at de har nogen boligere til en billig penge og som er uednfor værkets resi som vi kan flytte ind i, forjeg er helt sikker på at mange desværre er nødtil at gå fra hus og hjem, på en meget ufrivillig måde,for hvad skal vi pensionister betale med, vi skal jo da også havde lidt at leve af,og jeg troedede at stavnsbåndet var ophævet i danmark, men måske gælder det ikke for dem der bor i mariagerfjord kommune,og vi er trods alt mange der der har købt hus i veddum som ikke har skreven under på nogen aftale med varmeværket da vi købte vores huse,og alle ved da at dem der har meldt sig ud har gjort noget fornuftigt for det har jo været valget imellem(salt- peber) og sukket, og så kan det godt være at det er og bliver dyre og dyre for dem der kommer til at stå tilbage, men hvem har i dagens danmark råd til at tænke på andres økonomi,frem for ens ejen? jeg har ihvertfald ikke for nok har vi en flink brugsmand, men tror dog ikke vi bare kan gå hen på hylderne og hente hvad vi skal bruge uden at betale,og nu har varmeværket kørt i så mange år uden at udbedre det store varme spild på ca 47 % der går direkte ud i jorden så de snildt kunne havde lavet en niche produktion i form af et ret stort gartneri som værket både kunne havde lavet til en god arbejdsplads og tjent mange penge på, men her har man åbenbart heller ikke haft sine tanker,og med hensyn til de tal der er opgivet har jeg heller ikke den store tiltro til,er stærkt bange for at det er endnu en narresut,og hvad med den store regning der skal betales for at Rambøl har været konsulent på den løsning, hvem skal betale den? og hvad har det kostet? og til sidst hvad når solen ikke skinner hvad kommer det så til at koste? ja det og mange andre spørgsmål og besvarelser ville jeg ønske der var skreven referat over og at det bliver lagt ud på nettet så vi alle kan se dem,for i det der er lagt på varmeværkets side over den aften fortæller jo kun Rambøls rosende ord og fordele det er jo ren proveganda,og det er da meget almindeligt at der bliver lavet et referat på så vigtigt et møde om ens fremtid for at være flyttet indenfor varmeværkets mure. mvh birthe ungermann

   • Til orientering så er det vist således at man ikke kan tvangstilsluttes fjernvarme HVIS man i dag bruger noget der er mere CO2 venlig end det som bliver tilbudt og man kan ikke tvangstilsluttes hvis man er pensionist….. mener det er sådan det er, men husker det ikke 100%
    Mvh

    Erik

   • Og en tvangstilslutning skal varsles 9 år forinden. Så skal tilslutningsgebyret nok komme op hvor det bør være.Med faldende pris på varmen tror jeg at beløbet bliver lidt højere end 150kr.

 115. Ja så kom det frem.
  Bestyrelsen for Veddum-Skelund-Visborg-Fjernvarmeværk
  anbefaler:
  Etablering af solvarmeanlæg, forblivelspligt og tilslutningspligt
  Se mere her
  http://www.microcms.dk/cms/dokument/01910030.pdf
  side 24 nederst på siden
  I den forbindelse burde man oplyse om Hvem der skal/fritages for denne tvang, men det skal så hermed være gjort
  Bebyggelse, der ikke kan kræves tilsluttet
  § 15. Følgende kategorier af eksisterende bebyggelse kan ikke pålægges tilslutningspligt:
  1) Bygninger, hvor omstilling til kollektiv varmeforsyning på grund af nødvendige, større installations- eller bygningsmæssige ændringer efter kommunalbestyrelsens skøn vil være uforholdsmæssig bekostelig.
  2) Bygninger, der er indrettet med et vedvarende energianlæg, som eksempelvis solvarmeanlæg, varmepumper, vindmøller, biogasanlæg, brintanlæg, komposteringsanlæg, vandkraftanlæg, træfyr eller halmfyr, og hvor anlægget – eller anlæggene tilsammen – efter kommunalbestyrelsens skøn har en kapacitet, som kan dække mere end halvdelen af bygningens energiforbrug til opvarmning og forsyning med varmt vand.
  3) Bygninger, hvor overskudsvarme fra produktionsvirksomhed efter kommunalbestyrelsens skøn dækker mere end halvdelen af bygningens energiforbrug til opvarmning og forsyning med varmt vand.
  4) Bygninger, der påregnes nedrevet inden for en kortere årrække.
  5) Bygninger, der ikke er beregnet til at være konstant opvarmet i fyringssæsonen.
  6) Eksisterende lavenergibygninger, jf. § 1, nr. 5.
  Stk. 2. Følgende kategorier af eksisterende bebyggelse kan ikke pålægges forblivelsespligt:
  1) Bygninger, der er indrettet med et vedvarende energianlæg, som eksempelvis solvarmeanlæg, varmepumper, vindmøller, biogasanlæg, brintanlæg, komposteringsanlæg, vandkraftanlæg, træfyr eller halmfyr, og hvor anlægget – eller anlæggene tilsammen – efter kommunalbestyrelsens skøn har en kapacitet, som kan dække mere end halvdelen af bygningens energiforbrug til opvarmning og forsyning med varmt vand.
  2) Bygninger, hvor overskudsvarme fra produktionsvirksomhed efter kommunalbestyrelsens skøn dækker mere end halvdelen af bygningens energiforbrug til opvarmning og forsyning med varmt vand.
  3) Bygninger, der ikke er beregnet til at være konstant opvarmet i fyringssæsonen.
  4) Eksisterende lavenergibygninger, jf. § 1, nr. 5.
  Dispensation
  § 17. Kommunalbestyrelsen kan i særlige tilfælde efter ansøgning beslutte, at eksisterende bebyggelse, der er pålagt tilslutningspligt eller forblivelsespligt, skal fritages for pligten, ligesom der i særlige tilfælde kan meddeles forlængelse af tilslutningsfristen, jf. § 10.
  Stk. 2. Kommunalbestyrelsen giver, under forudsætning af, at den pågældende ejendom er en enfamiliesejendom, efter ansøgning dispensation fra tilslutningspligt til en person, der:
  1) er folkepensionist på tilslutningstidspunktet, jf. § 7, stk. 3,
  2) har været ejer eller medejer af den pågældende ejendom siden det tidspunkt, hvor kommunalbestyrelsen traf beslutning om tilslutningspligt, og
  3) har haft fast bopæl på den pågældende ejendom siden det tidspunkt, hvor kommunalbestyrelsen traf beslutning om tilslutningspligt.
  Stk. 3. Kommunalbestyrelsen meddeler dispensation fra tilslutningspligt og forblivelsespligt for ny bebyggelse, der opføres som lavenergibygninger, jf. § 1, nr. 6. Dispensation meddeles til ejeren af ejendommen senest ved udstedelse af byggetilladelse.
  Stk. 4. Kommunen underretter forsyningsselskabet til orientering om dispensationer afgivet efter denne bestemmelse
  Læs Mere Her
  https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=137896

 116. godt det ikke er mig der skal tvangsindmeldes i en solvarmeforening
  med 49% ledningstab.
  Jeg følger debatten med største medfølelse og største politikerlede.

  • Tilslutningspligten er ikke besluttet. 49 % nettab – hvor ser du det?. At følge med i en lokaldebat fra en anden landsdel kl 00.57. Ja jeg undrer mig bare! Vi får brug for konstruktiv debat, og indsigtsfulde indspark, hvis vi skal vende udviklingen her. Det synes jeg ikke ovenstående kommentar rummer ret meget af!

 117. Jeg synes egentlig det er fint at Vagn ytrer sig her. Han har tidligere redegjort for sin interesse i sagen.Dokumentet omkring tilslutningspligten er åbenbart udfærdiget af bestyrelsen til kommunen og det er for ringe i forhold til de resultater der hidtil er præsterer af værket.Der får jeg altså også politikerlede.Indlæggene stoppede i flere dage her. Hvis bare forblivelsespligt bliver opretholdt stemmer jeg nej. Jeg er godt klar over at jo flere vi er, jo flere er der at fordele ledningstabet på, men fra en start af, har jeg påpeget at værket skal være konkurrencedygtigt.Det nytter ikke at sælge tilslutninger under markedspris. Jeg tror ikke at solvarmen kommer ned på 18700. og er det forøvrigt ex. moms?.Det helt oprindelige indlæg fra Erik B. viser jo også at folk tjekker huspriser og varmepriser. Nu bliver oliefyr åbenbart forbudt så mon ikke det kan give tilmeldinger. Egentlig synes jeg heller ikke solvarmen kan være tilnærmelsesvis konkurrencedygtig overfor en vindmølle der bare laver varmt vand i en vandbremse eller hydraulikpumpe.Jeg synes egentlig bare at når man bor herude er det med en forventning om at stå frit og at bestyrelsen så konspirerer med kommunen, og køber konsulenthjælp fra det firma, der fik os ind i skidtet, byder mig imod.

 118. Hej Niels
  Meget informativt.Jeg har lige læst noget andet som får mig til at tvivle endnu mere på hele det “demokratiske setup”.
  Efter mødet om “lambi” løsningen, familieudflugterne og turisterne som ville se vores nye solvarmeanlæg, var jeg inde på VSV og så faktisk både en projektpris på 12 og på 10 mill.Nu læser jeg så at der skal betales til kommunen for at få en kommunegaranti (størrelse 10%),(Mariagerfjord Vand)skal betale 25-30 mill for en garanti på et lån på 250mil. Jeg bliver da i tvivl om det er 10 eller 12 mill vi skal bøde.(Og er de 2 ekstra mill, betaling for kommunegarantien) Vi ved endog at det er kommunens interesser der skal lånes penge til. Kan vi tro på at man ikke vidste det på tidspunktet for mødet?.Nu skal kommunen endvidere til at give penge til nabokommuner. Savnes der egentlig ikke en med et større overblik i kommuneledelsen, der ikke bare sparer og så giver videre.Det ville klæde kommunen bedre at man sagde at når lånebeløbet var betalt skulle låneren have pengene retur.(Så kan de vel låses).Specielt når det er projekter kommunen profiterer af iøvrigt. Som det er nu betaler vi bare pengene til en anden kommune.

 119. Der er nok flere der ligesom jeg troede at når solvarmen kom om 1½ år så faldt prisen for et opgjort normalforbrug fra 31000 til 18700 og når vi var færdige med restgælden i 2015 skulle der trækkes den faste betaling på 10000 yderligere fra. så altså en fjernvarmepris på 8700 efter 2015 (med forbehold for prisstigninger på gassen).Alt ialt en rigtig solstrålehistorie.Nu er projektet udskudt. Det læser jeg på nordjyskes netavis.Visborg skal have varme fra hadsund. Hvordan regner man den ud.Hvem betaler ledningen Hadsund- Visborg. Hvad så hvis de alle melder sig ud. Så slipper de ifølge et eller andet solidaritetsprincip med at betale for den nye ledning, i forhold til hvormange de er og veddum skelund hæfter for resten. Iøvrigt er jeg skuffet over informationsniveauet hos bestyrelsen.Der burde stå noget på deres hjemmeside under seneste info efter Maarups melding om at plukke de lavest hængende frugter først.

 120. Hej Søren.
  Det er da dejligt, at man nu begynder at se lidt fornuftigt på tingene. At sløjfe ledningen visborg-skelund på 5km er da samtidig at sløjfe en meget stor del af ledningstabet. Denne løsning foreslog jeg iøvrigt for flere år siden. Hus at jeres ledningsnet er af rimelelilg dårlig kvalitet. nu får de en ny topisoleret ledning til et varmeværk, som kører fornuftigt. Superløsning. At udskyde et usikkert solvarmeproject lyder også meget fornuftigt.

 121. Historien er vist ikke helt slut endnu Vagn. I ugeavisen fortælles om at VSV brugere skal stavnsbindes og at byrådet skal beslutte sig for forblivelses og/eller tilslutningspligt.Tilslutningspligten skulle sikre endnu 303 forbrugere inden 9 år, og skal følge et større solfangeranlæg på 7500m2. Jeg ser fjernvarmen som en privat virksomhed og principielt skal byrådet ikke bestemme hvem der er kunder der. Hvorfor?. Lige i disse år er der så meget drev i alternative former for opvarmning at jeg synes det er synd og skam at bruge naturgas til opvarmning af boliger.
  Hvis det er kommunen så meget om at gøre at “sikre en bedre samfundsøkonomi og brugerøkonomi end den nuværende” så er det da et underligt tidspunkt at snakke om sådan noget når værket er lige ved at være betalt af de her 425 malkekøer, der har været med til at betale skidtet. Der kan man da tale om bagklogskabens ulideligt klare lys.17 år efter!. Vil byrådet bestemme hvem der skal være brugere så bør de købe værket først. Med hensyn til de gamle rør så står skelund- visborg strækningen naturligvis ikke for det hele. Også mellem veddum- skelund er strækningen ganske lang, ligesom strækningerne rundt i byerne er lange da der kun er få boligforeninger. Men PS. Der er ingen jeg har snakket med der tror på at solvarmen vil få prisen derned, hvor Rambøll lover den kommer. Og slutresultatet som jeg beregner det udfra oplysningerne på informationsmødet skulle så blive 10000 i 2015.Halleluja – hvem tror på det?. Jeg synes det er på tide at alle parter tænker sig bedre om en de nogensinde har gjort, og at VSV stikker fingeren i jorden,(ah-dejligt varmt) og finder ud af hvad der kan gøres med det energiforlig som efter sigende skulle sikre os frit brændselsvalg. (det kunne måske redde os fra al den snak om pligt til stavnsbinding)

 122. Jeg mener at kunne huske at afstanden fra visborg til hadsund kun er ca 2 km så sammenkobling her vil være fornuftig med nye rør.
  jeg ville være meget skeptisk over for solfangerløsningen. Den bliver garanteret dobbelt så dyr, som de fortæller og den producerer nok kun det halve af hvad de også fortæller. Derimod er fyring med alternativ brændsel en løsning, som jeg ville tilslutte mig, og så ville jeg anbringe solfangeren på mit eget tag, hvis der skal være solfanger

 123. Enig kan man ikke skrive. det har jeg allerede sagt. sagde kontrollen. men du har fuldstændig ret Vagn for der er ingen grund til at fyre for gråspurvene og ej heller at skyde dem med kanoner!.
  Desuden er det heller ikke første gang vi så ville være fejlinformeret.

 124. Hej Birthe

  Så skrive gerne under og mail linket til dem du kender!
  Underskrift indsamlingen skal afleveres på Christianborg i forbindelse med behandling af lovforeslag omkring afskaffelse af tilslutningspligt og forblivelsespligt.

 125. Så skete der endeligt noget, der bliver etableret en ledning til V-S-V kraftvarmeværk fra Hadsund fjernvarme gad vide om man høre nærmere eller er det hemmeligt

  • Hvor har du hørt det henne, og hvilken betydning får det? Bliver Visborg koblet af v-s-v og over på hadsund eller hvordan skal det forståes ?

 126. Jamen det er så endelig sluppet ud via Hr. Jan vestergård.Nu kommer der ekstra varme fra Hadsund som kan fyre med alverdens brændsler.Ledningen skal så betales af os og det kan være en regning på 6-7 millioner som vil udskyde vores mulighed for at komme ud af fjernvarmen, med en del år. Jeg ved intet om hvordan man får information om bestyrelsens arbejde men jeg mener at det nu er slået fast at der ingen information er om bestyrelsens arbejde. Hele mit budget hviler på at jeg kommer ud af fjernvarmen i 2015.,Jeg vil overhovedet ikke deltage i dette hvor man smider 47 % varme ud til det rene ingenting pga transmission. Den er for dum .Al respekt for fjernvarme men det passer altså ikke her.Kunne bestyrelsen da ikke informere om hvad den nye beslutning er baseret på, f.eks. i forhold til solvarmeløsningen. Jeg tror der er mange der går og venter på at vi skal have lov til at stemme.Vi mødte op og brugte tid og benzin. Vi vil have en forklaring.

 127. Vi har nu fået indkaldelse til generalforsamling. Årsagen er at vi kan få 1 MW varme fra hadsund.Og det må vi gerne.Vi skal så stemme for forblivelsespligt, hvilket, mine damer og herrer, betyder at I i mange år frem skal betale til de lån der optages efter VSV´s bestyrelse `s forgodtbefindende. Det kan undre at der er vedtaget sådan en ordning om ret til at producere 1 MW for det kræver jo at der skal investeres i en eller anden form for alternativ fyring.At gøre dette for 1 MW og samtidig anvende det gamle naturgasfyr er helt hen i vejret.I min optik vil VSV overhovedet ikke kunne love nogetsomhelst. Naturgasprisen følger prisudviklingen på alle andre kulbrintebrændsler og om bare et eller 2 år har den overhalet den lovede besparelse.Det som VSV forsøger at gøre er at binde dig som kautionist for værkets beståen.Det bedste vi kan gøre er at lade det gå ned og derefter lave et nyt fjernvarmeværk på biobrændsel eller andet.Jeg er faktisk tilhænger af fjernvarme men ikke på kulbrinte baserede brændsler, som er en stor afgiftsfælde.

  • Hej Søren Jørgensen,alt det du skriver her er den nøgme sandhed,noget min mand og jeg har talt om da indkaldelsen kom i dag,
   Det de nu indkalder til er jo netop meget større udgifter til vores varme, Nye lån og Nye store regninger fra VSV.
   Hvad har bestyrelsen at være så stolte af, at de skriver stolpe op og stolpe ned i alle aviserne??? ikke en disse efter vores meninger,.Tror de da at der stadig i dagens danmark findes flere såkaldte (landsby Tosser) som vi har kunne læse at man langt tilbage kaldte alle dem der ikke sagde ja til at få varme fra VSV,jeg tror det ikke,!!!! Hvem har råd til at smide så mange penge ud til at varme 47% ud til ingenting, og hvem har råd til at kaste imellem 6-7 mill ud som skal fordeles på så få forbruger der er tilbage i VSV.også når vi ved at flere er i færd med at melde sig ud af VSV
   Hvor i består den besparelse ?? jeg kan ikke få det regnstykke til at blive ret stort til vi forbrugere,
   Vi husejere har jo andre udgifter end til VSV.
   Og hvad med dem der kun har deres pension? hvor skal de blive ved med at finde penge til alle de Julelege som VSV Bestyrelse finder på.
   Nej hvornår kommer de med noget fornuftigt vi skal tage stilling til?? tror desværre ikke de findes.
   De tænker absolut ikke på hvor mange huse der ikke bliver til at sælge i de 3 byer, og kommer der flere til at stå tomme,ja så stakkels de forbrugere der står tilbage og skal dele de regninger der kommer.
   Nej lad os nu få betalt den gæld der er PT. inden VSV finder på at lave noget der koster yderlige store udgifter,For er det ikke god politik at gøre rendt bord inden vi sviner det til igen.
   Håber ihvertfald at rigtig mange stemmer nej til yderlig gæld som igen vil tage rigtige mange år at komme ud af.

 128. hej Birthe
  Tak for støtten. Min hustru var begyndt at kalde mig “Palle alene”, men det er opmuntrende når der overhovedet kommer nogen kommentarer her.Jeg er dog ikke særlig sur på bestyrelsen men mere på de mere overordnede politiske (fragmenter kan man vel efterhånden kalde dem) der med djævelens vold og magt holder os fast på naturgassen, fordi der her vanker en pokkers masse afgifter. Vi betaler nok omkring 50 % mere end vi burde gøre i afgifter.Og ligedan spildet som egentlig burde få enhver til at fare op ad blækhuset. Ligeledes er jeg gal over forblivelsespligten. Jeg kan ikke, med min bedste vilje, se at når der kommer nye forbrugere,skal de fastholdes i et prisdannelsessystem der bestemmes af om vi har nogle sanktioner igang overfor Iran.Og var varmeprisen iorden skulle de såmænd nok betale prisen for en tilslutning. Desuden er spildet jo med til at gøre det hele alt for dyrt. Mit forbrug er faldet 1,5 MW og min pris er steget 250 kr. Enhver der kigger benzin priser ved hvad vej det går, og for få år siden så jeg at priserne nærmest kommer til at følge årstallet + kr.
  At bestyrelsen kører med et show der nærmest ligner “Poul Mertens Busrejser”, forstår jeg heller ikke en lyd af.De er naturligvis valgt til at forvalte “Værket” men de er også valgt med det ene formål at “værket” skal leve op til det oprindelige formål. Billig varme til området.Lever “værket” op til det, vil vi jo ikke få problemer med at beholde det. Har du tænkt over Birthe at du er medejer og har brugt mange penge på det, men overhovedet ikke har kunnet trække din investering fra. Det er faktisk rigtig mange penge der er lagt og fraværet af disse i vores husholdninger har , mener jeg, været skyld i at Skelund har mistet deres købmand og vores huse forfalder.Tilsidst vil jeg lige sige at bestyrelsen åbenbart har lyttet til kritikken for nu kan de lige pludselig godt forlænge lån, og går efter tilslutning til Hadsund. Disse ting er blevet gennemgået her tidligere, og man har da nok også gjort noget for at det skulle lykkes.Men med sådan et lille landsbyprojekt synes jeg ikke de skal jonglere så meget med millioner,(uden ordentlig info til os) som de har gjort i det forgangne. Den overordnede plan bør være at fjerne så meget som muligt af spildet, og bruge de CO2 venlige brændstoffer vi har i området.Bestyrelsen har en hjemmeside som de bør bruge meget mere aggressivt til information omkring muligheder og indkomne forslag. MHT forblivelsespligten synes jeg, vi allesammmen burde melde os ud af fjernvarmen for at vise vi ikke vil have forblivelses pligt, inden generalforsamlingen.Derefter er det jo nok forsent. Ingen af os vil betale for meget og det burde bestyrelsen have forstået nu.Vi kan så droppe det, hvis forslaget er iorden til general forsamlingen.Jeg står gerne for at samle tilkendegivelser omkring udmeldingslysten, Men der er ingen der vil gøre det alene, fordi det vil gå ud over mange.
  Hilsen Søren

 129. Hej igen Birthe.
  Jeg glemte lige at kommentere dine “landsbytosser”. Mon ikke tiden har vist hvem der så var “landsbytosser” dengang. Jeg har hørt små skjulte grin fra mennesker der sagde at de havde svaret på henvendelser om tilslutninger for 50 kr eller gratis, at de desværre ikke havde pengene.

 130. Et normalvarmeforbrug på 18 KW, kostede med solvarme 18700 ved et forbrug på 18 MW. Incl. Moms. Det er kun lidt over halvdelen af hvad jeg betaler nu. Fedt. Prisen blev præsenteret på det sidste møde i Veddum for overvejende private brugere og derfor er det naturligvis uden moms.
  Dette er nu vores andet sammenligningsgrundlag når vi bliver bedt om at tage stilling til nye projekter. Eller sagt på en anden måde. Min første pris er nu over 36000 og den nye var, med solvarme, under 18700. Nu er der så kommet en anden pris. Efter sigende billigere. Baseret på varme fra Hadsund og investering i rør. Hvorfor kan vi dog ikke få den at vide?.
  På forblivelses pligten kan ingen tjene. Hverken ”Værket” eller kommunen. Hos Kommunen får vi en almindelig garantistillelse og den skal betales med et beløb mellem 10 og 20 %. Vi skal derfor både betale renter til den der yder lånet og derefter kommunen. Hvor smart er det. Når kommunen til slut har fået pengene skal de sende dem videre til Rebild Kommune. Nu er kommunen jo pålagt mange pligter som de løser ved f.eks. at misbruge arbejdskraft fra folk på overførselsindkomster. De nye opgaver de vil få, vil blive væsentligt sværere. De skal inden for få år, tror jeg, til at registrere og formindske CO2 udslippet i kommunen. Så er det ikke specielt smart at bruge naturgas . De skal så ud og købe CO2 kvoter samtidig med at de skal lave mange andre krumspring for ikke at skulle bøde. Da deres udgifter vil stige slipper de formentlig for at sende pengene til Rebild – MEN du skal stadig betale.
  Fjernvarmen kan heller ikke tjene på forblivelses pligten. Folk vil, hvis de ville flytte herud, stå frit, da der kommer flere og flere enormt gode og billige metoder til opvarmning, som passer ret godt herude. Så køber de et andet sted. Hvis vi selv kunne vælge tror jeg også mange af os installerede en varmepumpe, samt en el vandvarmer. Det er PT den absolut bedste løsning herude.
  Det sidste våben bestyrelsen har, er tilslutningspligten. Jeg ser med gru at der bliver ført rør ind ad den ene grusvej efter den anden. Alt sammen noget der øger spildet som der desuden skal betales fuld afgift af.
  Søren Jørgensen.

 131. Kom til at skrive “naturligvis uden moms”, men det er: og nu vil jeg ikke skrive “naturligvis” men momsen er includeret og derfor med moms. Prisen er derfor uden moms 14960 kr.(heri indbefattet nye lån,transmissionsafgift og fast afgift), for solvarmeløsningen.

 132. Fejl af mig.Men de 18700 er incl. moms. Ergo er den regulære pris 14960 (includeret må så være transmission og fast afgift).

 133. Hej Søren, ja men du er ikke alene om at skal betale mere i det nye år, vi havde brugt 0,002 mv mere end sidste år og vi er steget med 3000 kr på årsbasis, joh joh,men de har mig i telefonen straks de lukkeer op i morgen mandag, vi vil simpelthen ikke finde os i at de skal havde vores penge på forhånd og høste renter af.dem får vi jo ikke tilbage.vores forbrug sidste år var 6,01 og de har sat os til 6,012mv. at de skal koste 3000 kr fatter min ellers regne velfungerende hjerne absolut ikke.og med hensyn til at købmanden i skelund lukkede så er jeg dog ikke helt enig med dig i at varmeværket har skylden her,det kunne hun sagtens klare selv,nå det var et side spring smiler, MVH Birthe Ungermann

 134. PS. Lige en ting til så forstår jeg ikke at ikke mange flere har reageret her på siden over den indkaldelse til ekstra ordinær generalforsamling, med de 2 punkter de har på programmet, jeg håber ihvertfald at afstemningen bliver et STORT NEJ, for ellers så tror jeg at der kommer en ny slags de der kaldte nogen for landsbys tosser førhen vil få øgenavnet hæftet på sig i værkets historie Men det er jo et rigtigt godt tidspunkt de kalder til ekstra ordinær generalforsamling på, her midt i sommerferien, for tror det også er endnu en ny beregning fra bestyrelsen side.

 135. Min tidl. anbefaling af tilslutning af fjernvarme fra Hadsund til Visborg var betinget af at Visborg blev udskilt. Der skal regnes meget grundigt på om det kan betale sig at føre fjernvarmen videre igennemn en 4 Km “uisoleret” ledning.
  Få dog nogen til at lave konsekvensberegninger på varmetab og forskellige løsninger.Og glem endelig ikke den løsning hvor i lukker værket. Det må da være muligt at måle tempdiff og strømningshastighed i de 4 km ledning og udregne tabet.

 136. Hmm.. den her diskussion minder mig lidt om et gammelt eventyr.. Noget med høns og en fjer der pludselig blev til 10 høns..

  Umiddelbart er det bare en masse gætterier, på hvad det er.. Vi er blevet indkaldt til ekstra GF i værket, så lad os nu høre hvad bestyrelsen har at sige.

  Forøvrigt, så er bestyrelsen vel valgt af forbrugerne! Det vil sige alle de br..hoveder her på siden har formodentligt været med til at udpege de der sidder i bestyrelsen, som de samtidig hagler ned.. De sider der vel ikke for egen vindings skyld, men prøver at gøre det bedre for de enkelte borgere på værket.

  Hvis folk er utilfredse med bestyrelsens arbejde (Hvilket der tydeligvis er nogen der er) hvorfor stiller de ikke op som kandidater til bestyrelsen?

  Jeg har siddet i bestyrelser, og udvalg i andre foreninger, og har prøvet hvordan “menige” medlemmer bare hagler løs på deres folkevalgte bestyrelser, det er ikke spor sjovt at sidde der, og specielt ikke når det er gisninger om hvad der kommer til at ske.

  Så mit forslag er at folk bør knytte, og så vente til den 7. august og se hvad bestyrelsen har fundet ud af. Og hvis de er utilfredse, så prøv at stille op til bestyrelsen selv!

  / Thomas (Der får medlemslede ved at læse alle de negative indlæg her.. :))

 137. Hej Mørch Thomas, kan ikke lade være med at sige til dig , At er du jo bare kan springe de indlæg over du læser her på siden,når du har så Stor en Medlemslede. Jeg har også igennem mange år haft med bestyrels arbejde at gøre, og ja vi har jo som bekent ytringdfrihed her i danmark, resten af dine kommentatre skal jeg undlade at besvare.dog vil jeg sige At vi jo ikke er ens allesammen.og så er vi jo også rigtig mange der på ingen måder er i stand til at komme til EG.tænk på det næste gang du får medlemslede.
  MVH Birthe UNgermann

 138. Hej thomas
  Du virker som en med et stort overblik. Nu er det sådan at forbrugerne ikke er til for bestyrelsens skyld. Måske er det endog sådan at besrtyrelsen heller ikke er der for forbrugernes skyld. Jeg har da ofte tænkt på hvorfor de melder sig til et så utaknemmeligt arbejde.Er det et ønske om en fritidsbeskæftigelse på et større intellektuelt niveau på frivillig basis, eller hvad er det der driver dem.Spørgsmålet er egentlig: har de helt forstået deres mandat, som, hvis jeg skal beskrive det, betyder at de skal gøre det bedst muligt for forbrugerne uanset om det kræver at de skal afvikle værket eller søge at bevare det. Vi er mange der, mener jeg,har set hen til den dag hvor det bliver afviklet.Det synes jeg egentlig også at bestyrelsen burde kunne forstå.Specielt set i lyset af de frameldinger der har været. Denne dejlig nemme løsning er desværre for dyr og jeg er vel ikke den eneste der skal betale 36000 for under et normalforbrug. Mange nye muligheder melder sig og det bliver ikke ved, (det er nok allerede stoppet), med at være lukrativt at sælge strøm til nettet.
  Jeg er da ked af at du har siddet i bestyrelser og udvalg hvor det ikke har været “sjovt”, at høre de “folkevalgte”? osv.Burde du da have siddet der.Og hvorfor meldte du dig ind i den demokratiske proces. De som stemmer holder da øje på om det du gør lever op til deres forventninger.
  Hvis den 7. august også byder på en fed skrift på “tavlen” med en beregning af hvad den nye løsning vil koste, er det desværre ikke godt nok.Vi mangler kraftigt beskrivelser af konsekvenser osv.Jeg havde da håbet at komme af med det faste bidrag før jeg skulle kastes ud i noget andet.

  • Hej Sørn.
   Igen har du ret,Jeg har altid været af den opfattelse og lige så lært, Lad falde hvad ikke kan stå.Frem for at 3 byer til sidst kommer til at ligge øde hen pga, at ingen har råd til at bo her og især slet ikke når vi først bliver folkepensionister.
   Vi har jo mange tydelige eksempler på at folk rejser her fra, alt for mange huse står tomme vores huse kan ikke sælges og lad mig sætte en tyk streg under , at det ikke alene er fordi krisen krædser , Nej de kan ikke sælges fordi vores varmeværk tager pusten fra folk, ingen kan blive ved med at holde til at der hver månede skal skaffes først og fremmest en bunke penge til at betale for at holde bare lidt varm, inden der bliver nogen penge til at få mad på bordet og derfor gider folk heller ikke at flytte hertil.Men lad os nu se hvor mange der stemmer for den 7 august ? hvor mange der igen lader sig indfange i et stort nyt og dyrt spindevæv,som vi først kan komme ud af den dag vi lukker vores øjne eler går på tvangsauktion, Vi Stemmer et STORT NEJ

 139. Forstår ikke hvorfor i skyder et projekt ned INDEN i har fået alle detaljerne… Igen 1 har kun hørt rygter, og læst hvad der står i indkaldelsen, hvilket ikke giver bund for en ordentlig overvejelse af hvad der skal til..

  Jeg tror ikke bestyrelsen arbejder for at vi skal stavnbindes, de er også forbrugere i værket.. Og vil også slippe så billigt som muligt. Jeg tænker også på “gamle fru hansen”, der ikke kan hælde piller på et fyr hver anden dag, for hvem fjernvarmen er det eneste alternativ.

  Håber at der trods alt er flere stemmeberettigede, der vil møde op med et åbent sind, i steddet for at mene at det er noget skidt noget på forhånd, uden at have set/hørt hvad det er de vil.

  (og ja, jeg ville stemme for, hvis det var solvarmen, af ideologiske grunde.. Syntes det lød som et spændene og projekt, uden udledning af co2, eller andre gasser fra afbrænding..)

 140. Det var vel også plattenslagere der i sin tid lokkede jer med på et håbløst projekt med ren energi fra naturgas og brug af overskudsvarme fra elproduktion, og som for at få det til at hænge samme udadtil brugte billige dårligt isolerede rør.
  Er det nu de samme plattenslagere, som vil lokke jer med solvarme af ideologiske grunde.
  Vil det ikke være mest fornuftigt at droppe tilslutningspligten når gælden er betalt om få år.
  Lad så dem der vil forsætte med fjernvarme gøre det med eller uden solvarme for egen regning.

 141. Men thomas- hvadenten halm brændes eller rådner frigiver det co2.Det koster selvfølgelig noget men vil så kunne anvendes hele året. Da investeringen er ca. den samme om vi lægger rør fra hadsund,bygger halmfyr, eller laver solvarme(nå,nej her bliver den dobbett så dyr), ville jeg da foretrække et halmfyr. Det giver ingen afhængighed af hadsund. Jeg vil bare ikke have nogen af delene, med forblivelsespligt eller tilslutningspligt. Måske burde egentlig de mennesker der risikerer dette, tage og komme op af stolene.

 142. Og Vagn. Du trænger til en opdatering. Du kan ikkke vide at solvarmen er taget af bordet. Det nye er at Visborg skal kobles til Hadsund.(En af de billigste fjernvarme leverandører).Når vi så alle, (fra Veddum, Skelund og Visborg) skal betale for den forbindelse er der efterfølgende ingen garanti for at forbrugere i Visborg, smutter når forbindelsen er betalt.Hvad betyder forblivelsespligt. Det er der ingen der fortæller. Skal man forblive på fjernvarme eller på et bestemt selskab. Hvis kommunengarantien, i kraft af den (fjottede lånegaranti),kun gælder, hvis det er det samme selskab, er der en monopolagtig tilstand. Jeg ved ikke noget om det men det er vist ikke så godt.
  Jeg tror at Skelund kommer til at hænge på alle udgifter, da Visborg nok kommer til at melde sig ud fra en kant af, når det kan lade sig gøre.Til slut sidder Veddum med et Naturgasdrevet varmeværk og et 1 MW halmfyr som alle vi andre har været med til at betale. Og thomas- selvfølgelig ved jeg ikke en s— om dette her.Det er det rene nævenyttige køkkenskriveri men ikke desto mindre kommer det tæt på situationen om nogle år.- tror jeg.

 143. Byrådet har principielt besluttet at tilslutte sig forblivelsespligt, betinget af et flertal ved afstemning blandt forbrugerne til etablering af 6500 m2 solfangeranlæg. Forblivelsespligten gælder i lånets løbetid.!!!!!!!!

  Som jeg læser byrådets afgørelse må Dette absolut være en afstemning blandt alle forbrugere, og ikke en beslutning som kun træffes af ca 10% af forbrugerne på en generalforsamling. man må i det mindste have tilsendt beregninger og konsekvenser inden en genralforsamling,så man har tid til at sætte sig ordentlig ind i sagen, og ikke få på duttet noget salgsgas en aften som man skal tage stilling til her og nu,
  I bund og grund tror jeg det et spørgsmål om forblivelespligt, for så er der frit slag for værkets side til at skalte og forvalte som man vil uden konsekvenser.

 144. til Søren Sørensen og andre. Jeg er klar over at det nye er tilslutning via Hadsund fjernvarme. Jeg har tidl. anbefalet dette, men kun for Visborg’s vedkommende. varmetabet bliver jo ikke mindre fordi varmen går den anden vej, så der vil formentlig stadig være et urimelig højt varmetab i ledningen visborg-skelund.
  nu er de 4 km måske oveni underdimensioneret med endnu større varmetab til følge (højere fremløbstemp).
  Det var ikke mit indtryk, at solvarmeanlægget var helt skrinlagt.
  En vis ide kunne ligge i at anlægget vil dække transmissionstabet relativt billigt. Det vejer tungere om sommeren, idet man har lille forbrug (kun varmt vand) men stort transmissionstab, da temp skal være høj nok til at producere varmt vand.

  Hvad står der i vedtægterne om generalforsamlingsbeslutninger.????
  Hvornår er afstemninger gyldige ?
  Ellers må i samarbejde. Ud og stem dørklokker og find ud af hvad folk vil, og sørg for at de møder op eller om muligt stemmer pr fuldmagt.
  Pas på med at træffe beslutninger på oplysninger i evt. først får ved generalforsamling. Find ud af, hvor mange af jer der blot ønsker at komme fri af tilslutningspligten.

 145. Hej Vagn.
  uanset hvor meget jeg oplever enighed omkring dette kan jeg ikke se mulighed for at samle det. Ingen vil organiseres omkring uenighed med bestyrelsen. Den får lov til at køre videre i samme spor der vil betyde højere afgifter. Vores transmiisonsafgift som jeg læser til omkring 5000 er omkring halvdelen af et normalforbrug i Hadsund. Og slipper vi nogensinde for den med mindre “Værket” stopper. Der er ingen her, der aner noget omkring bestyrelsesarbejde , andet end dem der er i det.Og de er ikke indstillet på at dele viden omkring deres handlinger. Hvordan kan de fjernes. Det ved ingen.Mødet er inkaldt med det formål at høre vores “mening”, omkring tilslutning til Hadsund og forblivelsespligt, men der burde egentlig i ethvert møde af denne art være mulighed for at fjerne bestyrelsen. De handlinger der spørges til vil om ganske få år være undermineret af stigninger på “naturgasprisen”.

 146. Du mener altså bestyrelsen kun sidder for at genere dig, og lave underslæb osv.? Hvorfor melder du dem ikke til politiet?

  Bestyrelsen er forbrugere ligesom vi andre, og ønsker lavere varme priser som alle andre. De er låst af lovgivning og leverandører på hænder og fødder.

  /Thomas

 147. Hvor befinder du dig egentlig henne med underslæb,politi o.s.v.
  Selvfølgelig er bestyrelsen som os andre,og jeg regner ikke med at de er der for at genere mig eller dig.Og de er låst!, måske. Men heller ikke særlig kreative. Det kan man da ikke melde dem for.Gad iøvrigt godt præsentere et billede af dem med lænker på hænder og fødder.

 148. Det med bestyrelse valg og skift er ganske enkelt. Ethvert medlem har ret til en kopi af vedtægterne, og i den skal stå alt om bestyrelsen, valg afgang mistillidsvotem etc.

 149. Vi ved måske ikke lige om det var 190 forbrugere eller 60 ægtepar+ 70 forbrugere, der kom til informationsaftenen.Regnestykket betyder nok ikke så meget i forhold til vedtægterne, men der var da rimelig grund til panik i forhold til det antal hænder der røg i luften, set på baggrund af at det var et uforpligtende møde.Nu synes jeg egentlig at vi bør definere hvad forblivelsespligt betyder inden næste møde.Kunne bestyrelsen bare præcisere dette for os alle at se. Hvis det er forblivelsespligt i forhold til gælden er det jo en helt anden sag end at belægge ejendommene med en i al fremtid gældende forblivelsespligt. Kalder man det i stedet en solidarisk gældshæftelse m.h.t . dette eller hint projekt, tager man hensyn til at der skal være demokrati omkring hver beslutning om investeringer. Flugtsikre fængsler er dræbende for psyken.

  • Lige en enkelt kommentar på det indlæg jeg selv startede i tidernes morgen og så godt nok at udviklet sig og sat gang i mange ting. jeg mener og syntes at garanti skal gå begge veje. Det vil sige for jeg der skal tage beslutningen om forbilvelsespligt at I nu ikke skider i nællerene endnu en gang, så vel som at værket og kommunen vil have en garanti for at I bliver så syntes jeg også I skal have en garanti for at det lovede holder og at hvis det ikke holder så er I fritstillede, er der ik en fair deal?

 150. Jeg har lige været inde og læse projektbeskrivelsen, samt de mere sælgende “informationer” om at det er billigst i forhold tiil alt muligt andet. Vi får lovet en 25 % besparelse. Det synes jeg slet ikke er tilfredsstillende i forhold til den nuværende pris, men selvfølgelig bedre end ingenting. Og det er det valg vi har i det system.Optimering koster penge.Og det er det scenarium vi vil blive præsenteret for i de næste mange år. Den garanti du snakker om kommer aldrig på tale, for VSV ved sandsynligvis godt at tallene ikke holder i længden. Vi er reelt i en situation hvor vi spiser vores egen hale.

 151. der er ingen der kan give en garanti! Og det er af den simple grund, at om 3 år kan der sidde en ny regering, der har fundet en ny finurlig detalje de kan dræne danskernes lommer med, og vupti så er der pris stigninger på tapetet igen.

  Det er så meget hængt op på lovgivning osv. det her område, at det er politikerne på christiansborg der til dels styrer det herude, igennem deres afgifter mv.

  Men jeg vil da anbefale dig Søren, at du melder dig til bestyrelsen, når der er generalforsamling næste gang.. Du vil jo gerne ændre på tingene, så må du jo ind hvor du kan gøre det 🙂

  / Thomas

 152. Jeg kan ikke give dig ret Thomas.Der kan godt laves en garanti hvis man kan narre regeringen til at lave et forlig. Der er åbenbart ingen der vil løbe fra forlig.Der hvor det vil bryde sammen er når vsv skal indgå i denne garanti. De vil ikke indgå i en sådan aftale. De har foræret tilslutninger til forbrugere for at øge antallet. Der er i øjeblikket ingen gevinst ved at tilmelde sig.Tror heller ikke at der kommer sådan en. For at man skal tilmelde sig fjernvarmen skal man kunne se fordelen. Personligt har jeg en historie fra min svoger i Bogense som fornylig har koblet sig på fjernvarmen der. Han har betalt 110000 for at komme med, boligen er på 230 m2. De 15000 vedrører samspillet mellem hans gamle solfanger og fjernvarmen.Hans varmepris nu er 6000kr/år. Ingen rum mangler varme.
  Mht din sidste bemærkning siger man mange gange “tak for tilliden”. Det er nødvendigt med tillid. Jeg vil ikke engang sige “når helvede fryser til is” for det sker nok snart her.
  Jeg skriver kun her fordi jeg er fattig og uforskyldt er blevet forbruger af et luksusprodukt.En bestyrelse behøver ildsjæle og en god sag. Denne sag er et taberprojekt og dem har jeg været involveret i min del af.

 153. Er der ingen fordel ved at melde sig ind, må der jo nødvendigvis være en fordel ved at komme ud.
  Er der virkelig ingen som kan få lavet medlemslister således at man systematisk kan se hvad folk gerne vil, og derved lodde den generelle indstilling.
  Er der 40% spild i dag må i påregne større spildprocent i fremtiden med transport fra Hadsund til Skelund i dårligt isoleret ledning.

 154. Hej igen Vagn.
  Transporten fra hadsund til Visborg bliver nok i en bedre isoleret ledning. Hadsund vil via denne ledning, ifølge Godskesen-bestyrelsesformand, kunne forsyne hele området med billig varme.Men p.gr. af lovgivning kommer det ikke på tale. Det er formentlig kommet dertil at det er lovgivning der er i vejen for en god løsning.At komme ud af dette her kræver kontanter. Jeg er her fordi jeg ikke har dem. Varme prisen er – hæng mig ikke op, 650 fra VSV og 225 fra Hadsund. Altså ca. 1/3.

 155. Hej Søren.
  Det undrer mig, at der ikke er nogle der har undersøgt varmetabet i detaljer på de lange stræk. De 4 km fra Visborg til Skelund skal jo transportere mere end dobbelt så meget varme som før. Dertil kommer de sidste 2 km til 3. by. Altså 6 km ialt. For at fjernvarmevandet kan anvendes skal det skønsmæssigt have en min temp på ca 65 grader for at kunne lave varmtvand på 55 grader. Resultatet vil da nok være det at Hadsund Fjernvarme må skrue op for fremløbstemperaturen for at tilfredsstille jeres behov til skade for deres nuværende brugere.
  De 650 kr contra 225 kr Er disse priser sammenlignelige. Altså er det pris pr varmeenhed inkl. rørtab i begge tilfælde, eller er de 650 kr jeres afregningspris via måleren og de 225 kr Hadsunds afregningspris ab fjernvarmeværket, altså ekskl. varmetabet. ?
  I sidstnævnte tilfælde tilkommer varmetabet i jorden på en højere procent ende i har i øjeblikket, da fremløbstemperaturen skal hæves i Visborg ledningen.

 156. Hej Vagn
  Der er også mange ting omkring dette der undrer mig. Du skal nok tænke i andre baner. Her i området har det f.eks. været på tale at sende fjernvarmevand hele vejen omkring fjorden, så du kan nok forstå at her er en lidt anden tilgang til problemerne. Jeg har ikke mulighed for at svare på dine spørgsmål og desuden har jeg nærmest opgivet at følge med i detteher. Det er som at være bundet op til et teleselskab hvor man automatisk får en altfor stor regning. Som jeg lige har fået fra waoo. Vi er næsten alle ofre for selskaber der nærmest tigger, og hvis de ikke lykkes, så snyder de. Stemmetallene på sidste møde, opgjort på VSV referat, som jeg nu ikke kan finde mere,var katastrofale. Man skrev dog at afstemningen om forblivelsespligt skulle gentages skriftligt på næste ordinære møde. Jeg synes det er kropumuligt at råbe nogen op her. Så derfor gider jeg ikke mere. Enhver skal jo nu klare sig selv, nærmest uanset hvad man bliver pålagt.Nu skal vi betale den nye ledning og så får Hadsund finansieret den nye ledning, som smyger sig igennem det område som vil blive udviklet først, når Hadsund, måske engang om nogle år skal udbygges.Der er dog mange ting som tyder på at Hadsund ikke bliver udbygget,nu efter storkommunerne er vedtaget.
  Set i bakspejlet er man kommet til “det falske sted”. Som en berømt TV stjerne har udtalt!

 157. Lige til info, så har VSV lige tabt en sag i Øster Landsret omkring at være andelshaver eller ikke og det forlyder den IKKE bliver anket.

  Nogen der kender detaljer om denne dom?

 158. Sidder lige og læser skrivelse fra VSV fra mandag og faldt lige over en ting “Ejerne er varmeaftagerne.” Det er så efter min mening ikke rigtigt. Ejerne er andelshaverne og ikke andre og der står i loven at der skal leveres varme til dem som ønsker at aftage varme også selv om de ikke er andelshavere, som jeg har læst det i loven!!!!!!
  Det bekymre mig så at der nu stadig fortælles ting som ikke er den rene sandhed.
  Nu har flertallet jo så givet en garanti på at alle ANDELSHAVERE skal forblive på systemet, men HUSK at der netop er afsagt en dom i Øster Landsret omkring hvornår du er andelshaver.

  Som jeg ser det så er det KUN andelshavere der har dokumentation på at DE selv har bedt om at få varme eller anden dokumentation på at de er andelshavere.

  En spændende tanke er nu om hvor mange af de der har afgivet stemmer der reelt også KAN stemme???

  BARE EN TANKE

 159. Stemme kan jeg så ikke efter denne definition. Jeg stemte på den ekstraordinære generalforsamling. Det havde jeg ikke ret til. På den anden side var det så også kun et møde som skulle vise bestyrelsen stemningen for en 25% besparelse. Og hvem kan sige nej til det. Håber faktisk det snart sker. Men det var ikke sket hvis ikke Erik havde startet skriverierne.
  Men lad os da finde ud af hvem der er de egentlige ejere. Det kan jo gøres ved at man undsiger sig et pålagt ejerskab her på siden. Derefter kan resten jo så prøve om de kan dokumentere deres ejerskab. Dette her er da demokratisk uholdbart. Hvad sker der næste gang der skal stemmes. (ikke ejere kan jo forlade værket når det skal være, og det kan da ikke være i bestyrelsens eller andres interesse, specielt ikke hvis der bliver vedtaget nye store investeringer)) Det skal nok vise sig at vi er i hænderne på en lille gruppe på 200 ejere.

  • Søren, men nu er det jo sådan at ALLE der stemte den aften, enten ja eller nej har accepteret at de nu er andelshavere, for de stemmer jo ikke hvis de ikke acceptere VSV regel for at være andelshaver….

   jeg tror det bliver en rigtig svær øvelse det her for jer…

   Jeg er stadig spændt på at læse dommen fra øster landsret, men den snakkede de vel ikk eom?

 160. Nu er det så ikke mig der står som kunde der.Jeg har heller ikke deltaget i den ordinære hvor der var skriftlig afstemning. Jeg har kun deltaget i den ekstraord. for at få prisen ned på et produkt jeg ikke kan undgå at modtage og ikke har bedt om. Det var desuden heller ikke på forhånd annonceret en afstemning så vidt jeg husker.Det bliver mere og mere uldent. Jeg vil stadig opfordre til at man finder de rigtige andelshavere.

 161. Afstemningen var varslet i flere omgange i de lokale aviser, både trykte og på nettet.

  Mht. andelshaver eller ikke, hvis man blev gjort opmærksom på det, da man købte et hus, at huset var tilkoblet andelshaver ejet varmeværk, så er man også en del af andelshaverne, uanset om man har underskrevet i sin tid, eller ej.

  Jeg vil også mene at hvis man har betalt til værket igennem en årrække, så HAR man også haft kendskab til at det er et andelshaver ejet varmeværk man er tilkoblet. I min terminologi, kan man så ikke pludselig komme og sige “Hov, jeg vidste sørme ikke der var andelshavere”. Eller også er man ualmindelig dårligt begavet 😉

  / Thomas

 162. Der er åbenbart en dom der går en anden vej. Det er så det jeg advarer imod. Som tidligere nævnt kan det gå galt hvis man ikke ved hvem der er andelshaver, og der kommer ud meldinger fra en kant af.Afstemning på den ekstraord. forsamling var ikke varslet. Til den ordinære blev den varslet i referatet fra førnævnte.

 163. Når først byrådet går i gang med forblivelses pligt, suspenderes alle udmeldinger, indtil den evt. er vedtaget. Hvis ikke den bliver vedtaget, vil de blive genoptaget. Ellers vil man ikke kunne komme af varmen, Også selvom man ikke er andelshaver.

 164. Fik du nogensinde læst, Thomas, hvad Erik skrev d.27. sept, Kl. 15.38. Du virker også til at vide hvad byrådet går igang med.Det er da dybt foruroligende.Lad nu bare os andre, mindre intelligente. smutte. Så kan I fortsætte med at svine med naturgassen.

 165. Når man betaler 3 gange så meget som andre og så vil kæmpe for 25% besparelse føler vi københavnere virkelig at man har fat i “de dumme Dänen i Jytland”
  Hvis jer boede hos jer ville jeg kæmpe for mit eget pillefyr, jordvarmeanlæg, solvarmeanlæg, varmepumpe m.v., Alt, der ikke havde noget som helst at gøre med fjernvarmeværket.
  Så havde jeg måske og en minimal chance for at kunne sælge min bolig.
  Utroligt, at i ikke kan danne en sammeslutning af utilfredse brugere som kan kæmpe for noget fornuftigt.

 166. Vi kan sagtens danne den omtalte sammenslutning,Vagn. Den skal bare lige have et strøg af religion, lokalhistorie eller husmoderforening. De dumme danen i jylland er nok tilrejsende fra Sjælland. Nogle af os råber op og det er så ikke særlig velset her i høflighedens landsdel.Jeg bor nabo med en sjællænder og er det også selv. Du kan få al den opbakning du søger ved private samtaler her, men når det kommer til realiteter er den væk. Nu får vi jo også 25 % besparelsen. Udover det ikke er godt nok så kan vi imødese en total ugidelighed overfor at gøre det bedre.

 167. Nå da.1½ million ovenpå prisen for rørledningen og en indstilling til kommunen om at de skal vedtage en forblivelses pligt. Det er da godt gået. Nu kan man så dumme sig eftertrykkeligt i bestyrelsen og få betalt de faste omkostninger ind i al fremtid. “ejerne er varmeaftagerne”.Det kan jo rent logisk ikke være rigtigt.Det må vel være sådan at de der har betalt mest også ejer mest. Skal skidtet engang sælges skal vi så alle have det samme ud af det eller hvad. Det er en rodebutik. Noget idealistisk sludder der styres af ( bestyrelsen, som selv er “brugere eller andelshavere”, og er en ulønnet bestyrelse, der ikke har særlige forudsætninger, hverken juridisk, teknisk eller økonomisk). Bare et citat. Man må nok sige at det ikke er et normalt “sælger-kundeforhold”. Det er snarere at ligne med bondefangeri.

 168. For det til fældes skyld at der er nogen der ikke læser folkebladet, kan man jo så tilføje at artiklen nedenunder indlægget fra Peter Muhl, var en bemærkning fra en mødedeltager fra Visborg, som kan læse regnskaber,om at det, med den store gæld fjernvarme værket har, er tvivlsomt om den nye rørledning vil have nogen effekt på fjernvarmepriserne. Det alene burde afholde kommunen fra at meddele en lånegaranti. Hvis det her vanvid fortsætter så synes jeg vi skal lave en kampagne for tilslutningspligt, for vi kan da ikke klare dette her alene.

 169. Lige for at følge op på mit forrige indlæg. Hvorfor stiller man op til en bestyrelses post hvis man ikke har noget at bidrage med? Jeg fatter mindre og mindre!

 170. Det spørgsmål man bør stille sig selv er: Er denne løsning konstrueret for at kunne optage lån der kan udrydde gælden?

 171. Så er det vel endeligt at kommunen binder os alle op på fjernvarmen. Jeg vil for mit vedkommende påstå at dette scenarium er ulovligt. Samtidigt med at VSV`s lånegaranti blev meddelt fra Mariagerfjord kommune fik Hadsund fjernvarme en lånegaranti fra kommunen på mindst 3 millioner til renovering af en oliefyret fjernvarme central på gl. Visborgvej. Denne ligger nøjagtig hvor det nye rør skulle føres ud fra Hadsund. Vi har kun ret til grønt fjernvarme tilskud på 1 MW og oliefyring er ikke grønt. Hvis kommunen vil fortsætte med forblivelsespligt synes jeg vi bør tage lovligheden om den nye leverance op overfor folketinget.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *